Så er det klar til at kunne køre karantænedammen.
Købt brugt.

STORT OG FYLDER EN DEL.


Men de 5 små tappehaner i bunden, en i hver fod samt en i midten, de skal laves om for der kan ikke komme meget skidt ud af dem. Men hvordan gør man så det når der er hul i forvejen ?
 
Så fik jeg boret de 5 huller det tog min ven Lars (Elektriker) ca 5 minutter, han tog en træplade på ca 4-5 mm boret den størrelse hul det skulle være i filteret i pladen, lagde pladen ovenpå det eksisterende hul og boret nogle mm ned i filteret, fjernet så pladen og vupti der var en bore rille hele vejen rundt til at bore videre i. Den havde jeg aldrig regnet ud. Hvorfor er mine hænder ikke skruet så godt på ? Tank gennemføring: Nu har jeg kun et lille problem i den ene fod af filteret var hullet så tæt på bunden så det ikke bliver muligt at få sat omløberen/møtrik på for den kan ikke drejes for den støder mod bunden ? men overvejer om den kan vendes om så omløberen/møtrik sidder på ydersiden. Den løsning vil give det samme problem men jeg tror jeg har løsningen nu, hårdt arbejde med en nedstryger og en fil, omløberen plastik/møtrik skulle laves om, for jeg kunne ikke dreje den på for den sidder for tæt på bunden, men heldigvis kun den ene. Nok en start fejl fra den tidligere ejer.

Der er da plads til noget filtermaterialeFor at holde omkostningerne lidt nede har jeg valgt 5 regnvands tank gennemføringer fra Harald Nyborg, de er ikke så store men store nok til at slammet kan komme ud. Pris pr stk kr 24,- og så passer de til 32 mm fittings. Så bliver det spændende og se om det er tæt i 75 mm / 110 mm samlingerne. Vandet kommer ind i bunden med 40 mm og ud i dammen med 50 mm der er yderlig en indgang i toppen på 75 mm som dog lukkes af.
jeg vælger at køre med børster i Vortex.
Kammer 1 Børster.
Kammer 2 Børster + Japan måtter.
Kammer 3 Bio Blocks, Samt bio chips, kalnes samt leca nødder + Luft.
Kammer 4 Biorør fyldt op med Blocks + Luft.  

Filteret er nu grundigt afvasket i Rodalon og så tryk spulet og inden det tages i brug får det en gang kaliumpermanganet. Hvorfor jeg stadig ikke har fået startet filteret op, skyldes jeg mangler nogle smådele. Så fik jeg det sidste jeg skulle bruge til mit filter og nu er det er i fuld gang med at rense vandet, min nye pumpe kan flytte 6000 l* vand. Pumpen er konstrueret så selv større partikler kan komme videre til filteret uden at den stopper til, normalt vil det betyde at pumpen mister tryk, men ikke i dette tilfælde, og så bruger den kun 60 w så jeg har fjernet en 100 w pumpe + en 50 w det betyder at min lille koidam går igennem filteret ca 15-20 gange i døgnet.

32 mm kuglehaner
Nu skal der monteres nogle kuglehaner på, så kan slangerne ligges ned langs jorden, men denne løsning bruger jeg til jeg finder nogle kuglehaner til fornuftige priser. Hvorfor har jeg så valgt at gøre det på den måde er at jeg vil genbruge slam vandet fra filteret til mine planter i haven, så jeg kan komme slangen direkte op i en spand, samt de tre slanger der kan ses er svære at komme til.