Så leder vi efter hvad der gemmer sig.
Dyrlæge Rob er på job, og hele 2 ting var der.

HER ER HVAD JEG SKAL BEHANDLE MED.14-5-10.

DYRLÆGE ROB HEIJMANS PÅ BESØG.
Fra Holland: Mange kender ham jo nok fra koi seminar.
Rob spurgte ind til hvad mit problem var, jeg fortalte ham at jeg havde konstateret mine koier gnider sig lidt, ca en koi hvert 3-4 minut. Jeg fortalte ham at jeg havde modtaget 25 stk koier for 3 uger siden, og først for ca 7 dage siden lagde jeg mærke til at de er begyndt at klør sig, og det gælder både de nye samt de gamle. Der blev taget vandprøver og alt var fint, hvilket jeg jo selv også havde konstateret. Men til det mere alvorlige 2 ting blev fundet en aggressiv Gill Fluke, og så var der også Costia, der var ikke så mange men de var der, og når varmen kommer så går de måske amok, og ja de var svære at finde. Jeg fortalte ham at jeg ikke selv havde fundet noget i mit skrab, hvilket jo kan skyldes manglende erfaring med skrab. Så nu jeg skal i gang med en 13 dages møg kur mod Gill Fluke/ Gælleorm + Costia. Ingen tvivl han ved hvad han gør, og han fangede koi ind på under 10 sekunder. Rob ville vide om jeg havde andre problemer med mine koier sår eller andre ubehagelige og mærkelige ting, men det har jeg jo ikke. Jeg har læst at Costia kan overleve uden for vand i fugtigt miljø men dog kun i en begrænset tid, samt Gill Fluke kan overføres med fugle ænder mm, det giver vel forklaringer på hvorfor man lige pludselig kan få parasitter i sin dam, selv om man ikke har andskaffet sig nye fisk.
 


1. Dag 476 ml GTC.
2. Dag 10% Vandskifte.
3. Dag 476 ml GTC.
4. Dag 10% Vandskifte.
5. Dag 476 ml GTC.
6. Dag 20% Vandskift + Tilsætning af filter bakterier.
7. Dag   112 gr Triclam.
13. Dag 112 gr Triclam.

Guldfisk Dør:
Men måske kan mine Guldfisk ikke kan klare kuren ? Sidste nyt ! det ser ud til at mine guldfisk er døende, og det var så et valg jeg fik af dyrlægen. Og koierne kom så i første prioritet. Jeg har måske fundet ud af lidt mere om hvorfor guldfisken ikke klare parasit kuren, forskellen på guldfisk og koier ? Guldfisken optager ilt fra vandet gennem huden, fisken forsvare sig ved dannelse af slim, så når jeg har behandlet mod parasitter 3 x med 2 dages mellemrum kan guldfiskene måske ikke klare iltoptagelsen, ofte afstødes hele hudpartier derved nedsættet iltoptagelsen. Så spørgsmålet er om der er et medikament der gendanner slim som kan redde dem ?
Parasit behandlingen snupper sikkert alt slimlaget på guldfiskene. Det viser sig det er Triclam mod flukes de ikke tåler, så min første teori holder ikke vand, hvorfor jeg nu er sikker på det skyldes en anden der lige har brugt Triclam er ude for det samme. I øvrigt tror jeg dødeligheden på guldfisk er tæt på 100%. Tror ca 4-5 guldfisk overlevede kuren ud af ca 40 stk 😥Google translate. Noget er en gang være vrøvl 😀

Fisk Pharma GTC:
Imod alle encellede parasitter.
Instruktioner: På den første dag og tredje dag 20 per 1000 ml dammen vand administration.
Under behandlingen, til UV-lampe og ozon systemet slukket. På den femte dag i behandling 20% vand forandringer. Behandling foretrækker ikke at gå gennem filteret. Når du forlader filter ned eller cirkulere internt, godt for dammen at blive luftet og filter.
Ikke fodre under behandlingen.
Aktiv ingrediens: 12 g Acrfklavine. Methylenblåt 5 gr. Maclachietgrøn 8 gr.
Opbevares utilgængeligt for børn.Fisk Pharma Triclam pot 150 gram:
På hud og gill flukes (Gyrodactylus og Dactylogyrus).
Instruktioner:
med enkelt hud orme 4 gram per 1000 liter forud opløst i 1 liter dam vand og dam. UVC og ozon udstyr slukket under behandling (for 6 dage). I Gill og gentage den samme dosis benyttes på den sjette dag. UV-og ozon derefter installere en yderligere seks feriedage.
Denne behandling er ikke skadelig for filter, kan du derfor føler forfølge i løbet af denne behandling.
Aktiv ingrediens: Fenbendazol og Triclabendazol.
Tørt sted. Holdes væk fra børn og kæledyr.

 

SÅDAN VIL JEG HELST SE DEM.
For lige at rette en misforståelse så der er ingen af mine koier der virker rigtige syge, men jeg ser sommetider en der lige giver bunden/kanten et gnid, men det jeg frygter er hvis og jeg skriver hvis varmen kommer så vil jeg gerne have konstateret om der er noget småkravl som evt bare venter på varmen.
Jeg er nu glad for at få konstateret hvad jeg er oppe i mod, nu ved jeg at de får det godt og slipper for at gå og klø sig. Jeg er blevet spurgt om hvordan og hvorfor de er syge, Og svaret det kan være stress over at være blevet flyttet, samt den hårde vinter og det kolde forår hvor det faktisk var varmere for 3 uger siden end det er nu. Og alle koier har jo nok lidt på sig, men om det er fra mine gamle koier eller om det kommer fra de nye det gør vel ikke den store forskel nu for jeg ved det ikke. Men når jeg nu har købt 23 japanske koier så ville det være forfærdeligt hvis der sker så smukke koier noget. Jeg er sikker på at mine koiers symptomer skyldes stress de er flyttet på forkert tidspunkt (for koldt) samt kulden nu, og de nye forhold i dammen, alt det gør måske, at mine gamle koier kan have startet lavinen ? 
 
JEG GLÆDER MIG TIL ALT ER OVERSTÅET.Costia:
Er en parasit der ofte giver hudbelægninger, den vil næsten altid være til stede i dammen, den lever i huden og i gællerne på fisk, Bliver koierne stresset slår deres immunforsvar fra, og så kan Costia formere sig eksplosivt. Typiske symptomer Koierne klør sig mod bunden og siderne samt mod genstande i dammen, koien bliver sløv og vil gemme sig samt den stopper måske med at tage føde til sig og behandling vil så måske være sat ind alt for sent.Gill flukes:
Det en af de mere almindelige sygdomme i havedammen og kan optræde uden nogen årsag* Fiskene har måske altid nogle gælleorm siddende på sig under normale forhold. Men sker der ændringer i dammens tilstand, der kan stresse fiskene, så får gælle ormene en mulighed for at formere sig meget eksplosivt og kan blive et stort problem. Fiskene kan leve med ormene igennem lang tid, men de vil dø af dem på et tidspunkt hvis der ikke bliver behandlet mod dem.
*
Stress = kulde/varme transport ny dam nyt vand.
 

HJÆLP GRØNT VAND.

Så er vandet blevet grønt meget grønt.


1. Dag behandling er i gang. Øv og så skal det have 2 gange mere af samme dosis.2. Dag behandling drejer sig kun om 10% vandskifte, vandet er klaret meget op siden i går og den værste grønne farve er nu væk, jeg synes ikke koierne virker så glade over det der er sket. Efter vandskifte ser det faktisk ud til at koierne er blevet mere aktive, farven på vandet er næsten hel normal igen.3. Dag behandling er nu i gang, og vandet er nu bare så grønt som ses på billed her på siden. jeg er ikke spor i tvivl om at koierne og guldfiskene de kan ikke lide det grønne stads.4. Dag så er jeg ved at pumpe 3000 l vand væk fra dammen, jeg kan håbe på at dagens regnvejr hvis den kommer kan giver mig noget nyt vand, men når man skal bruge det så kommer der nok ikke noget. Koierne er i bedring ingen gnider/klør sig.5. Dag så er det ved at være slut på denne kur mod Costia, sidste gang der er tilsat det grønne stads, så fra i morgen kan jeg tilsætte filter bakterier og komme i gang med at få det hele til at køre normalt.
 

6. Dag så er der skiftet ca 6000 l vand ud med frisk vand koierne virker tilfredse med det. Så fra i mogen bliver der behandlet mod Gil Flukes og igen 6 dage efter, så skulle jeg være overe det.
 

7. Dag Triclam Fish Pharma er tilsat og det lod sig røre ud i 20 l dam vand helt uden noget problem, fiskene virker total ligeglade men at det tilsættes vandet de flygter ikke. Så om 6 dage får de en omgang mere og By By gælleorm.13. Dag Triclam Fish Pharma er nu tilsat for sidste gang, så nu skulle det så betyde at det er slut med Gill Flukes.