VIDEO/BILLED NEDERST PÅ SIDEN.

10-08-2014

FLYTTER OVER TIL NY SIDE.

Derfor. Bemærk: Din side er blevet meget lang, og er langsom for dig og dine besøgende.

09-08-2014

Torvehallerne.

Det var en smadder hyggelig dag i går, vi var en tur i København og kom aldrig længere end til torvehallerne hvor vi fik dejlig fadøl og senere spiste dejligt italiensk mad med vin kaffe og hvad der nu hører til min niece Inge kom direkte fra hendes arbejde da hun havde fri kl 15 og senere sluttede vi af i en åben bar på pladsen, så vi var trætte en efter en lang og dejlig dag, så ca 10 timers hygge. Få minutters regn var der ved 12 tiden, resten af dagen kunne vi gå rundt uden overtøj på der var meget lunt udendørs.

08-08-2014

Weekend.

Så er det weekend så skal der slappes af efter en hård opstart efter ferien.

06-08-2014

Træt.

Lidt kedelig dag i dag der er ikke sket noget som helst, været på job og var så træt da jeg kom hjem at jeg fik mig et par timers søvn, jeg glæder mig til den weekend der kommer, føler mig som en gammel træt mand at komme i gang efter en ferie bliver mere og mere svært synes jeg. I næste uge tager jeg mod Holland i 2 dage for at opleve verdens største Koi show.

05-08-2014

Kulhuse.

Vi har i dag været en tur i Frederikssund og spist lidt frokost, og vi smuttede en tur til Kulhuse for at lægge en buket på kirkegården hvor mine mine svigerforældre ligger. Så er det anden dag på job efter ferien, og jeg glæder mig allerede til weekenden den har bare at komme så hurtigt som muligt.

04-08-2014

Job

Det skulle forbydes at man skal starte på job efter ferie :-) Og hold op hvor er det hårdt at komme i gang igen, jeg kunne nu godt vænne mig til ikke at skulle arbejde mere, jeg ved jeg ikke kommer til at kede mig et sekund men må pænt vente på efterløn om 4 år og 3 måneder. Min protein skimmer laver stadig en hel del brunt og væmmeligt skum. Jeg vågnede i går kl 0.33 dat det tordnede og lynede helt vildt og regnen væltede ned det var så voldsomt så jeg var ude at tjekke om strømrelæ til dammen var slået fra hvilket ikke var sket, sov videre til kl 2 stod op og drak en kop kaffe, og kørte så derefter på job, så jeg er godt træt i dag.

03-08-2014

Lummer varme.

Det er godt frygteligt varmt i dag med en lummer fugtig varme, der er kommet lidt regn tidlig morgen stund og lige nu truer et tordenvejr ude i det fjerne. Vi var i går hos min kusine i Holte til hyggelig frokost, det var også sammen med min onkel på 90 år der stadig er en forholdsvis frisk man på trods af den høje alder i øvrigt blev han egen far 100 år/ min farfar. alt ser ud til at ånde fred og ro på i dammen.

02-08-2014

Varm dag.

Det var lidt af en varm dag i går dagen gik med at sidde i haven og ikke lave en en dyt og hvor er det bare dejligt ingen havearbejde ingen sure pligter alt var bare glemt, så stress er glemt.

01-08-2014

Hovedstaden.

I går var vi en gang mere i hovedstaden og som sædvanligt startede vi på torvehallerne hvor der samtidig var stillet op til opera forestillinger vi fik igen lidt tapas og et par spanske fadøl så tog vi metroen direkte til Kongens nytorv og gik til Nyhavn hvor vi nød lidt mere kold øl vi tog en kanaltur rundt i kanalerne i København på ca 1 time det er altid hyggeligt på trods af jeg skulle tisse helt vildt alt det øl ville ud. Da turen var færdig spiste vi en frokost tallerken med lidt blandet på, senere endte vi ved torvehallerne igen inden turen gik hjem ad. Jeg fjerner stadig masser af brunt skum fra min dam måske jeg kan se en lille forbedring nu, det bilder jeg mig ind.

31-07-2014

Brunt vand.

Det var så en dovne dag i går, tiden gik i haven med at slappe af, jeg havde bestil sådan en protein skimmer da jeg er er træt af brunt vand i dammen samt skum på overfladen hver morgen. Den blev monteret da mørket var ved at indfinde sig og den virker perfekt og så er den samtidig billig ca 1/3 del af de billigste på det officielle salgs marked, den her er lavet af en privatperson.

29-07-2014

På tur.

Vi var i går hele dagen i København, vi to gamle fik travet nogle kilometre rundt i byen som sædvanlig start ved torvehallerne og derefter nyhavn og indre by ude ved skuespilhuset havnekajen og Amalienborg, vi var meget brugte samt trætte da vi kom hjem, men en hyggelig dag i byen god mad og en hel del fadbamser. Regn har vi stadig ikke set skyggen af 13 dråber den ene dag og 7 den næste alt i alt har det været en meget hed omgang. Så det var nogle sultne koier der lige fik foder inden det var helt mørkt.

27-07-2014

Koier

Det blev til små 3 minutters regn i går så det kunne ikke bruges til noget overhovedet. Koiern er stadig i fuld vigør og tigger foder dagen lang, de er nu kommet sig 100% så de spiser og svømmer normalt rundt som de nu skal, ingen eftervirkninger på parasitter godt jeg skred så hurtigt ind. Det var godt nok en varm omgang i går og lige efter det havde regnet faldt temperaturen med 7 gr men det var hurtigt overstået så bragede varmen videre, og nu så med fugtig varme.

25-07-2014

Varmt.

Det har været en hed dag må jeg sige, måske lige lidt i overkanten. I dag har vi været en tur i Lyngby og spise en god gang stegt flæsk med persillesauce. Mine koier ser nu ud som om de aldrig har været syge, så det ser ud til jeg har overstået problemerne i denne omgang.

24-07-2014

København.

Så er der genbehandlet her til morgen før solen er kommet på, og lige som sidste er det begge damme der har fået et skud. Status er jeg ikke kan se koierne er mere med parasitter, ingen klør sig og ingen gnider sig mere, alt ånder fred og ro og denne behandling har de tilsyneladende ikke noget imod, de står og ser det hældes i hovedet på dem. I går gik så turen til hovedstaden igen og turen startede en gang mere med spansk på torvehallerne lidt tapas samt spansk øl, og temperatuen minder jo om syd på og her på torvehallerne er alle dufte som at være på et marked i Barcelona eller andre fremmede steder, der efter gik turen ud mod Christiansborg hvor der ligger en lille frokost restaurant kanal Cafeen, her får man dansk smørrebrød til stjerner og ug, og igen dummede jeg med at bestille 3 stykker, jeg kunne groft sagt ikke spise mig igennem dem.

23-07-2014

Varmt.

Det er helt vildt varm her til morgen vander er 22 gr nu kl 7 morgen, jeg synes jeg kan se mine koier har det væsentlig bedre i går aftes de er meget mere livlige men stadig klør de sig på bunden så næste behandling finder sted i morgen tidlig, Costia har svært ved at overleve i varmen og med salt på så dør de nok helt vil jeg tro, så er det kun den White Spot der skal knækkes.

22-07-2014

Helsingør.

I går var vi så en tur i Helsingør hvor vi nød en frokost på torvet, efterfølgende travede vi gaderne tynde og kikkede på butikker det er nu en meget hyggelig by med mange turister, Kinesere er der i stor stil med gang i foto af alt. På vej hjem gjorde vi holdt hos Koishop hvor Karsten fik bakset noget medicin samt salt klar til mig så jeg kunne komme i gang med en behandling af dammen. Behandling er startet med 50 kg salt 1 l Acriflavin er tilsat og en gen behandling om 4-5 dage dog minus salt så er jeg vel oppe på 0,4 % salt i dammen hvilket jeg så aldrig har prøvet før. Citere tossehuset: Acriflavine er effektivt mod flere parasitter og renser sår op og kurerer bakterielle problemer ligesom Chloramine T og Kaliumpermanganat/PP. Tillige er det også godt mod oodinium som ellers er næsten resistent mod alle former for behandling samt et af de få midler der nogen gange med held kan benyttes mod dropsy.

21-07-2014

Syge fisk.

Da vi kommer hjem fra vores tur fra København ser jeg straks der er noget galt i dammen da koierne ikke går i overfladen som de plejer, jeg siger til min kone der må have været et dyr eller andet der har forstyrret mine koier, næste dag begynder de at klø sig nogle få hopper så der må være noget mere alvorligt, jeg sætter jo straks mere vandflow på dammen tjekker vandet, noget jeg normalt kun gør når koierne viser anden adfærd, ph ammoniak nitrit alt er normalt. Så jeg har behandlet dammen med Kalimpermanganat hvilket også giver lidt ro på, men stadig er der fisk der står stille på bunden af dammen, det ligner fiskedræber symptomer hvide pletter hvilket jeg har prøvet før, og dengang kom det også sådan lige ud af den blå luft, men jeg må hellere få taget et skrab.

19-07-2014

København.

En dejlig tur til København og som så tit starter vi vores tur i Torvehallerne ved Nørreport station det er vel det sted i København med mest sydlandsk stemning overhovedet her startede vi med lidt spanske øl spanske tapas retter, så drev vi videre ud i byen, men vender tilbage til afslutning på turen ved torvehallerne igen inden turen gik hjem til Hørsholm, så var vi også godt brugte efter sådan små 10 timer.

18-07-2014

Træt.

Dagen har været en dovne dag i haven, efter havearbejde i går var jeg færdig som gårdsanger træt og små slidt, så trængte bare til en slappe dag uden arbejde. På et tidspunkt i dag kom der et pindsvin løbende hen over have fliserne ikke så tit man ser dem men et eller andet sted bliver man lidt glad over at se dem i live og ikke smasket ud på kører banen.

17-07-2014

Havearbejde.

Så var det store oprydnings dag samt havearbejde med en total makeover af haven så det kan køres væk på en lånetrailer, jeg er jo ikke den store have mand men sådan ca 2-3 gange på et år får har en omgang. min søn klippede hækken ud mod gaden ca 20 m og mindst 10-12 affaldssække hvis vi skulle kører det væk i bilen, i weekenden er det så den hæk ind mod naboen og den er også ca 20 m det blev så til 12 timers havearbejde med indlagte pauser til mad drikke kaffe :-)

16-07-2014

Havn.

I går var vi så en tur på Rungsted havn og nød en sen frokost det er nu meget rart så kan man springe aftensmaden over, og som altid er det hyggeligt at sidde der så kan man følge strømmen af mennesker der driver forbi, der er altid noget sjovt at se på. Jeg er meget tilfreds med mit vand i dammen, det ser ud til at mine trådalger har fået sig et knæk nu men dem har jeg også sloges en del med i år.

15-07-2014

Afslapning.

Dagen i går har budt på total afslapning og vi har dovnet godt og grundigt samtidig var vejret ikke rigtig til meget andet end regntøj. men det er også fint at have en dag uden nogen formål til dagligt er det jo ikke sådan. Selvfølgelig har jeg været ude hos koierne en del gange de fik lidt mere foder når man går hjemme hos dem hele dagen.

14-07-2014

Foder.

I dag har vi kun haft lidt støvregn så det er mest tørt men totalt overskyet men bestemt ikke så koldt, jeg har modtaget (købt) 2 kg vækstfoder via en fra Facebook 3 mm til mine små koier så må jeg se om det kan give dem noget vækst frem til efteråret. I går vi en tur på Blovstrød kro til frokost buffet for kun kr 49,- det var nogenlunde og bedre nu når der er kommet nye ejere på, vi tog hjem og der prøvede jeg at lave softice med det nye Karoline is creme som kører som tv reklamer, hvordan kan man lave en is crem med jordbærsmag når man kun kan smage 5 % jordbær. Men efter 3 softice har jeg lettere ondt i maven :-)

13-07-2014

Regn.

Regn regn hold op nu har det regnet uafbrudt i 17 timer i træk og det ser ikke ud til det lysner ude i horisonten. Nå men koierne er jo totalt ligeglade bare de får deres foder så er de jo glade. Jeg er ved at være en gammel mand jeg er træt i mine ben efter 1 dag i København i går hvor vi selvfølgelig fik travet en del rundt glemte at skrive jeg også var i torvehallerne der var også en kold fadøl på programmet men det var ikke i hovedet jeg er træt i dag.

12-07-2014

København.

Hjemme igen efter en lille tur rundt i København, med bus næsten fra døren til Nørreport station og så til strøget hvor den første kolde fadøl kunne nydes, og så til Nyhavn hvor et par nye fadøl kunne nydes og senere spiste vi lidt sen frokost og derfra tilbage til Nørreport inden turen gik hjem til Hørsholm.

11-07-2014

Karantæne slut.

Så er jeg begyndt på recirkulering af vandet mellem de to damme igen, nu er mine "små" koier ude af karantæne perioden mere end rigeligt vil jeg tro 10-11 uger er der gået, så nu må jeg se hvad der sker her fra, men kan bestemt ikke tro der sker noget ved det.

10-07-2014

Trådalger.

I morgen med og så går jeg på ferie kl 10 slutter jeg af med jobbet og de ser mig først om 3 uger :-) Hold op hvor jeg glæder mig synes jeg er kørt total ned og fysisk slidt op de sidste par uger har jeg kun klaret mig på min vilje. Jeg slås stadig med de satans trådalger i dammen de dukker op hele tiden selv om jeg har behandlet for dem flere gange i år.

09-07-2014

Ferie

Så er der total nedtælling til ferie fra på mandag 2 dage mere.

08-07-2014

Travlt.

Jeg har lidt travlt på mit arbejde i øjeblikket da min kolega er sygemeldt i små 2 uger fra sidste uge af, men hun kommer igen på mandag men der går jeg så på ferie så der er rigeligt at tage sig af. Vejret er noget broget i dag det er lummert og der har været godt med sol men nu ligner det godt nok regn der er på vej.

06-07-2014

Skybrud.

Det har været super vejr her i Nordsjælland og varmt som bare pokker men super dejligt er det, vi er sluppet for alt det vand de har fået i det Jyske nogen steder har der været skybrud, jeg er tilfreds med mit vand koierne synes også at trives så det går den rigtige vej efter lidt små problemer synes jeg det går fint nu.

05-07-2014

Varmt.

Det lykkes os at få over 242 melemmer ind på min og Hans nye Facebook side under navnet KoiDanmark der var 335 medlemmer på koi-dam-kalles så målet med at få medlemmerne tilbage er ved at lykkes for os. Det har været en varm og meget lummer dag i dag og koierne har så fået en del foder de spiser jo mere her i varmen.

04-07-2014

Travlt.

Jeg har har haft travlt med at lave en ny side på Facebook og det at skulle bede 335 medlemmer om at registre sig på en ny side, og anmode om medlemskab på ny har været lidt af en udfordring 172 gjorde det første dag.

03-07-2014

Lugt af weekend.

Jeg har været på 12 timers job i dag og jeg er godt brugt og benene er trætte og mit hovedet er stået totalt af, flere gange har jeg været ved at falde i søvn foran computeren, glæder mig til weekenden, tror jeg må have en lille morfar.

02-07-2014

Ferie.

Det har været nogenlunde vejr i dag, men på et tidspunkt kom der et skybrud der sagde spar es til det hele, der kom meget vand hold da helt op. Jeg begynder at kunne lugte weekenden selv om det kun er torsdag i morgen, jeg er godt nok nede i et hul sådan rent energi mæssig jeg glæder mig til min ferie så vi kan få ladet batterierne op igen. Koierne har det godt de små problemer der har været med trådalger er måske i bedring synes der er en tendens til de er døende. Jeg regner med at skulle til skandinavisk koi show i Helsingborg her den 12-7 og se på de smukke koier.

01-07-2014

GLS.

Så ser det endelig ud til at vejret stabilisere sig så vi kan få lidt sommer vi skriver jo også juli måned så det er vel på tide, i dag modtog jeg en pakke den kommer med en GLS mand han gik ind igennem havelågen der skal fjernes en hængelås hængelåsen var dog ikke låst, han fjerner et midlertidig hegn jeg var indendørs og jeg spørger ham hvorfor han ikke bare har ringet på døren, hvorefter han siger jeg troede ikke der var nogen hjemme. Godav du, men pakke var nu til mig, da jeg brokke mig lidt over hans fremfærd taler han ikke mere dansk. Sidste nyt om min stoe Yamabuki koi den er blevet rask svømmer normalt rundt i damme spiser som før i tiden men dens sår på næsen heler langsomt op men den bliver nok aldrig pæn mere, der er mistet for meget fiskehud til det kan lade sig gøre.

30-06-2014

Mandag.

Gid jeg havde fri hver mandag så tror jeg faktisk jeg kunne holde bedre til mit job tror kroppen kunne komme sig synes det knirker alle steder vågner jeg op en dag uden smerter et eller andet sted i kroppe, så må det være på en sky uden puls :-)

29-06-2014

Restituerer.

Efter en hel uge skal på job skal jeg desværre bruge det meste af lørdagen på at komme oven på igen, jeg tror snart jeg er kronisk træt, men jeg fejler jo ingen ting så jeg må jo være en slags hypokonder, men kroppen er nu ikke på toppen, led og muskler smerter :-( skal bare klare et par uger mere inden jeg har lidt ferie. Koierne har fået deres foder her til morgen og virker tilfredse, det er jo ikke det helt vilde have vejr i dag og regnen er vel på vej.

28-06-2014

Regn.

Så kom regnen men det har været forholdsvis fint vejr i dag, så de meteorologer tror jeg skal have deres skolepenge retur for det var ikke det vejr de havde lovet, og godt for det så dejligt at man ikke altid kan regne med hvad de skriver. Jeg glemte helt at skrive i går at noget jeg frygte er at få sukkersyge for jeg synes så mange får det konstateret, men det kunne min læge sige at mine tal for sukker er langt langt fra.

27-06-2014

Lægen.

Dejligt det er weekend den var længe ventet siden mandag morgen :-) Jeg har været til lægen i dag og alt var perfekt, lunger og hjerte kardiogram viste at pumpeværket fungere som hos en yngre mand, blodprøver var fine lever prøve mm. det mest positive er kolesterol var gået fra over 7 til 5 jeg fik også en stivkrampe vaccine på grund af kokkekniven i min fod men det ser også perfekt ud nu, så nu er jeg klar til de næste små 50 år, mit blodtryk var også faldet til stor tilfredshed for lægen. Jeg har været lidt nervøs for at mit Facebook ankement ville gå ud over antallet af besøg på hjemmesiden men med 17.000 søgninger har det bestemt ikke været tilfældet, så det er jo bare dejligt.

26-06-2014

Ferie kom nu snart.

Efter 10 timer på job er jeg nu godt brugt og kun tanken om snarlig weekend kan redde mig fra at falde om kuld af træthed, skal lige holde en dag mere selv om jeg er gået kold. Og nedtælling til ferie er gået i gang, det er ikke godt at være så nedkørt, jeg er ved at være for gammel til det ræs. Men mine koier gør mig glad at komme hjem til dem og de venter trofast på at jeg fodre dem.

25-06-2014

Øv.

Jeg har sådan en øv dag i dag føler mig træt hvilket jeg er snart altid, tror det er kronisk, men jeg er ikke på dupperne hovedpine og små kvalme, men jeg håber ikke jeg er ved at blive syg, det gider jeg bare ikke. Men snart venter ferien :-)

24-06-2014

Sol.

Her i dag synes jeg mit vand ser ekstra godt ud hvorfor det kan skifte sådan ved jeg ikke, men det har jo også noget at gøre med sol regn vind mm, måske også fordi man selv er mere positiv når vejret er godt, der har ellers været et meget voldsomt regnvejr i morges. Det går meget bedre med min fod i dag så jeg tror det snart er normalt så jeg kan fungere normalt stadig meget ømt når der er sko på der trykker på vristen.

23-06-2014

Sankt Hans.

Så går det jo desværre modsat med lyset igen heldigvis meget langsomt, men man synes det liger er blevet sommer og så det pjat med modsat. I går aftes fik jeg lige min store kokkekniv over foden da jeg lagde den fra mig på køkkenbordet faldt den ned i vristen på mig og jeg bandet højt for den er godt nok tung Tysk kvalitet, nå af med strømpen og selvfølgelig var spidsen ramt ned så blodet væltede op af en flænge, så tommelfingeren på og anråbe min kone efter plaster og lagde et pres bind på hun ville have jeg skulle på skadestuen, men Hillerød sygehus en søndag aften nej tak, lige inden sengetid pakkede jeg det op men det blødere stadig meget, men det ser nu pænt nok ud i dag.

22-06-2014

Søndag.

I dag er solen stået op modsat i går hvor den var en mangelvare, så er vi tæt på midt sommer og jeg vil i morgen nyde min sidste Tuborg snebajer for så er der under 6 måneder til der kommer en ny omgang på gaden, det har været en tradition i mange år hos mig :-) Det er nu ikke fordi jeg synes de smager så specialt godt jeg kan nævne flere andre der smager bedre efter min smag. Og så begynder sommerferien jo også snart at nærmere sig, men det vil jeg ikke tænke for meget over lige nu, der skal overleves nogle uger mere, og jeg skriver overleve for jeg er totalt på flade føder, jeg skal renegeres vis man kan det. Koierne har fået et morgen måltid af 3 mm foder så har de lidt arbejde med at smaske det i sig, det svare vist til at give mig en håndfuld ris og så kun spisepinde.

21-06-2014

Sol.

Det blev faktisk meget godt vejr i går så jeg kunne godt være ude i haven og nyde mine koier, men i dag ser det godt nok trist ud og det er ikke meget vi har set til solen, men det holder da tørt stadig her på den anden side af frokost tid. Jeg har været ude at fodre koier et par gange så de nyder tilværelsen.

20-06-2014

Regn.

Så kom der regn til dammen det er længe siden at jeg er sluppet for at fylde drikke vand i dammen, så endelig kom der lidt fra oven hvilket haven trængte til da der er meget tørt nu, men i grunden tror jeg ikke vi har fået så meget for det har godt nok været nogle heftige regnbyger men forholdsvis hurtige overstået, men der kommer nok mere af den skuffe i dag. koierne virke veltilfredse her til morgen de har fået dagen første måltid og venter sikkert på det næste. jeg fik taget mine blodprøver i går og samtidig et hjertekardiogram så får jeg svar hos lægen i næste uge når jeg skal der op. jeg kan godt mærke jeg har været lidt for meget oppe i gear på det sidste rigeligt arbejde så min hukommelse er begyndt at svigte mig igen så jeg skal have sagt til min chef at jeg er begyndt at stresse lidt op for jeg gider ikke gå ned igen, sidst tog det jo over 5 måneder med terapi behandling mm, det vil jeg ikke mere prøve.

19-06-2014

Lægen.

Så fik jeg lige det årlige tjek på helbredet en del blodprøver samt et hjerte kardiogram, blodtrykket fik jeg jo målt det i sidste uge og skal der op i gen på næste fredag hvor det bliver målt igen, det skyldes at der er blevet ændret på min medicin da mine ben/ankler hæver voldsomt op i varmen og bliver helt blodsprængte af væske der prøver at presse sig igennem huden, og det har allerede nu hjulpet mig, med den ændret dosis.

18-06-2014

Trådalger.

Jeg har ikke oplevet det helt vilde da eg stadig har været meget på jo i dag skal jeg dog kun på job 1 gang mere for at hjælpe med at få rengjort inden de får afviklet kommunalbestyrelses møde, det er sidste gang inden politikerne går på sommer ferie det er dog kun 1 times tid. Jeg må indrømme at i år kan jeg ikke få de trådalger til at forsvinde de er seje selv om jeg har salt i og har behandlet mod dem et par gange.

17-06-2014

Træt.

Jeg var nu ikke så meget hjemme i går jeg var på job fra 4-9 10-13 17-21 Så var lidt mat i sokkerne da uret ringede igen kl 4 i morges selv om det var 1 time senere end jeg plejer at stå op, så jeg skal have en lille morfar på et tidspunkt i dag.

16-06-2014

Mandag.

Jeg skal i dag på job en gang mere da min kollega skal på sygehuset så retur kl 16.30 så jeg kan tage det hun skulle i morgen tidlig for der har jeg jo ikke tid når jeg også skal nå mit eget, det er lidt hårdt når man møder kl 4 at have yderlige 5 timer. Mit vand her i dag er krystal klart så det kan jeg ikke klage over og koierne virker glade.

15-06-2014

Sol.

Det skal nok blive en god dag med den sol der er på fra morgenstunden håber det holder resten af dagen. Så er det spændende hvad jeg kan lave af ulykker i dag har i øvrigt kun et par læse briller her til morgen så nu går den vilde skattejagt tror der skal være indbygget GPS i de næste.

14-06-2014

Strømsvigt.

Så da jeg skulle se Spanien mod Holland i fodbold i starten af 2 halvleg så gik strømmen, 1378 personer var berørt i følge Dong den kom dog retur da kampen var slut, jeg var jo lidt bekymret for dammen og mine filtre, men de gik i gang efter ca 1 time så jeg tror jeg slipper godt fra det. Jeg har styrtet rundt og ledt efter mine læsebriller og det skal så lige siges at jeg har 5 par da jeg jo altid ligger dem alle underlige vegne, jeg fandt ene par ude på havegangen og min kone fandt de andre oven på tromlefilteret, jeg har været ude og se oven på postkassen samt i køleskabet samt i brødristeren væk er de så bare :-) når men 2 er jo bedre ind ingen. Det startede jo ellers godt i dag da min datter kom hjem og spurgte om hun må låne computeren i kort tid der efter brokker hun sig over at musen ikke virker jeg skifter batteri i den, og den virker så stadig ikke hvorefter jeg siger at den nok er frosset, hvilket den nu aldrig plejer, jeg genstarter den og den virker stadig væk ikke, jeg siger så til hende hvad hun evt har rodet med hvorefter hun viser mig hun har skiftet et lille stik jeg ved ikke om det er sådan et man kan logge sig på jobbet med. Men hun har så taget mit lille trådløse musestik ud af USB indgangen. :-(

13-06-2014

Fredag d 13

En uhyggelig dag næ det er weekend så det kan kun blive en super god og hyggelig dag. Jeg var i gård aftes ude og spise stegt flæsk med persille sauce på Lerbækgaard som ligger her i Hørsholm, Lerbækgaards bygninger stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1800 tallet. Den firlængede gård har bl.a. tjent som mejeri med osteproduktion. Og det var smadder hyggeligt.

12-06-2014

Træt.

12 timer på job og stor drama på min Facebook side, det er ikke nemt når folk kommer op og toppes over små ting. Så jeg er godt bombet i hovedet og træt i kroppen. Men nu er det snart weekend.

11-06-2014

Kramper.

Der er ikke så meget at sige i dag for jeg har ikke oplevet det helt store har været på apoteket for at hente mit eget medicin, samt jeg har også fået udleveret min mors og er så der efter kørt det ud til plejehjemmet for at aflevere det og besøge min mor der har Alzheimer. Jeg har i nat vågnet med kramper i lægen op til flere gange, så den er godt øm i dag hvad der udløser sådanne kramper ved jeg ikke, men træls er det. Jeg har også tilsat en 1/4 l A38 til filteret koierne har fået mad et par gange, så de virker nu godt tilfredse med det. Det har små regnet lidt i dag og solen er ikke meget fremme.

10-06-2014

Hårdt.

Det er baske løjer at starte op efter 5 dage med frihed det kunne jeg nu godt vende mig til at have for altid, modsat mange andre nægter jeg at tro jeg vil kede mig 1 minut, jeg var på job kl 3.30 i morges/nat. jeg har i dag været til lægen da jeg har problemer med hævet ankler her i varmen, så jeg er blevet sat ned i blodtryks medicin fra 10 mg til 5 mg samt jeg fået en anden pille der er vanddrivende også. Jeg har bestilt sådan en pakke tabeletter som virker på bakterietrykket for jeg ønsker ikke min store koie udviklet noget møg i det sår den har fået på snuden, jeg tror faktisk ikke mere der komme gul overflade på den så den faldt nok godt i værdi på grund af en hårdhændet gydning, men det vigtigste for mig er ni også at den overlever.

09-06-2014

2 Pinsedag.

Spændende hvad byder dagen så på i dag solen mangler ikke der er fuld knald på den lige her fra morgenstunden, det ser ud til min gule ven Yamabuki er ved at komme sig oven på den gydning der gav den mange knubs, men det er så også 14 dage siden og jeg har været meget bekymret for den men den spiser nu normalt og svømmer nu stille runde igen i overfladen.

08-06-2014

Pinse.

Så blev det pinse og de gamle ord om at se pinsesolen danse kan vel godt bruges i dag, for der er fuld knald på den store gule i dag. Vi har haft fint vejr her i Nordsjælland så den har stået på afslapning i haven sammen med koierne.

07-06-2014

Temperatur.

Solen er fremme så det tegner til at blive en vidunderlig dag, koierne har fået dagens første måltid så de smasker tilfreds rundt, jeg er på dagens anden kop espresso og duften af frisk kaffe får mig til at komme i den syvende himmel, jeg stod op før kl 5 i dag selv om jeg har fr,i så føler jeg dagen er længere når man er tidligt oppe. Så skal vi vist have stigende temperatur de næste par dage så det gælder om at have godt luft på dammen hvis vi kommer op på små 30 gr varme man kan jo også vælge at tilsætte noget vand fra hanen det ligger jo på ca 5 gr, men lige i øjeblikket er vi kun på 17 gr i damme så der går nogle dage før vi ser så høje vand temperatur, og dybden i dammen har jo også noget at skulle have sagt. I går var det så små 3 uger siden hjemmesiden også gik på Facebook og der har været godt gang i siden, med en masse fine indlæg samt mange foto tror vi er oppe på ca 200 foto på siden. Jeg har stadig ikke rigtigt noget nyt om min Yamabuki den går stadig sine egne veje, men den spiser dog sparsomt og det er vel gode tegn.

06-06-2014

Weekend.

Så nu er det dejligt for nu starter en lang weekend og alt tyder på godt vejr så vi kan nyde vore små venner ude i dammen. Det virker som om mit vand har fået et løft efter behandlingen med Kaliumpermanganat, men det er bestemt ikke noget jeg anbefaler at bruge for tit da koierne flygte fra det kan man se og efter min mening virker de ikke så tillidsfulde efter behandlingen, men det glemmer de dog hurtigt efter 1 døgn for så står der jo kun mad i deres behov.

05-06-2014

Fars dag.

Den ene gang om året hvor man kan blive forkælet lidt er i dag Grundlovsdag, så må vi se hvad dagen byder på af overraskelser. Nu lover de igen voldsomt regn over dele af landet håber ikke det går sådan, for alt for mange får det uhyggelige konsekvenser når der kommer vand i kældre mm det er bestemt ikke sjovt. Jeg vender tilbage med lidt nyt senere på dagen nu skal der nydes en kop morgen kaffe fra min nye kapsel maskine jeg fik i fødselsdags gave.
Vi var i dag på Rungsted havn og spise frokost, det godt nok lidt sent på dagen kl 14 men vi sad selvfølgelig udendørs i det gode vejr, men der kom et mindre uvejr ind over havnen, så alle restauranterne fik godt nok travlt med at få bragt stole hynder i sikkerhed, og alle markiser skulle slås ned, vi rykkede indendørs og blæsten samt regnen væltede ned, men nu er det så nogenlunde fint vejr igen.

04-06-2014

ØV.

Lige pludselig begyndte en af mine koier at springe i går, så der var ikke andet at gøre end at fange den ind til at skrab og der var desværre parasitten Costia på den så jeg blev desværre nød til at behandle hele dammen for min store Yamabuki hænger jo stadig med næbet, så jeg mistænker den for også at være ramt og da den stadig har et så på snuden tør jeg ikke andet. Så vandet har været lilla/lyserødt i 3 timer jeg behandlede med Kaliumpermanganat, så vandet skummer lidt i dag men desværre er filteret jo nok også slået helt ned. Nu bliver det spændende at se om det får den stor gule koi op på mærkerne.

03-06-2014

Koifoder.

Så faldt temperaturen lidt i dag og det ser ud til koierne nyder det, men deres vand er jo også stadig 18 gr. Jeg har ikke rigtigt op levet noget nyt andet ind jeg tabte en spand koifoder på gulvtæppet og der er meget i sådan en spand skulle jeg lige huske at sige. Jeg er super glad for den respons der har været på min Facebook lancering af koi-dam-kalles 120 medlemmer på kun 14 dage og masser af gode indlæg på siden med flotte foto af havedam koidam mm. Tak skal i have.

02-06-2014

Fint vejr.

Det er godt nok fint vejr i dag og varmt er det bestemt også, jeg er først kommet sent hjem da jeg lige havde lidt ekstra job i dag, så først nu kan jeg nyde det i haven. Jeg er lidt urolig over min store Yamabuki jeg synes ikke helt den er sig selv efter den ret så voldsomme gydning for en lille uge siden det sår den fik på næsen synes jeg har en tendens til det værre, jeg må holde godt øje med den. Vandet er fint og det let grønne vand er væk efter kun 2 døgn med uv på så det var hurtigt denne gang.

01-06-2014

Ferie ?

Så blev det søndag og vejret ser bestemt fornuftigt ud, 1 juni hold op så er det jo snart ved at være tæt på sommer ferien, nå men næste uge byder også på lidt ekstra fri torsdag har jeg fri grundlovsdag og på næste mandag er det pinse så fedt med nogle fridage. Jeg har ikke oplevet nogle problemer med mine små Chagoier de svømmer bare stille og rolige rundt i dammen de elsker når jeg kommer med vandkanen og hælder lidt frisk vand i hovedet på dem.

31-05-2014

Weekend.

Dejligt det er weekend to skønne dage står og venter på os og det er nogenlunde vejr i dag, men bestemt ikke så godt som i går men mindre vind så det er ikke så tosset, i går fik et vindpust lige fat i vores store parasol så den var næsten ved at flyve op på taget og den er stor med en fod på 1 m i omkreds fyldt med sand den blev flyttet over 1 m tror den mindst vejer et par hundrede kg. Vandet er klaret pænt op, og koierne ser ud til at være ved at komme sig efter gydningen.

30-05-2014

Mere sol.

Det ser ud til at blive en super dag med sol og uden skyer i dag dog er vinden lidt voldsom, men vi kan jo ikke få alt. Min gamle ven Lars har i dag hentet mig 2 stk vandkar i Hillerød på 200 l stykket de er uv bestandigt og godkend til fødevare, for jeg tror nemlig at jeg må sætte lidt mere filter på til dammen, men jeg har ikke lige fundet ud af hvordan jeg gør med dem.

29-05-2014

Sol.

I går fik jeg lige fjernet lidt trådalger fra mit overflade sug, og det synes den største koi den skulle hjælpe mig med så den rykkede lige en tot hår af min arm så der er et rødt mærke på 1 cm det gjorde den også sidste år, der er et kraftigt sug i den. Det har været fint vejr i dag med masser af sol på i dag jeg har dovnet den lidt i dag, sov 10 timer i træk for jeg føler mig meget træt.

28-05-2014

kold morgen.

Jeg er i dag blevet gjort opmærksom på at der ikke findes 2 farvede Chagoi koier og at der er tale om Ochiba koi men pyt nu værd med det får de er jo også smukke koier, jeg havde selv ikke hørt om 2 farvede men man ved jo aldrig hvad de Japanere kunne finde på. Men hvis nogen sidder inde med anden viden vil jeg da gerne høre om det. Det er køligt i dag og temperatur i vandet er faldet med op til 7 gr på få dage nu 15 gr men nu er solen så fremme igen, så kan jeg måske komme op på 18 gr i dag for nogle dage siden var jeg oppe på 22 gr midt på dagen. Jeg har nu fri til på mandag da rådhuset holder lukket på fredag så dejligt men en lille mini ferie.

27-05-2014

Gydning.

Da jeg kom hjem her til morgen var der gang i koierne igen, en ny gang gydning og en ny hun koi jagtes rundt i dammen og det går hårdt for sig, min store 65 cm Yamabuki ligger stadig bare på bunden fra sidst, hvor det var hende der måtte smide æg da hannerne presse hende hård op af kanten i dammen, håber den ikke den har taget varig skade for den var såret på snudeskaftet. I dag er der så kun 4 1/2 år til jeg kan gå på efterløn da jeg bliver 58 år i dag, så jeg er nu en halv gammel mand. Mine små koier ca 30 cm er ved at være godt tamme de skyldes selvfølgelig deres store mad glæde.

26-05-2014

Briller.

Jeg har i de sidste to dage undret mig over mine læsebriller, i dag spurte jeg så min kone om mit syn kunne ændre sig sådan radikalt på et par dage, og hun sagde du har nok taget mine briller på jeg hentede brillerne og min kone siger der jo kun et glas i, så det var nok årsagen :-) sjovt nok fandt jeg glasset ude i indkørslen. Mit vand er stadig let uklart efter gydningen men der er jo ikke andet end at vente på opklaring. Jeg har været på job 2 gange i dag da kommunalbestyrelsen skulle holde møde kl 17.30

25-05-2014

Super vejr.

Det var godt nok super dejligt vejr i går så dagen blev brugt i haven med koierne, de små ny har det godt de spiser så det er svært ikke at give dem for meget, så jeg skal lige tage mig selv i nakken så jeg passe på at filteret følger med, ikke fordi det er for småt, men der har jo kun været 2 fisk i dammen, en lille sort koi, det går jeg da ud fra den er for den har hvid plet på hovedet, samt en enkelt guldfisk. Dem har jeg ikke kunne se at fange op da de sorte, det sjove er at se den lille nu svømme rundt med de andre koier, før så jeg den kun hvis jeg var heldig.

24-05-2014

Skybrud.

DMI havde forventet skybrud over Sjælland fredag aften men det endte over Skåne og godt, for det vi har ikke brug for med så meget vand på en gang men de har jo også fået en del i det Jyske kan jeg se. Dammen ligner stadig noget der er løgn efter gydningen i går og som stadig er i gang i dag, dog i en mindre udgave, ja selv mine nye små koier jagter rundt efter hinanden og små og små de er ca 30-35 cm. jeg har fået fisket drivgods op af vandet en hel spand plantedele blev det til jeg kan se en del koier med knubs fra i går, det gik godt nok også hårdt for sig, min store 60-65 cm Yamabuki har fået et sår på næsetippen på størrelse med en krone, men det er ikke et blodigt kødsår så jeg holder lige øje med det. Jeg fandt adskillige skæl da jeg rensede pumpen i går og det gjorde jeg mindst 10 gange på grund af de sådan tonser rundt.

23-05-2014

Koi gyder.

I dag har mine koier gydet hele dagen, der har været gang i em de var i gang da jeg var ude til dem kl 3 i morges først, først ud på eftermiddagen er der faldet ro på, men de går nok i gang i morgen tidlig en gang mere. Jeg har som i sikkert har set fået leveret lidt koi fra Japan via en glad gartner i det Jyske 10 stk, der kommer 7 mere på et senere tidspunkt. 11 stk Chagoi og 2 stk som er 2 farvet hvilket jeg ikke var klar over eksisterede og dejligt 2 stk orange hvor den ene er tæt på at være rød. Kom op på 22 gr i dag i vandet.

22-05-2014

Nyhed.

Jeg tror jeg har lidt spændende nyt til jer fra i morgen. Men i dag har jeg desværre dårligt nyt, et stort chok i dag jeg sidder jeg på terrassen da jeg ser en koi titler om på siden øv, den fanges naturligvis ind og jeg tager et skrab fra den, 10 minutter efter er den stendød. Jeg kan ikke konstatere noget der kribler, gæller er fine og ingen sår på kroppen håber det er en enlig svale, men desværre var det en fin Japaner koi på 31 cm. Nitrit er negativ, ammoniak er negativ hvilket jeg næsten også var klar over. De andre koier ser ud til at have det godt så hvad kan man stille op. Jeg har været helt oppe på 22 gr i dag :-) Jeg er 100 % sikker på det ikke er ilt mangel for der er 3 luft sten i dammen samt mit lille vandfald og yderlig 6 luft sten i biofilteret.

21-05-2014

Varmt.

Det har været en varm dag i dag og jeg har fået ordnet lidt i haven, er det bare mig der synes at ukrudt gror helt vildt efter alt det regn og nu varme :-( Jeg har spist frokost på vores centerpub i dag jeg fik et stjerneskud der var 25 % rabat på alt fordi den nuværende ejer har 25 år på bagen men jeg mener at stedet har været der i over 40 år eller tæt på Jeg mener at kunne huske jeg spiste der i År 72-75 Og det er godt nok længe siden. Koierne trives og æder mig snart ud af huset, alt ser ud til at fungere på nær stadig lidt problemer med tråd algerne de dør godt nok langsomt i år, de er mere sejlivet end de plejer. Vand 19 gr ny rekord for i år.

20-05-2014

18 gr.

Så kom vi op på 18 gr i dammen så koierne nyder sommeren de elske jo varme, jeg fik slået mit græs igen for det var i torsdag jeg gjorde det sidst, men varme kombineret med vand for et par dage siden har gjort at det hele vokser helt vildt. Jeg kan garantere det ikke går ud over siden her at jeg også er gået på Facebook med hjemmesiden det er ikke nogen identisk kopi, så derfor er det bestemt værd at være med her og der. I dag har jeg slukket for mi uv anlæg det brune vand er jo væk, men jeg er blevet noget nervøs for om jeg risikere at skade mine koier med rest ozon i vandet.

19-05-2014

Sol.

Så kom solen tilbage efter en hel del regn i går, så det er dejligt vejr nu og det skulle vist blive bedre og bedre de næste par dage, med op til 20-25 gr. Jeg har helt glemt at fortælle at jeg fik et ildebefindende i torsdags jeg havde været på job fra kl 3.30 morgen så da jeg kom hjem gik i gang med at slå græs midt i den værste hede/sol der manglede ca 3m2 og jeg kunne mærke at jeg ikke orkede mere mine arme rystede og jeg tænkte ikke helt klar så jeg gik selvfølgelig ind i huset drak 4 glas vand samt fik lidt koldt vand i hovedet, jeg rystede over hele kroppen, så efter en pause på 1 times tid kunne jeg få slået de sidste meter græs, jeg kom så i tanke om det eneste vand jeg havde drukket var da jeg tog mine piller inden jeg kørte hjemmefra, jeg havde dog fået en 6-7 kopper kaffe på de 10 timer men det er vist mest vandrivende at drikke kaffe men hold op det var ikke så morsomt.

18-05-2014

Brombasse bo.

Nu er jeg snart 58 år og sidste år blev jeg stukket af en brombasse hvor jeg skrev at det gjorde satans ondt, og det var første gang jeg har været ude for det, og ikke desto mindre var jeg ude i haven i dag og en brombasse fløj direkte ind i hovedet på mig og stak mig lige under øjet, og det gør godt nok ondt når de stikker. Jeg fandt ud af at der er et brombasse bo i min kompostbeholder så jeg er kommet for tæt på, og nu inden alle kommer med den gamle skrøne at de ikke stikker men kun kan bide så er det noget ammestue vrøvl.

17-05-2014

16 gr.

Så kom varmen og dammen er nu oppe på 16 gr og alt ånder stadig til ro i dammen, ingen koier klør sig så jeg håber det forsætter sådan, mit vand forsætter med at klare op efter jeg behandlet mod trådalger, men jeg slås stadig med døde trådalger der sætter sig på pumpen, men nu renser jeg den kun 2 x dagligt i starten var det op til 10 x dagligt det tager godt nok kun 1 minut, men jeg vil gerne blive fri for det, jeg synes denne gang trådalgerne har været svære at få bugt med, det må være en anden type af dem da de mere slimet end tidligere år. I går fik vi flyttet for vores datter der havde fået ny lejlighed efter bruddet med hendes forlovede, bagefter kørte vi til Rungsted havn til grillbuffet og det var hyggeligt at sidde der i aften solen, og som sædvanligt et stort tak til mine gode ven Lars der kørte med traileren.

15-05-2014

Sol.

Endelig sol igen, det er et stykke tid siden den har været fremme sådan for alvor, og så her op til en forlænget weekend kan det værre bedre. Jeg en godt nok glad for at der er 3 dage med fri jeg synes jeg trænger til det.

14-05-2014

Regn.

Regn regn og atter regn, på et tidspunkt var jeg bange for koierne skulle ud og gå på græsplanen for det var det rene skybrud, Jeg glæder mig til 3 dejlige fridage for jeg er kørt total træt så i morgen skal bare overstås. Jeg har i dag været på vores lokale pub til stegt flæsk med persillesauce, det var udmærket men det jeg selv laver er nu en klasse over, især persillesaucen hvordan kan de lave en bechamel sauce uden smag.

13-05-2014

Koldt

Jeg synes snart det har regnet i en hel uge sådan føles det og små koldt er det også, og for det skal være løgn er vandtemperaturen faldet med 1 gr fra i går, men det skifter hvis det vejr fra i morgen, så der kommer lidt varme samt noget mere sol.

12-05-2014

Kar.

Så fik jeg lige fat i et rustfri stål kar til ozon behandlingen af vandet, indvendige mål er 75x45x60 det er nok lidt bedre end en 30 l gryde som aldrig kom i brug, og her er der bundafløb så der skal ikke bores hul og der er også en stål prop med gevind til den, hvis den skal bruges til en behandling af en koi.
I dag var jeg så cyklet til Rungsted og da jeg skulle hjem var cyklen total flad på fordækket så det var at trækker den op af bakken 3 km og med meget heftigt regn, så sur var jeg, fik den afleveret til cykelforhandleren for nu vil jeg have lagt indlæg ind i forhjulet også, det har gjort at jeg ikke har punkteret på bagdækket i over 1 år samtidig var der nogle andre småting der lige skulle laves, mit vand virker noget mere klar igen i dag, underligt der kan være sådan en forskel fra den ene dag til den anden.

11-05-2014

Weekend.

Desværre gik den weekend også alt for hurtigt. Det har ikke rigtigt været have vejr i dag, for der har været en hel del byger, så jeg må indrømme at jeg har været mest indendørs og dovnet en del, jeg har dog været hos min mor med en buket blomster det er jo kun mors dag en gang om året. Det er dejligt at næste uge er en kort uge glæder mig allerede nu til næste weekend.

10-05-2014

Operaen.

Jeg var i går i operahuset og som sædvanligt er det jo en flot oplevelse det er en imponerende bygning, så er vi kom trætte hjem efter en dejlig og hyggelig eftermiddag/aften i København med spisning, besøg på Hviids vinstue, en tur i operaen og se Porgy and Bess og så lige Hviids vinstue inden hjemturen. Jeg er nu stadig imponeret af deres lamper, men godt jeg ikke skal rengøre dem. Jeg er stadig ikke tilfreds med mit vand, men jeg må tro det er trådalgerne der er årsagen til det eller det at de er ved at gå i en slags opløsning.

09-05-2014

Weekend.

Dejligt så kom den igen den Weekend, som min gamle chef sagde skal du have ferie, har du ikke ferie nok der er 52 weekend det er 104 feriedage :-) Der er ikke så meget nyt at sige, dog synes jeg mit klare vand er forsvundet under de sidste par dage med regn, hvorfor nu det ? Eller skyldes det behandlingen mod trådalgerne ? For de er jo et stort filter i sig selv de alger.

08-05-2014

Regn.

Det er ikke blevet til så meget i dag for regnen har været ret heftig, så haven må vente, det er kun på grund af koierne jeg må der ud, så de kan få deres foder. Jeg er godt nok glad for det er weekend i morgen for jeg er pokkers træt i dag, jeg er faldet i søvn mens jeg sidder og skriver her på computeren :-(

07-05-2014

Vand.

Det skal skal da siges vi har fået noget vand fra oven i dag, det trængte haven godt nok også til, men det er sikkert ikke nok for at indhente det vi er bagud med, men der kommer sikkert mere de næste par dage, og hold op hvor var jeg våd da jeg kom hjem i dag vandet løber ned af regnfrakken og direkte ned i mine sko. Jeg har jo behandlet min dam mod tråd alger så nu er jeg spændt på hvor hurtigt der går før de forsvinder helt, jeg ved jo godt at det skyldes for meget næring tilsat dammen, men jeg har også fodret godt. Jeg havde bestil tid hos lægen troede jeg, jeg gjorde det over pc men jeg havde ikke set at jeg havde valgt juni måned og ikke i dag, så jeg fjernede selv de små sting ved næsen med en pincet og en lille saks.

06-05-2014

Regn.

Så er det helt gode vejr afløst af noget mere gråt vejr, men temperaturen holder stadig det har været en lun nat så ca 12 gr holder vandet så det er ikke så tosset. Der er kommet lidt regn i nat men alt for lidt til at give haven den store udbytte af det.

05-05-2014

Mandag.

Mandag er overstået så er der kun 4 dage til weekenden, lige i øjeblikket lever jeg kun 1 dag af gangen tror jeg lider af kronisk træthed, øv hvor det piner mig at det skal være sådan, jeg mangler virkelig en vitamin pille der kan give mig noget ny energi. Det er nogenlunde godt vejr i dag med en hel del sol her i Nordsjælland, så det er bedre end det de havde sagt.

04-05-2014

Luft.

Så er det vist slut med sol og varme i denne omgang desværre, men selv jeg må erkende at haven trænger til regn nu for overfladen er godt nok blevet meget tør. Koierne har fået deres morgenmad lidt sent i dag da jeg sov lidt længere end jeg plejer at gøre, men de stod også og ventede på mig. Den eneste fordel ved at vejret bliver dårligere, er at der ikke er de store temperatur skift mellem dag og nat. Her forleden dag fik jeg et spørgsmål om jeg ville bytte lidt koi foder med en luft pumpe fra en der havde købt en der var for lille 25 w, så nu har jeg sat den til mit Oase Moving Bed modul og her giver den rigeligt med luft, og heldigvis er den så også til udendørs brug så nu er der luft på begge filtre uafhængig af hinanden.

03-05-2014

Kold nat.

Efter en meget kold nat med let nattefrost faldt temperaturen med mindst 2 gr i dammen måske fordi mit beskedne vandfald kører og underafkøler ? Men solen får det nok op på 13-14 gr igen i dag. Jeg er stadig super tilfreds med mit vand. Plasteret på mit mindre operations sted er faldet af, og jeg kan se tre små sløjfer lavet i fugen ind mod næsen så jeg er meget tilfreds med plastikoperationen, der kommer ikke noget synligt ar after det, og jeg slap af med en grim gevækst der er sendt til undersøgelse som er en standard procedure.

02-05-2014

Weekend.

Dejligt det nu er blevet weekend, det har jeg ventet på siden i mandags, og det er selv om jeg havde fri i går. Dammen byder kun på 14 gr varmt vand, efter en morgen hvor den var gået ned på 13 gr. Vandet er krystal klart her i dag,så det er jo bare super, koierne stortrives og alt ser normalt ud, jeg er begyndt at fodre en del mere nu, i går fik de ca 1/2 l foder.

01-05-2014

Sol 1 Maj.

Selv om vinden som er kold er noget mere på i dag så er vandet nu kommet op på 16 gr i dammen, hvilket jo skyldes den blå himmel og masser af dejlig sol. Jeg er glad for jeg ikke skulle op kl 3.30 i morges, jeg var så træt i går at jeg har sovet 12 timer i træk, så det må være fordi jeg trængte til det. Jeg har i dag fanget nogle trådalger op i den lille dam efter endt behandling af dem, og der ser jeg der stadig går mindst 2 fisk i dammen på trods af der kun var små 30 cm vand i dammen denne vinter, jeg formoder der er tale om guldfisk, jeg er nemlig lidt i tvivl om den ene da den har hvidt hoved.

30-04-2014

Dejligt vejr.

Stadigt er det flot og forholdsvis varmt vejr men nu er det vist lidt ned af bakke de næste par dage, det bliver køligere og om nogle dage kommer der regn, men jorden er godt nok også tør i overfladen. Jeg har fået fri 1 maj så det lyder jo ikke så tosset selv om jeg selv skal betale for det, men jeg har brug for lidt frihed synes den sidste tid har været noget hårdt ved kroppen. Jeg har af en eller grund fået en næse der løber og selvfølgelig kun fra det næsebor som er ømt oven på kniven i går, men om det hænger sammen ved jeg ikke. Alt er vel i dammen vandet er klart og koierne trives så hvad kan man forlange mere, det er kun lidt trådalger der driller mig.

29-04-2014

Trådalger

Så kom dagen hvor jeg skulle til plastik kirurg og have fjernet en eller anden dims tæt på næseboret, og lad det være sagt med det samme jeg har prøvede det der var sjovere, selv om der blev lagt et par bedøvelser så gjorde det alligevel ondt men ikke så slemt så jeg brokkede mig, nu går der 1 uge og så kan jeg få fjerne et par små tråde, med mindre jeg gør det selv. jeg skal have behandlet min dam mod trådalger de vokser nu hurtigt frem med stadig kun på 1/5 del af dammen men inden det går helt galt. jeg er kommet op på 16 gr i dammen.

28-04-2014

1 maj.

Jeg har i dag været på job af 2 gange da der har været kommunalbestyrelse møde hvor jeg jo hjælper med, ellers er min tid gået med at hygge med koierne, jeg har dog ikke fået lavet noget særligt i haven for jeg er stadig smadret oven på sidste uge hårdt arbejde. Jeg håber jeg kan få fri 1 maj da rådhuset holder lukket, nu må vi se. I morgen skal jeg til plastik kirurg og få fjernet en gevækst tæt ved næsen, det har jeg ventet på et par måneder, meningen var at hudlægen skulle have fjerne den, men hun tør ikke gøre det da hun ikke mener hun kan gøre det lige så pænt som plastik kirurgen, og at den er får tæt på kind/næse.

27-04-2014

Holte.

Her til morgen 11 gr i vandet jeg kom op på 14 gr midt på dagen, så det vil nok gentage sig i dag, vi var i aftes ude at spise med vores gode ven Lars på den kinesiske restaurant i Holte og som altid var der mange der havde fået den samme ide.

26-04-2014

Luftpumpe.

Jeg fik gravet min gamle Kina luftpumpe frem forleden dag den stod under en busk i en trækasse med plastik låg på, men var helt groet inde samt sad godt fast i planter mm, det er vist små 10 år siden jeg købte den hos Superkoi og den har ikke været i brug nogle år, men sørme om den ikke ser helt ny ud, og den virker helt uden nogle problemer, så hvorfor var der levere membraner med den :-) Her til morgen er jeg helt smadre rent fysisk jeg kan ikke længere tåle så lange arbejdsdage med 13 timer jeg må erkende mine egne begrænsninger.

25-04-2014

Træt.

Jeg er møg hamrende træt i dag Jeg brugt lige små 7 timer i dag på at rengøre denne lille guldfiskedam på 4x9 m der var 10-15 cm slam på bunden, og filter pumper og springvand er rengjort, alt vand gik i kloakken, og der blev pumpe alarm på grund af for meget vand tilgang. Mødte på job kl 4 kom hjem kl 16 Der er to pumper 8500 l Oase Samt filter OASE Biotec 36 Screenmatic men hele bassin er desværre fladbundet og kun 30-35 cm dyb. Og det var ikke gjort noget siden 1 maj 2013 så brandslangen blev brugt som trykrenser.

24-04-2014

Tromlefilter.

Jeg har i dag haft service på mit tromlefilter det blev smurt med noget fedt i gummi pakningerne, så det kører bare der ud af igen. Det er lidt af en temperatur nedgang vi har haft i dag det var en kold morgen vandet i dammen var varmere.

23-04-2014

Kramper.

Det er stadig dejligt varm selv om der er noget mere overskyet i dag og noget mere blæsende er det nu også. Jeg har haft noget af en lorte opgave i dag, der skulle rengøres en stor container dybfryser hvor strømmen var gået inden påske, så der var blod og saft fra madvare i en meget flydende form, ikke så lægger en opgave men jeg fik den løst. Igen i nat vågner jeg med kramper i benene, så jeg står op og kører på job tidligt 3.30.

22-04-2014

Varmt.

Med små 18 gr i dag sidder jeg i min have og nyder en kold pils, jeg kørte på job før kl 3 i morges, da jeg hele tiden vågnede med kramper i benene så jeg opgav at sove videre. Jeg glæder mig allerede nu til weekenden hvorfor går sådan en påske med 5 dages fri så hurtigt ? Jeg var træt inden påsken og jeg er ikke mindre træt efter påske :-( jeg har modtaget min pakke ude fra Hongkong med en ORP Tester det er godt nok klaret bestilte den lig før påske.

21-04-2014

5 l slam.

Så er der en der har slukket for solen her til morgen, så træerne vokser desværre ikke ind i himmelen, men varmen er her stadig og jeg kom op på en vandtemperatur på 14 gr i går. Jeg har tømt min 200 my filtersæk i dag og den var totalt fyldt med slimet koilort/algesnask så nu er jeg oppe på ca 5 l slam dagligt fra mit tromlefilter når der er sol på, sækken holder tilsyneladende alt slam tilbage for vandet ned i brønden er klart som drikkevand, så det må skyldes at tromlefilteret smadre slammet til en fast masse for 200my skulle jo ikke være nok, men det er det så.

20-04-2014

Bakken.

I går var vi lige en tur på Bakken til lidt aftensmad og hygge lidt, og sagt med det samme så var vi ikke de eneste der havde fået den gode ide hold op hvor var der mange folk der ude, men der var jo også sol og varme. I dag har vi også udsigt til sol og varme det betyder jo en dag i haven med koierne.

19-04-2014

Langfredag.

Jeg lavede jo ikke så meget i går på den hellige fredag, jeg fik dog dovnet mig gennem dagen og fik slappet af, hvilket ikke er så tosset, der skal ikke altid ske noget jeg kan godt lide at kede mig en gang imellem det er sundt for sjælen. Men selvfølgelig er jeg ude og se til koierne vejret var ikke noget at råbe op om, jævnt trist ind til sidst på eftermiddagen hvor solen dukkede op op, så sad jeg i haven på en stol og drak en stille pils fra netto, jeg er blevet meget glad for dem der heder Dunkel og så er det jo 1/2 l. Der var frost på græsset her til morgen så det har været en kold nat, koierne fik lidt mad kl 7 i morges og har fået en gang mere her før kl 11 og det var en gang mere solid foder mængde de spiser nu godt. Mit vand er stadig lettere brunt men det er meget mindre nu efter jeg fik sat ozon på jeg bruger det dog forsigtigt med 1 times kørsel og 4 timers pause, jeg har bestilt sådan en redox måler* fra Hongkong, den kostede kun kr 250,- så må jeg se om jeg kan finde ud af den.

18-04-2014

Påskefrokost.

Det var en rigtig hyggelig dag i går vi var på vores lokalle center pub til påskefrokost, jeg fik øl snaps og en god konjak til kaffen, kaffen foregik dog hjemme privat. Og så ingen opvask bagefter samt rod med at pakke mad ind/ud, det bliver nok ikke sidste gang vi gør det. Vi har ingen planer om noget i dag så det bliver nok bare afslapning hjemme hos os selv, og hvis vejr guderne vil så opholder jeg mig nok en del i haven, her til morgen stod vandtemperaturen på 11 gr det er meget god start på dagen, skal vi nu endelig få den lidt op.

17-04-2014

Hygge.

I dag skal der kun tænkes på mad hygge og en lille en til halsen, og glemt er arbejde samt andre små problemer, nu er det starten på påsken. Så god påske til alle der læser med på hjemmesiden.

16-04-2014

5 dage fri.

Det var godt nok en kold morgen i dag der var is på bilerne, men i morgen har jeg så 5 dage fri. Jeg har været ude og spise stegt flæsk her i dag, og i morgen skal jeg have en påskefrokost med min onkel på 90 år samt hans dame ven her fra Hørsholm, og min kusine og hendes mand kommer også, så det bliver nok en hyggelig dag. Jeg fik ryddet lidt op i haven i dag og det var bestemt tiltrængt så det er godt, men hvor min ryg dog stadig driller mig men nogle smertestillende piller tager toppen af smerterne, selv om det ikke er smart at spise. Koierne har i dag fået foder 3 gange så de er godt tilfredse med det, mit vand er blevet meget klart og den brune farve er tæt på at være fortid så ozon virker + aktivt kul.

15-04-2014

Ryg smerter.

det ser ud til at jeg skal starte påsken med en god gang ryg smerter og det trækker ned i venstre ben, jeg er sikker på det er fode jeg går og bukker mig uhensigtsmæssig når jeg vasker de stole af i kantinen et par hundrede stykker er det vel blevet til, jeg blev dog færdig med det i dag, men håber det går væk til i morgen, så nu tager jeg lige et par smertestillende piller inden jeg går til ro. Solen er endelig tilbage, men stadig sniger vandet sig kun op på små 10 gr, men for pokker hvor det blæser en halv pelikan i dag.

14-04-2014

Påske.

Hold op hvor jeg glæder mig til påsken så er der 5 dejlige fridage, jeg er så hamrende træt at jeg kan falde i søvn mens jeg kører på cykel. Jeg har i dag ligget på knæ og vasket kantine stole samt borde + stol ben og bord ben af, de er lavet i rustfri stål det vil tage mig ca 3 dage at komme igennem dem, ok det er kun 1 time hver dag jeg lige bruger på det, for der er jo også mange andre opgaver i huset, og kantinen har lukke de tre dage før påske, Men der er godt nok mange stole i sådan en kantine, det er ikke det mest indspirende job, og jeg får ondt i ryggen af det, jeg er ved at være for gammel til over 6 timers rengøring hver eneste dag, er tæt på at være nedslidt efter nu 42 år på job, der er stadig 4 1/2 år til efterløn :-( Nu kunne jeg godt ønske mig lidt sol og varme, her har der været med regn i dag ligesom i går men i dag blæser det ikke som i går så det føles meget mere lunt.

13-04-2014

Sol.

Vi mangler lidt mere stabil sol og varme synes jeg, kun 9 gr vand i dammen her til morgen men koierne virker nu tilfredse med det. Jeg har givet dammen en behandling med Flubenol da jeg frygte at mine ænder medbringer orm og da Flubenol ikke har nogen negativ indflydelse på koi/filteret så mener jeg det er en fornuftig behandling når der er ænder til stede. Jeg ser nu de lover bedre og varmere vejr frem til påsken, og godt det samme for det har da været elendigt vejr i dag med blæst/tæt på storm stød.

12-04-2014

Nød.

Jeg fik solgt mine 100-120 l biomedie i dag så det er nu væk fra haven, så nu mangler jeg bare de 2 filtre der står klar til afhentning hvis nogen melder sig. Dagen er gået med at få skåret nogle store grene af mit nøddetræ inden der komme blade på, det er vist kun en busk, men det er på størrelse med et træ og med blade på fylder det jo 2/3 dele mere. Det er også for at få mere sol til den lille dam, man ved jo ikke om der en dag falder nogle nye koier ned i dammen en dag. Dagen startede med kun 7 gr vand efter en meget kold nat, men sluttede med 10 gr.

11-04-2014

98 % tilfreds.

Så er jeg ved at være meget tilfreds med mit vand efter en periode med noget uklart/tåget vand, så ser det meget klart ud igen så uv kan slukkes, hvorvidt det brune vand er helt væk må jeg nok vente med at afgøre til solen komme på. I dag har det jo regnet fra morgenstunden af, solen er en mangelvare så nu er jeg igen på kun 8 gr i dammen, men det bliver vist noget bedre i weekenden. Angående mine filterposer så snakker vi måske kun om 13500 l sparet vand på en sæson med den nuværende skylning fra tromlefilter, måske endnu mere vand når foder sæson er i fuld gang, men bare tilfredsheden i at vandet kan genanvendes er jo en succes historie, og når det går igennem aktiv kul skulle det jo også kunne drikkes, jeg vil nu ikke prøve dette, så nu kan den for min skyld skylle 50 gange pr døgn.

10-04-2014

Vand 10 gr

Så er 1/3 del af denne måned forbi og vi nærmere os påsken, de sidste mange år har vi haft nogenlunde vejr i påsken det mener jeg at kunne huske, så det må det gerne blive igen i år. Så er det 10 år siden jeg og min gode ven Lars lavede den nuværende dam, og dengang var det kanon vejr med 20-25 gr så der blev drukket nogle pilsner 1 l Faxe men dem kan man vist ikke købe mere, det er kun Netto der i perioder har Faxe i de små almindelige dåser. Der er 10 gr i dammen så ikke super varmt vand. Vejret har været bedre i dag men det kunne næsten også kun blive bedre for i går var det godt nok noget hø. Jeg har kørt med filter poser i snart 6 dage, og vandet i min rensebrønd er nu så rent at jeg kan se bunden i den, jeg skal godt nok hænge en ny/rengjort på hver eneste dag, men jeg kan nu genanvende næsten alt vandet da det nu recirkulere fra den store dam til brønden og videre til et mindre filter med aktivt kul, før det løber ned i den lille dam og her så selv løber retur til den store dam igen. Og vi snakker jo om ca 50 l pr dag, der i den lille dam blandes med 6000 l vand der her drøner igennem mit et tusinde l filter mange mange gange pr døgn. Poserne kan ses nederst på siden.

09-04-2014

Mere møg vejr.

Jeg ved ikke hvordan vejret er andre steder i Danmark men her i Nordsjælland er det elendigt det regne og det blæser helt vildt det må være tæt på stormvejr, temperaturen er igen faldende i dammen nu kun 10 gr. Nu er det tredje dag jeg er tilbage på 6,25 timer dagligt og jeg oplever mindre kriser hen af formiddagen, jeg bliver så træt så jeg kunne stå sovende hvis jeg fil lov, men det skyldes jo også at jeg møder kl 4 morgen/nat jeg glæder mig til det bliver lyst på det tidspunkt det gør det nok lidt nemmere at komme ud af døren, stadig er vi 3 medarbejdere på rådhuset, så jeg har jo lidt mindre at lave ind før hvor vi var sparet ned til kun to medarbejdere, da jeg startede for 9 år siden var vi 7, men om det forbliver sådan ved jeg ikke for det er bestemt ikke officielt, hvis jeg spørger ind til det for jeg ikke noget svar. Men alle siger de kan se der er en forskel i kvaliteten nu, så det er jo godt nok.

08-04-2014

Møg vejr.

Det er lunt nok men det blæser og regne helt vildt, der har dog været en periode med sol og der steg vandet temperatur til 12 gr det er det højeste jeg har set de sidste 4 uger for der havde jeg 10 gr, der så gradvis faldt til 4 gr og lagde sig længe på kun 6 gr. Jeg synes stadig jeg kan se en svag forbedring af vandet er den brune farve på vej væk med Ozon ? Jeg håber det.

07-04-2014

11 GR.

Så kom jeg op på 11 gr vand i dammen, det skyldes jo nok at natten har været lun, så der er kommet gang i koierne. I går opstod der lige pludselig en hylende mislyd fra mit tromlefilter når den skulle spule, jeg fik en anvisning i hvordan jeg skulle hånd dreje tromlen fra sælger og det hjalp så nu lyder den helt normal igen, og jeg har tjekket at tromlen også drejer rundt når den skyller, det foregik med en lille lygte og lyse ned i luft hullet, for hvis låget er taget af, drejer tromlen ikke af sikkerhed hensyn. I dag er jeg blevet raskmeldt og er på 6,25 daglig nu, det er så 2 timer mere om dagen, det er nu hårdt så jeg håber jeg holder til det. Jeg kører nu med ozon på 3 timer og så tre timer pause, men stadig er det en nødløsning men det foregår nu i en spand ved siden af dammen.

06-04-2014

Vejret.

Det var ganske enkelt et elendig lørdag vej, det var koldt blæsende og mørkt/vådt, vand temperaturen kom aldrig op over 6 gr i dammen. Det kan kun blive bedre de næste dage. Det der ozon drille mig lidt jeg ved ikke hvordan jeg får det indbygget i mit system, er lidt bange for at drøne ozonen direkte ud i dammen, det skulle jo nødigt påvirke koierne negativt med forbrænding af deres gæller, så jeg må lægge hovedet lidt i blød :-) og se om jeg kan finde den rigtige løsning.

05-04-2014

Koldt.

Det er ikke meget at vandet nu kun er 6 gr her til morgen, det plejer at sniger sig op på ca 8 gr i de dage hvor der har været sol på, og det var der så hele dagen i går, men i dag er der vist ingen hjælp fra den kant. Så fik jeg lagt det originale låg på mit sidste filter, så nu er det fuldendt, Jeg modtog også en professionel ozon generator så nu skal der pustes ozon ud i vandet så jeg kan komme af med det brune vand, men der skal jo kun bruges en lille luftpumpe der giver 300 l luft i timen, sådan en har jeg jo ikke lige på lager, så skal lige ned i den lokale butik hvor den koster max kr 150,- så lidt luft kan mine pumper jo ikke give der snakker vi jo om over 4000 l i timen.

04-04-2014

Vand.

Nu går jeg snart til kamp på brunt vand det vil ske ved Ozon behandling af dammen, Jeg har tidligere skrevet at jeg var utilfreds med vandet klarhed det er dog blevet meget bedre igen her de sidste 2 døgn. Jeg har dog stadig ikke en klog forklaring på hvorfor det lige pludselig blev uklart samt tåget, om det skyldes alger ænder eller at mit hydra filter er taget ned ved jeg ikke. Jeg har modtage 3 filterposer på 200 my som skal hænges i min brønd jeg vil prøve at genanvende op til 80 % af mit rensevand, resten er rent slam og skidt som ingen værdi har, og dog rent krudt til havens blomster så alt i alt må det kaldes grøn energi. Hvordan jeg vil gøre det vil jeg jeg på et senere tidspunkt skrive mere om.

03-04-2014

Torden.

Det var lidt af nogle torden brag der kom i går ruderne i huset rystede voldsomt og mit hfi relæ slog fra, det varede ikke så længe men især et brag var meget voldsomt, dog kom der ikke så meget regn. I dag har koierne fået en 1/2 bøtte rejer der lige skylles under hanen og så snittes lidt finere ud så de ikke bliver kvalt i dem, og så er der også til de små koier yngel fra forrige år.

02-04-2014

Krise.

Det er kun onsdag men jeg er i dyb krise jeg er simpelthen kørt død i denne uge, og fra på mandag går jeg på fuld tid igen, jeg ved ikke hvordan jeg skal klare det :-( I går ser jeg koierne jagtede ænderne op på land de snapper efter deres fødder, og det kunne de bestemt ikke lide, men måske har koierne fundet ud af at de er konkurrenter til fodret, for de går godt nok til stålet de ænder når der fodres med dyrt koifoder de når godt nok at æde en del.

01-04-2014

kamikaze-pilot.

I går kom der igen en and som tror den er en kamikaze-pilot den kastede sig ned i hovedet på den han and jeg har i dammen i forvejen og de sloges så blodet flød, så jeg måtte ud og jage den nye and væk. Jeg stod op i morges kl 3.30 og var ude i haven for at se hvad de ænder laver om natten så jeg lyste med en lomme lygte og de ligger og vugger op og ned ude i dammen, de må have troet at jeg er bindegal, så jeg var på job før kl 4 i morges nu når jeg var vågen alligevel. Jeg fik solgt mit 10 år gamle Hydra filter i går, så det er nu på Lolland Falster og det gav mig jo klart vand nu har jeg grå tåget vand men jeg tror stadig det skyldes de 2 skidende ænder.

31-03-2014

Hydra filter.

I dag fik jeg så solgt mit gamle filter det er afhentet så er der en anden der bliver glad for det. Det har jo som snart sædvanligt været en kold nat, og temperaturen i dammen var 6 gr i morges kl 4 men i løbet af dagen kom den op på 9 gr, solen har bagt hele dagen her og jeg har kunne sidde ude i haven fra kl 10 til kl 17, så det har været en god dag.

30-03-2014

Bacon.

Vejret kan man ikke klage over i dag og faktisk har hele weekenden været fantastisk med sol og varme, og det er selv om natten stadig er kold, så har jeg holdt 8 gr i dammen i dag. Hvis man skal klage over noget så er det at jeg er blevet snydt for 1 time af weekenden. Jeg har stegt bacon til frokost i går og glemte alt om at jeg havde sat det over så der kom røg i køknet så brandalarmen gik så tyverialarmen sendte mig og min kone en sms at der var brand i køkkenet, men min kone befinder sig 500 km udefra Senegals kyst i Afrika, men hold da op der var røg i køkkenet så alle døre blev lukket op, i morgen må jeg nok vaske lidt køkken skabe af, samt emhætten inden hun kommer hjem. jeg har været i Hellerup i dag sammen med min ven Lars og købe en kæmpe is vaffel. og der var en 1/2 times kø men den smagte nu godt, så ventetiden var det værd.

29-03-2014

Vand.

Jeg har jo to pumper liggende i min dam som sender vandet frem til de to uafhængige af hinanden filtre, og selv med tryktab og løfte højde mm bliver det jo til imponerende mængder af vand der fremføres på en uge, lidt lavt sat er det 3.024,0000 liter vand på bare en uge. Som sagt er jeg ikke helt tilfreds med mit vand i øjeblikket, jeg har startet uv op, så den kommer på arbejde i små 10 dage så må vi se om det hjælper, men jeg hælder nu mere til min teori at Japan måtter i det gl filter nok var årsagen til klart vand, og at det nye filter materiale ikke er modnet i nu. Men ingen tvivl de to ænder roder godt i planterne og som sagt skider de jo i vandet. Men en ting er jo sikkert temperaturen i dammen spiller også ind, jeg har været oppe på 10 gr og kom ned på 4 gr og lige pt er den på 6 gr her til morgen, det får jo ikke filtre bakterierne til at arbejde særlig effektiv.

28-03-2014

Ikke 100% tilfreds.

Endelig sol og varme men jeg er slet ikke tilfreds med mit vand i dag, om det skyldes begyndende alger, eller skyldes de to ænder som både skider og roder i planterne ved jeg ikke, men mit vand er ikke så klart som det plejer at være, måske skyldes det også at jeg jo ikke har nogle Japan måtter på mere, og det nye Movind bed filter ikke er oppe at køre i nu, ja det ved jeg ikke jeg har tændt for uv så jeg kan konstatere om det er begyndende alger. Temperaturen er kun 6 gr i vandet her til morgen men det gør koierne er mere aktive og spiser igen.

27-03-2014

Krig.

Som et lyn fra en klar himmel slår en ny han and ned i dammen, det lød som en granat ramte vand overfladen og så var der ballade i den helt store stil plaske og forsøg på drukning af hunnen det går hårdt for sig selv koierne flygtede helt ned til bunden, der var udbrudt en mindre krig, jeg fik jagtede den nye han and væk så nu er freden genvundet for en tid det samme skete for nogle dage siden. Jeg stod jo op i morges kl 4 og gik ud til dammen og temperaturen var ned på 4 gr i dammen vi er sat mindst 3 uger tilbage igen temperatur mæssig. I næste uge lover de igen flere dage med temperature under minus 5 gr om natten så det var for tidligt jeg fik overdækningen fjernet.

26-03-2014

Koldt.

Det er hundekoldt i dag, solen siger de skulle komme frem men jeg har nu svært ved at se hvor den er, koierne er gået i en slags vinter hi med kun 6 gr varme i dammen så vi er lige gået et par uger baglæns. Jeg havde dummet mig med med brønden i går, vandet pumpes godt nok op når brønden er fyldt, men jeg havde lagt slangen ned i det kar hvor vandet kom op i så når strømmen til dyk pumpen slukker så løber vandet jo retur :-) Heldigvis lover de varme i weekenden for nu er jeg træt af den kulde og blæst.

25-03-2014

Ozon.

Det var godt nok hundekoldt her til morgen med is på græsset så temperaturen i vandet var faldet til 6 gr. Så nu fik jeg smidt det kloak røret i jorden fra tromlefilteret. Hold da op lidt af et gravearbejde 4 m og så til egen brønd 1 m nede så jeg kan genanvende vandet til haven. Skal dog lige have sat en timer på så den tømmes op til et andet kar. Jeg overvejer at spraymale røret sort, der står en iris lige ved røret og den bliver ca 1 m høj så det ses ikke om et par måneder. Jeg fik også fjernet mit sidste Hydra filter kar fra dammen så nu begynder det at se pænt ud igen. Jeg har nu fået 2 henvendelser på salg af det gamle filter. Træerne gror ikke ind i himlen det brune vand er vendt retur så skal der en tur mere med A 38 ? Men hvis det ikke holder mere end et par dage så overvejer jeg ozon behandling af dammen.

24-03-2014

Brunt vand.

På kun 1 uger er jeg sluppet af med det brune vand jeg havde i dammen, jeg har kun en forklaring tilsætning af A 38 samt sollys, for jeg kan ikke tror at tromlefilteret er i stand til at fjerne farvestoffer i vandet. Desværre er vandtemperaturen dykket ned til 6 gr igen efter en meget kold nat og der kommer desværre flere af dem de næste par dage.

23-03-2014

Trykfilter.

Så fik jeg langt om længe flyttet mit trykfilter ned i filtergraven, det skulle jo tømmes først da det jo vejer ca 100 kg med indhold, så nu mangler jeg kun at få fjernet afgangs rør fra tromlefilteret og det grønne Hydra kar i baggrunden så er jeg godt kørende igen.

22-03-2014

Regn.

En hel del regn i går så det blev ikke til have vejr, men sidste år havde vi jo sne, så alt andet er det væsentlig bedre her i år. Jeg har ikke rigtigt fået taget mig sammen til at blive færdig med dammen, jeg skal jo have flyttet mit trykfilter samt fører nye rør/slanger til det, og jeg skal også grave et kloak rør ned fra tromlefilteret, men det kræver at jorden bliver tør gider ikke stå i smat. Samtidig var jeg totalt smadret oven på ugen der gik, jeg kan godt mærke jeg ikke er 16 år mere.

21-03-2014

Weekend.

Endelig weekend det har jeg har glædet mig siden mandag morgen, jeg var på job i dag kl 4.30 og nu kan man se det begynder at blive lysere tidligt, og nu støder jeg også på solsoten så tidlig på morgenen det gælder om ikke at kører dem ned. Det ser ud til at de to ænder er flyttet ind i haven for alvor, men hunnen opholder sig i den lille dam mens hannen er i det store underligt nok. Det er begyndt at regne en del her i Nordsjælland, så det bliver ikke lige i dag jeg får flyttet mit trykfilter ned i filtergraven.

20-03-2014

Ryg.

Der var lukket for strømmen i 1 time og 45 minutter af Dong El hvorfor ved jeg ikke, men alt el/filter mm startede op normalt, så de små filterbakterier klarede vel også frisag nu hvor vandet stadig er så koldt med 8 gr i dag. Jeg ville gerne have flyttet mit trykfilter i dag ned i filtergraven, men jeg har fået ondt i ryggen så det må vente lidt i nu.

19-03-2014

Strøm.

I morgen kl 8 slukker de for strømmen i 2 timer så er det spændende om det hele starter op normalt, så det vil jeg lige hold øje med nu hvor man har fået nyt filter. I dag er mine 2 ænder igen i haven jeg orker ikke at jage dem væk det var næsten en håbløs opgave sidste år. Fra nu af er dagene længere end natten så det går den rigtige vej, jeg glæder mig over at det er lyst før kl 6 morgen så virker det mere rart at være på job så tidligt. De lover vist rigtigt koldt vejr fra næste uge :-( med ned til minus 5 gr om natten.

18-03-2014

Koi.

Det har været lidt bedre vejr end de havde sagt, selv solen har været lidt fremme her i dag, så jeg fil lige lagt 3 brædder i trykimprægneret træ ned oven på en palle i filtergraven så nu kan jeg få flyttet mit trykfilter ned i grave den har stået på græsplænen i de sidste 2 år så er alt filter samlet. Koierne er meget aktive her i dag, selv om temperaturen kun er 8 gr i vandet. I går aftes skulle jeg i bad og hvad sad på kanten af badekaret, en meget stor gedehams den var godt nok meget sløv så den er sikkert vågnet op efter vinteren men godt jeg fik øje på den inden jeg blev stukket. Jeg fik også lige lavet lidt om på skylle vands afløb fra filteret, men stadig kun en nødløsning, for jeg skal have fjernet trykfilteret først, men der skal så laves lidt om på slangerne til den først, før det er lavet kan jeg ikke få gravet afløbsrør i jorden, lige nu ligger det 4 m rør hen af plænen.

17-03-2014

Filter.

Jeg har målt at tromlefilteret har brugt små 60 l vand på et døgn, det svarer til mindst 1500 l på en måned så det løber op i kr 100 i vand, men det regnestykke er selvfølgelig ikke helt rigtigt for der kommer jo også regn, og hvis man genbruger vandet til have vanding, ja så sparre man også noget her, jeg har dog været i haven nogle timer i dag og filteret renser ikke lige så meget som i går, jeg kan allerede nu se en forskel på vandet fra i går. I dag prøvede jeg også at tilsætte 3/4 l økologisk A38 og det var nok lige en del for meget, hele filteret skummede samt dammen skummede :-) Jeg har i dag ført et rør 4 m væk med skylle vand fra trykfilteret så det ikke løber ned i filtergraven. Jeg er godt nok træt af blæsevejr jeg synes snart det har har været sådan i alt for langt tid, det er jo nok fordi jeg cykler at jeg synes det er en belastning.

16-03-2014

And.

Hvem går på græsplænen her til morgen HR og FRU And. Det blæser stadig en halv pelikan i dag, Det var nu et større arbejde at få sat det tromlefilter til, det var godt jeg ikke skulle gøre det alene, for det ville aldrig være lykkes mig, det tog ca 4 timer for selvfølgelig er der små ting der driller under vejs. Og en ting har jeg lært ? Filter graven skal have en vis størrelse, og at der skulle være plads til overs ja det er nu kun i teori, jo mit 75 l trykfilter kan stadig placeres der nede. Så 225 x 90 cm er brugt op, alle de rør tager en del plads. Så en stor tak til Karsten fra koishop for at smide det ned i hullet, han lavede det meste men jeg blødte fra 4 steder på hænderne :-) Nu vil jeg gå til kamp mod brunt vand, det skyldes jo nok mit moderate antal koier hvordan det så gribes an har jeg ikke helt gennemtænkt men det bliver nok med Ozon behandling. En ting skal laves om, det er rensevandet skal ikke tømmes ned i filtergraven, men ud til en brønd og jeg skal lige sige rensevandet er snavset, og det er selv om dammens vand ser rent ud så jeg glæder mig til om 8-10 dage om der kan ses en forskel, jeg må se på en løsning evt i dag på rensevandet, hvis dagen ikke går alt for meget i regn.

15-03-2014

Tromlefilter.

Jeg håber vi får mit nye filter anlæg sat til i morgen, hvis stormen og vejret ikke driller os for meget, nu skal der renses vand helt ned til 60 my i øjeblikket er det med en rist til 200 my så det må siges at være en forbedring, det skulle gerne kunne ses på vandkvaliteten. Selve tromlefilteret skal placeres 20 cm højre end Moving Bead filteret filteret skulle pr automatik være selvrensende og smide slammet ned i en spand.

14-03-2014

Storm.

Så venter vi på stormen/orkanen Carl jeg håber ikke det bliver så slemt som sidst gang med vand og ødelæggelser alle vegne. Jeg har fået taget mit sidste Hydra filter op af filtergraven og det gav nu kun 225 cm men det er også nok til det nye filter som måler
2 x (L x B x H) (mm) 830 x 600 x 820 ialt 166 cm så der er stadig lidt plads til overs til rør mm. Jeg har sat det sidste Hydra filter op på græsplanen med pumpe til, så der er stadig rensning af vandet igennem Japan måtter.

13-03-2014

Blade.

Jeg har fået renset op i min lille dam igen i dag, så nu skal vandet bare lige blive klart igen så jeg kan vurdere hvor meget mere der evt skal op af blade mm, og resten må slam bakterier tage sig af. De sidste nætter med frostvejr har sat koierne ned i tempo, så her virker taget som en fordel da det fjerne strålekulden, så jeg skulle nok have ventet lidt længere med at tage det af, men det er jo lidt sent at fortryde det nu. I morgen forventer jeg at tage det sidste Hydra kar op af filtergraven så den er tømt, så skal det det nye på plads, jeg håber det bliver i denne weekend, så er der der ca 250 cm at gøre godt med.

12-03-2014

Frost.

Ja det var koldt her til morgen med frost og det vare vist et par dage mere. Jeg fik ordnet en del i haven i går, klippet en del vissent ned, samt slået græs for første gang i år, i øvrigt tror jeg det er mange år siden jeg har gjort det så tidligt på året 11 marts. Jeg har også nogle planer for i dag jeg skal have renset den lille dam op, og skal have lukket en del af hydra filteret ned hvis jeg når det, samt rense det store filter til den lille dam.
Jeg fik renset delvis den lille dam, resten tages i morgen, Jeg fik også rengjort mit store filter, og hvorfor gør man det så ikke i efteråret :-) men nu er det i gang igen, Jeg fik også taget 2 af mine hydra kar op fra filtergraven det sidste kar kører stadig med Japan måtter men det skal også op en af dagene, det er nu med en mindre pumpe, den helt store pumpe er lukket ned ind til den skal føde tromlefilteret.

11-03-2014

Kold morgen.

I går fik jeg ordnet lidt i min have, jeg fik vasket havemøblerne af selv om det kan ses de ikke er helt nye mere, så er det meget godt gået for de har stået ude hele året fra 1984, de er købt i noget meget hårdt kvalitets plast, men 30 år på bagen er det godt gået, de kostede nu godt nok også en bondegård den gang. Jeg fik også ordnet udestuen samt gjort terrassen fin og fik revet græsplænen for grene mm. Der skal nok snart klippes græs for første gang, og i år det fint grønt modsat sidste år hvor det lignede noget der var løgn oven på den strenge vinter. Det var en kold morgen og en del tåget, men solen er nu kommet frem og temperaturen er på vej op, alt i alt tegner det til en dejlig dag. Koierne er rimelig aktive oven på natten med kulde, og venter nu bare på deres foder.

10-03-2014

Dejligt vejr.

Der kommer stadig 3-4 nætter med let nattefrost i denne uge. I går opdagede jeg der stadig går en koi unge i min lille dam på trods af der max er 30 cm vand i den, og at den stadig ikke er renset op efter efterår/vinter med blade og grene efter stormen, der går også en unge af guldfisk, så den må jeg så se snart at få fanget op, men den er sort og har en hvid plet i hovedet så den er ikke nem at få fat i. I dag står den også på en del sol.

09-03-2014

Sikke da et vejr.

I går var vi til fødselsdag og kom først hjem kl 2 så jeg var lidt træt her til morgen også fordi man havde fået lidt til halsen. Det har været kanon vejr i dag jeg har været lidt i haven i dag og jeg fik solgt mit lille grønne filter til en af dem jeg skriver med fra KOI
TOSSERNE på Facebook, og i den uge vi går ind i kommer der også en og henter det sorte filter jeg har til salg. Jeg var også i Plantorama i Hillerød i dag, det er en stor forretning med mange flotte ting. samt en forholdsvis stor afdeling med koi, jeg købte ikke noget.

08-03-2014

Sol.

Det er super vejr i dag med masser af sol. Jeg har nok fået solgt en del af mine gamle filtre, så det er jo bare godt og nu kommer der jo også de to evt tre Hydra kar, men det må lige vente mit tromle filter er oppe at kører inden for 7-10 dage der mangle lidt rør mellem de to filtre som skulle komme til min forhandler/sælger i næste uge.

07-03-2014

Regn.

Dagen startede med fint vejr men nu er det begyndt at små dryppe, det er lunt hvis man holder sig i læ fra vinden for det blæser nu meget godt til. Ups det er mig der har misforstået leveringen og opsætningen af mit nye filter det er først fredag/søndag næste uge, men det er værd at vente på.

06-03-2014

Fint vejr.

Jeg glæder mig til mit nye filter bliver leveret og opsat så må vi se om det lever op til forventningerne, dem der har sådan et tromlefilter påstår jo det er det eneste der fungere, men nu har det jo kørt i 10 år uden, og det har da stadig fungeret tilfredsstillende for mig og mine koier, men nu får jeg jo så afprøvet det selv. Jeg er blevet spurgt om jeg har vundet i lotte ja gid det var så vel, men nu har jeg lidt afbetaling de næste 12 måneder, det er jo et valg man har og jeg tror det holder en fin brugt pris hvis jeg på et tidspunkt skal sælge det. Det har været fint vejr i dag og solen skinner og det er lunt og dejligt.

05-03-2014

Nyt Filter.

Så nu går det gamle hydra filter på pension efter 10 års trofast drift, men måske jeg genbruger 1 af dem til Japan måtter men nu må vi se tiden an, jeg har i dag bestilt et nyt tromlefilter med et tilhørende ekstramodul til moving bead med 50 l kaldnes, så det svarer vel til at rykke op i superligaen og det bliver sikkert med krystal klart vand håber jeg på. Og det vigtigste jeg får hjælp til montering samt opstart, for jeg er jo selv en klovn til sådan noget.

04-03-2014

Foder.

Koierne er meget aktive og spiser godt, jeg giver nok allerede for meget foder så tidligt på sæsongen men de spiser jo op så jeg forsætter med det, men jeg ved jo godt at filteret ikke er kommet op i gear i nu, men vandet ser godt ud, der er klart og dufter godt efter vinteren der er ikke nogen kloak lugt fra det. Jeg har nu fået smidt de 7 kg jeg tog på i november december måned, så nu arbejder jeg på at komme under de 100 kg selv om jeg altid har sagt rigtige mænd vejer 100 kg :-)

03-03-2014

Koldt.

Det var en kold morgen i dag der var frost på græsset bilerne og hustagene og de var ude at salte. I dag skal jeg så igen på job kl 16 for der er kommunalbestyrelses møde, det var det jeg kørte forgæves til sidste mandag fordi de ikke havde givet mig besked på det var flyttet til i dag.

02-03-2014

Forår.

De havde godt nok lovet gråt og trist vejr i weekenden men lørdag blev nu ikke så slem som lovet ja selv solen var lidt fremme, men indtil videre er søndagen startet gråt og trist, men der lover de nu også lidt chance for sol sener på dagen. Men vinteren er overstået sådan rent kalender mæssig, så det er bare dejligt og nu står der 9 måneder foran os hvor vi ikke skal tænke på is sne frost mm.

01-03-2014

42 år.

I går var jeg så træt efter ugen at jeg sov 12 timer i træk, det er altså ikke godt at være så udkørt. Men nu er det så heldigvis weekend så kan jeg vel få samlet noget energi op. Jeg går stadig og overvejer om jeg skal fjerne taget over dammen, men jeg tror nu stadig jeg venter til midten af marts det er jo kun 2 uger mere, og der kommer et par nætter med ca 0 gr. Så er det 42 år siden jeg startede på det officielle job marked 1-3-1972 15 år gammel.

28-02-2014

Forår.

Den første forårsweekend bliver særdeles trist og grå med en blanding af småregn og mange skyer, lyder det fra DMI. Men pyt med det for nu er det forår fra i morgen og vinteren er slut.

27-02-2014

Træt.

Snart weekend hold da op hvor jeg har ventet længe på den, jeg er træt og små slidt efter en uge med skrantende helbred, selv om jeg i dag er kommet oven på igen. Koierne er virkelig begyndt at være meget aktive og nu tigger de foder konstant når jeg kikker til dem, de er nogle være ædedolke.

26-02-2014

Trykfilter.

Så fik jeg de sidste 50 % af filteret op at kørere igen så nu er jeg i sommer kørsel. Og stor tak til en god ven fra KoiDanmark for råd samt en forsendelse af noget krympe fix, tror det var det det hed, så nu er ledninger splejset og loddet så alle 3 små ledninger er nu med beskyttelse på, samt til sidst den tykke. Tro det jeg har selv gjort det det er bare så i er advaret hvis Sjælland er uden strøm når det regner næste gang :-) De sidste 50 % var mit 75 l trykfilter fyldt med bio dimser samt 2 Japan måtter. Vandet løbet over til 750 l kar med 250 l blandet bio dimser med luft på. Jeg kan allerede nu se en væsentlig forskel på mit vand i dammen, efter nu kun 6 dag er vandet nu tæt på at være klart som kildevand og da de sidste filtre er startet op i går så er det kun et spørgsmål om tid før det igen er tæt på det perfekte. Jeg fodre stadig dagligt og bruger det samme foder som bruges i højsæsonen, jeg gider ikke det med op til flere slags forskellige fodertyper alt efter temperaturen, de spiser hvad de får, og de er total ligeglade (ca 2 dl om dagen) jeg kommer op i meget større mængder når det bliver varmere.

25-02-2014

Møde :-(

Da jeg ankommer på rådhuset i går kl 4 kunne jeg ikke se nogen aktivitet vedrørende kommunalbestyrelses møde, rådhusbetjentene var ikke til sted, så jeg gik ind til borgmesterens sekretær som kunne oplyse at mødet var flyttet til 3 marts om jeg ikke havde fået den information, men det havde jeg jo ikke. jeg skal til det store koishow i Holland i midten af august tror det bliver en super oplevelse, med udstillere af drømme koier fra det meste Europa.

24-02-2014

Japan måtter.

Jeg har i dag rengjorte mine Japan måtter til det midterste filter kar hvor der lige nu er børster, jeg tog dem ind i badekaret hvilket jeg ikke kan anbefale hvis din kone er hjemme, hvilket min heldigvis så ikke var, de blev rene men det tog mig godt 1/2 time at gøre badeværelset rent efterfølgende, hold op hvor kan det grise. Det er kanon vejr men det blæser lige lovligt meget til at man kan nyde det helt, jeg har ca 17 gr i min vinterstue i dag, så det går den rigtige vej. Jeg er ikke et minut i tvivl om at gurkemeje kuren gør at jeg kommer hurtigt over hvad det så end er jeg blev ramt af, for som jeg havde det fredag/lørdag er der sket et mirakel til i dag hvis jeg kan komme oven på igen efter kun en weekend med feber hoste og en satans hovedpine. Det er nu 3 gang jeg har oplevet at bliver næsten rask når jeg benytter mig af dette enkelte råd. Men jeg var nu godt mat i sokkerne da min ur ringede kl 4 i morges, jeg er stadig ikke helt på dupperne, og for det ikke skal være løgn skal jeg på den igen kl 16 for der er der kommunalbestyrelses møde.

23-02-2014

Slut på vinteren ?

I dag har koierne fået en hel pose kutter rejer og det gjorde stor lykke for de gik næstet helt amok. Jeg overvejer lidt om jeg skal fjerne en del af taget over dammen hvis det stadig tyder på at vi ikke får mere vinter, langtidsprognosen lover jo ingen vinter men den er jo med 50 % usikkerhed. Jeg tror jeg er ved at være rask igen jeg har det væsentlig bedre end i går, feberen er væk hovedpinen er ovre nu, jeg hoster og snotter stadig lidt, men alt i alt bedre end i går.

22-02-2014

Små syg.

Så er jeg på gurkemeje kuren igen, jeg fik feber og ondt i halsen samt hoster slim op fra lungerne, samtidig med at næsen drypper og det skal selvfølgeligt starte op til en weekend, men måske meget godt for jeg har ikke meget lyst til at skulle melde mig syg men det er vel bare en forkølelse og går sikkert over inden mandag. Jeg har været ude og se til filteret og kan se at børsterne tager grøn svæv, samt at siven også samler grønt snask så sæsongen er nu startet meget tidligt op, koiene er også oppe i fuld speed efter der kom bevægelse i vandet.

21-02-2014

Filter.

Så fik jeg mit hoved filter op at køre efter vinteren sieven samt de tre hydra filter kar, jeg mangler dog Japan måtterne i det midterste kar da de skal rengøres først, for jeg lukkede kun vandet ud inden frosten kom, men der er nu børster i det første kar samt i det midterste, i det sidste kar er der også Japan måtter, og de er rengjorte. Men det vigtigste er nu at vandet er i bevægelse igen, hvornår jeg får en reparation af pumpen til trykfilteret ved jeg ikke lige. Jeg kan måske lave en nød reparation i morgen.

20-02-2014

Død Pumpe.

Min pumpe er desværre gået død da gummi ledningen er mørnet, så den ryger og lugter brændt og smasker mit Hfi relæ, så lige nu er jeg uden filter på dammen, jeg må se at få hoved filteret op og kører i morgen, hvis vejret tillader det. jeg ved ikke om man kan splejse ledningen ved at klippe det dårlige væk eller om der kan sætte en ny ledning på oase Aquamax eco

19-02-2014

Job.

I dag er det 5 uger siden jeg startede op på jobbet igen, så jeg har været til en samtale med socialrådgiveren på rådhuset for at lægge planer for hvordan jeg jeg vender tilbage til fuld arbejdstid, planen er jeg den 17-3 går op på 4 timer og 8-4 på fuld tid, men det er jo på forudsætning at jeg kan klare det, men som det går nu synes jeg der er en positivt udvikling med mig selv, jeg lider dog stadig af manglende hukommelse og jeg er meget fysisk træt, men tiden arbejder for mig. Jeg har i dag opdaget at varmen i huset var væk det skyldes så desværre at mit el skab slår fra, hvilket er gået ud over at mit filter som nu er gået i stå, så når jeg kobler nogle af sikringerne fra virker mit olie fyr igen så noget tyder på at der er en fejlstrøm til dammen, jeg må se om jeg kan finde ud af om det er en pumpe luft/vand eller om det skyldes defekte stik kontakter der er kommet vand i ?

18-02-2014

Alger ?

Jeg har været ude og se til mine koier og alle ser ud til at trives fint de spiser stadig godt, og går i overfladen vandet er sjovt nok ikke så klart som det plejer oven på en vinter men jeg har nu ikke tænkt på om det evt skyldes alger selv om jeg synes det er for tidligt at de er fremme, jeg starter måske hovedfilteret op ca 1 marts hvis de stadig lover varmt vejr.

17-02-2014

Smukt vejr.

Det er flot vejr i dag selv om det blæser som en i helvede, men temperaturen er på små 8 grader så det virker som forår med fuglekvidder og hvad der dertil hører til. Koierne er også nu i forårs humør samt de tigger foder når jeg går ud til dem, så det er dejligt nu håber jeg bare det holder med det lune vejr. Jeg er godt træt i dag selv om jeg kun er på 3 timer job, men jeg skal løbe for at nå det jeg skal nå.

16-02-2014

Biograf.

Så var vi lige i biografen og se klassefesten 2 dejlig plat og hylende morsomt og det var så tredje gang på 30 dage det har jeg ikke prøvet siden mine yngre dage. Langtids vejr udsigten lover stadig ikke mere vinter dog stadig en enkelt kold nat men det er til at leve med, og vi nærmere os så marts måned så kan man se en ende på denne vinter.

15-02-2014

Tidligt forår.

Dagen er startet med sol, men regnen er vist på vej men lunt er det så det er ikke så tosset og koierne er nu helt oppe i overfladen, så tør man tro på tidligt forår i år ? Jeg håber det går den vej.

13-02-2014

1 time.

Nu når jeg på mandag starter med yderlig 1 times arbejde lyder det jo ikke af meget, men det svare til at jeg skal rengøre yderlig 3-4 parcelhuse på 1 time, det sætter det måske mere i relief til hvor meget det er, og tanken om at jeg stadig mangler op til 3 timer gør mig godt ængstelig. I de sidste 5 uger har der været op til 9 afløsere der er holdt op/blevet syge for de kan ikke følge med.

12-02-2014

Træt.

Der er ikke sket så meget i dag jeg kom hjem fra job og sov så yderlige 4 timer, selv om jeg gik tidligt i seng i går, men jeg står jo også op kl 4 hver morgen så måske det der gør mig så træt når jeg kommer hjem. Jeg har i dag også været på en lidt længere cykeltur, for at prøve at rører mig noget mere, jeg leder jo desperat efter en løsning på min træthed, jeg spiser en del frugt og grønt samt en masse nødder 2 slags og mandler, Så det eneste jeg jeg måske mangler er sol og varme, jeg er holdt op med at spise slik kager. Hver morgen starter jeg med 1 skive rugbrød uden smør men med kylling pålæg på, og så et par svesker samt tørret abrikoser, så det er jo med til at at jeg taber mig en del jeg drikker en del vand og presse frisk juice med grapefrugt og appelsin, hvad pokker kan man så gøre mere, jeg har lægens ord for at jeg ikke mangler vitaminer mineraler mm hvilket en blodprøve har påvist.

11-02-2014

Vægt.

I næste uge går jeg op på 3 timer dagligt på arbejde, det har været ekstremt hårdt at komme i gang efter 5 måneder, men det går da den rigtige vej, og der er mange der har sagt de er glade for at se mig retur, så det varmer ens gamle hjerte. Og ikke nok med det, så har jeg nu smidt 6 kg det er vel en side gevinst som jeg er glad for, men hvis det forsætter sådan er jeg jo snart nede på min fødselsvægt :-) Koierne spiser nu ca 2 dl foder dagligt.

10-02-2014

Forår.

Det er jo lige før man tror det er forår, solen har været fremme og jeg har kunne sidde ude i 20 minutter kun i skjorte og slikke lidt sol, og samtidig modtage lidt D vitamin og så her d 10 februar, så fantastisk vejr må man sige.

09-02-2014

Vand.

I går brugte jeg lidt tid på at påfylde lidt frisk vand til dammen der var forsvundet nogle cm vand, hvilket jo nok skyldes alt den blæst der har været, for modsat andre år har jeg ikke fået dækket siderne på overdækningen af (dovenskab) Koierne er blevet aktive igen og går i overfladen men det er jo også blevet små 10 grader varmt.

08-02-2014

Koier.

Jeg gik i seng i går ca kl 00.10 og vågnede kl 12.30 jeg forstå ikke hvordan man kan være så træt. I dag har jeg fodret mine koier med guldkorn med honning og de spiser dem sørme op så de små puss er sultne igen. Og for det ikke skal være løgn har jeg set solen i dag, men den er væk igen, og de lover vist regn.

07-02-2014

Weekend.

Mine koier er blevet meget aktive igen efter 3 ugers vinter dvale tilstand, jeg synes dog jeg vil vente lidt med at tilbyde dem foder, vil lige se de næste par dage an før jeg tilbyder dem lidt sparsomt foder. Endelig er det weekend hvilket jeg har ventet på med længsel, for jeg føler mig hamrende træt efter denne uge, tror også det hænger lidt sammen med manglende sol.

05-02-2014

Is.

Så er det slut med is på dammen og koierne er begyndt at bevæge sig rundt, så måske kan jeg begynde at fodre igen om om 1 uges tid hvis kulden forsvinder om natten også. Jeg har nu været på job i 3 uger efter at jeg har har haft 5 mdr pause, og det går nogenlunde men jeg er stadig utroligt træt, og det er efter kun 2 timer dagligt arbejde jeg forstå det ikke.

03-02-2014

Snart forår ?

Ja så må det gerne snart blive forår hvis jeg skal have noget at sige, jeg er træt af den vinter som vi har haft, og det er selv om den har været ultra kort indtil videre. Jeg kan se koier går under en klar is på ca halvdelen af dammen jeg har målt den i dag og den er kun 1/2 cm tyk så et par dage med + temperature om dagen får nok isen til at forsvinde.

02-02-2014

Weekendophold.

I anledningen af min kones fødselsdag, har jeg valgt et weekend ophold for os i København til lidt hygge, det var fra fredag til søndag vi boede på hotel Admiral et glimrende hotel tæt på nyhavn. Fredag stod på middag og en biograftur. Lørdag frokost i pilekælderen her var maden super god. Søndag sluttede vi af med frokost på det lille apotek. En dejlig weekend var det.

29-01-2014

Koldt

Hvor er det bare koldt, den vind er jeg godt nok meget træt af, så de sidste par dage er jeg på gå ben til mit job det er for farligt at cykle når vejene ser sådan ud før kl 5 morgen, det tager mig ca 15-20 minutter at går turen. 2/3 del af dammen er frosset til i år det skyldes vinden der går ind under tagpladerne og jeg har ikke fået dækket siderne med plastik som jeg plejer. Jeg har i dag været på job i 14 dage nu efter jeg er startet op igen, det betyder samtidig at jeg har fået smidt 5 kg så noget må jeg jo gå og lave, jeg er stadig total smadret efter kun 2 timer dagligt og det piner mig meget nu håber snart det går bedre, for det kan ikke være rigtigt at jeg er så længe om at komme i gang.

27-01-2014

Sne.

Øv sikke noget møg vejr i dag ikke sjovt at kører på cykel for det stormer og sneen gør det svært at se ud af øjnene, Og i dag skal jeg desværre ud en gang mere da der er kommunal bestyrelse møde på rådhuset.

26-01-2014

Øv vintervejr.

Jeg har jo ikke fået dækket siderne på dammen med plastik i år, så jeg har nu fået et tyndt lag is på dammen, dog ikke noget der bekymrer mig i nu. Nu må vi så håbe på at vinteren ikke vare alt for længe, men jeg er godt nok træt af den vind fra øst den kan da drive en til vandvid. Efter jeg er startet op på job har jeg tabt mig 3 kg og det er ikke så tosset efter 1 1/2 uge, og jeg har lovet min læge at jeg prøver at komme lidt ned i vægt for mit blodtryk er noget for højt, ok jeg har også ændret kostvaner på det sidste, jeg har ikke smagt en kage i små 14 dage og ingen hvidt brød samt fadbamserne har været bandlyst.

24-01-2014

Weekend.

Dejligt det er weekend, jeg er godt nok træt efter denne uge og det piner mig meget at 5 dage af 2 timer kan smadre mig så meget fysisk.
Så er der kun 35 dage til officielt forår. Jeg kan nu bedre forstå hvorfor dinosaurer døde for 65 millioner år siden, kulde og manglende sol, den kolde krig fra øst må gerne stoppe nu. Giv mig solen tilbage samt varmere vejr. Det er godt nok sindssygt så koldt det er at cykle i den møg blæst, og det ser ikke ud til at blive bedre de næste par dage. jeg har i dag fjernet plaster fra under mit øje, og dejligt jeg kan næsten ikke se noget efter en eller anden dims er fjernet det er helet fint op, så jeg tror ikke det kan ses mere på mandag.

22-01-2014

Koldt som helvede.

Det er godt nok koldt i dag ikke så meget på grund af temperaturen, men den satans vind suser gennem marv og ben når man kører på cykel, vinden svare til minus 15-18 minus grader. Underlig nok er mine koier stadig aktive jeg fodre dem dog ikke lige i øjeblikket på grund af temperaturen, men heldigvis kommer varmen måske retur på mandag ? I dag har jeg været hos hudlægen og få fjernet en dims under højre øje, fik først en lille sprøjte med lokalbedøvelse, og derefter klippet de den væk af 2 omgange/2 klip så nu skal den sendes ind til en undersøgelse men det er vist standard at det gøres, dog synes den er være godartet så det vælger jeg selvfølgelig også at tro på, svar om 3 uger. Jeg var jo til samtale med kommunen socialrådgiver i mandags og forventer at jeg starter op på fuld tid om ca 12 uger jeg sættes dog gradvis op i tiden hen af vejen, men hold da op hvor er det hårdt at vende tilbage.

21-01-2014

Frost

Så har jeg været på job i 5 dage efter jeg har været sygemeldt, det vil så sige jeg er jo stadig delvis sygemeldt da jeg kun har 2 timer om dagen, men hold op hvor jeg er smadret når jeg kommer hjem hver dag, så jeg bliver stadig nød til at sove nogle timer mere, det er meget mere hårdt at starte op end jeg havde regnet/håbet på. I dag vil jeg lukke ned for mit hoved filter nu når de lover så meget kulde resten af ugen med minus 6-7 gr siges der det skulle blive, men heldigvis banker varmen på fra søndag.

19-01-2014

Blæst.

Det har godt nok været noget lorte vejr i går sne og blæst så jeg skulle ikke ud i det, men i dag har jeg været ude i stormen og det var svært at køre ned af bakken mod Rungsted for vinden kom fra havet af. Men sneen har ikke lagt sig så der er kun lidt sne på jorden der hvor det ligger i skygge. Jeg har i går været i en slags koma forstået på den måde totalt smadret og fysisk træt, så dagen gik meget med at sove.

17-01-2014

Sne.

Så kom der mere sne det var bestemt ikke så sjovt at kører på cykel i morges, jeg har også været på en tur til Rungsted og her var der overhoved ikke noget sne, selv om det kun er ca 3 1/2 km fra mig, men vinden kom ude fra havet så det må være årsagen for vandet er sikkert forholdsvis varmt. I går var en tur i biografen for at se Hobbitten del 2 og sagt med det samme en fanatisk god og flot film****** men det kan nu godt irritere mig at man skal vente på slutningen til næste film, men det drejer sig jo om at tjene penge. Jeg må indrømme det har været en meget hård uge at vende tilbage på jobbet, meget mere end jeg havde troet på, jeg er total smadret på trods af jeg kun har haft 3 dage og 6 timer i alt, jeg kan godt mærke jeg ikke kan koncentrere mig og jeg har totalt mistet overblikket, jeg kan bestemt ikke mere multitaske, samt er blevet langsom, godt jeg kun har 2 timer om dagen de næste 5 uger.

15-01-2014

Job.

Efter 5 måneder og 10 dage er jeg tilbage på job, og selv om det kun var 2 timer er jeg bare totalt smadret mentalt og fysisk, jeg kunne mærke min puls og rå sveder hele natten samt vågnede konstant, tror jeg var oppe for at tisse 7 gange det var helt vildt, men dagen er overstået. Da jeg kom hjem gik jeg direkte hjem og sov små 4 timer, og for det ikke skal være løgn drømte jeg at jeg var på job. Men nu er jeg i gang og jeg ved/håber det snart bliver bedre.

14-01-2014

Sne.

Hvad pokker skulle vi så med det sne vejr, i dag er det heldigvis væk, jeg var ude og køre min tur Hørsholm - Rungsted og retur igen på cykel og det var en frost bidende omgang så jeg var meget tæt på at fortryde at jeg gjorde det, vinden var modvind hele vejen ja selv på returvejen jeg fatte det bare ikke hvorfor man altid cykler i modvind. Men jeg må røre mig noget da jeg har taget ca 7 kg på fra november måned, og jeg har lovet lægen at jeg smider ca 5 kg inden næste besøg da mit blodtryk var for højt. Koierne er stadig aktive under taget så de har næppe lagt mærke til kulden.

12-01-2014

Frost.

Her til aften er det minus 1 gr men det ser nu ikke ud til at vinteren bider sig fast ifølge DMI. Jeg har haft en stille og rolig søndag jeg har set Hobbittten på Blu-Ray den første film med fuld surrund lyd og det var så ruderne rystede, og her til aften har jeg selvfølgelig set håndbold på tv.

11-01-2014

Regn.

En ny dag med regn og mørke, men jeg glæder mig over at vi snart er fremme ved midten af januar så er halvdelen af vinteren overstået. Jeg fodre stadig koier og her på det sidste er det nu hver dag for de tigger helt vildt når jeg kommer ud til dem, og som sædvanlig er det med det foder jeg fodre med hele året, jeg hopper ikke på at vinter foder er det eneste rigtige slags foder mine koier er total ligeglade med det, de spiser, hvad der smides ned til dem ris guldkorn rejer havregryn mm spises.

10-01-2014

Vinter ?

Jeg har i dag mødt min kollega fra rådhuset der kunne fortælle mig at det ægtepar der har gået og passer mit job på rådhuset begge nu er gået ned med stress, så noget tyder på at arbejdsforholdene ikke er blevet bedre, så det er med bange fornemmelser at jeg starter op på onsdag. Nu er der noget der tyder på det bliver vinter, det vil sige jeg synes de ændre lidt på det hele tiden så måske vi slipper ? Og alt tyder på det er varmen der i sidste ende for overtaget så lad os håbe på det, jeg hader vinter.

08-01-2014

Januar.

Så er den første uge af januar gået og stadig ikke vinter og godt det samme, men de lover vist nattefrost i weekenden samt noget der minder lidt om vinter, så nu må vi se om det bider sig fast eller om varmen får overtaget, hvilket jeg håber på gider ikke det sne.

06-01-2014

Regn.

Sikke da et møg vej det har været i dag med mindre man elsker regn, koierne er stadig meget aktive og jeg fodre dem hver anden dag. Så er der kun lidt over en uge til jeg starter op på job igen, jeg kan allerede mærke at jeg stresser lidt op over det, jeg frygter lidt om jeg kan klare den, for jeg er snart ved at tro jeg har fået en mindre hjerneskade da jeg huske meget dårligt, men min læge siger det går lang tid før jeg kan huske normalt og det er meget normalt det er sådan, jeg kan ikke mere multitaske 2ting på en gang og jeg går død, samtidig er jeg træt hele tiden tror jeg kunne sove 16 timer i døgnet. Nå men jeg prøver og så må jeg tage den der fra.

04-01-2014

Lægen

Der er ikke sket så meget på det sidste, jeg var til lægen i går hvor jeg har fået aftalt lidt fremtid, så jeg starter op på job 15-1 på en deltids sygemelding på 2 timer dagligt og så gradvis over ca 13 uger før jeg når fuld tid. Jeg er stadig i medicinsk behandling og jeg skal forsætte til individuel samtaleterapi på Kalmia. I dag har jeg haft sådan lidt af en off dag jeg er træt, har hovedpine og er bare små sløv.

01-01-2014

Nytårsaften.

Vi fejrede vores nytårsaften hos nogle venner i Rødovre, vi sov der til næste dag for det er jo lige til at komme hjem sådan en aften/nat. Vi kom godt ind i det nye år uden de store tømmermænd.

30-12-2013

Godt Nytår.

Det har været flot vejr i dag og med solen fremme gør det en lidt mere glad, og dagen er også blevet 5 minutter længere. Jeg har ikke så meget nyt på programmet men jeg kan da nyde mine koier stadigvæk gid vinteren springer os over i år.

28-12-2013

Lunt.

Så er julen overstået og dejligt at vi stadig ikke har fået vintervejr så den første vintermåned er godt overstået, for min skyld må det gerne forsætte sådan til langt ind i januar måned og dagen er blevet 3 minutter længere. Jeg fodre stadig mine koier hver anden dag og de spiser fint.

26-12-2013

1-2 juledag.

Efter en hyggelig juleaften hvor vi kun var 6 har 1 juledag dog kun budt på os selv samt vores søn Kasper som er blevet her i nogle dage, så det er dejligt afslappet, de sidste mange år har jeg haft gæster til julefrokost de fleste gange begge dage, men i år har jeg trukket stikket for jeg brug for lidt ro på.

24-12-2013

JUL:

Jeg mangler ikke så meget kartoflerne er skrallet/pillet rødkålen er hjemmelavet og jeg har kogt halv æbler i vanilje så skal der bare ribsgele i, svesker er lagt i sukkerlage, mandlerne er smuttet og hakket risengrøden er kogt, and bouillon samt flæskesteg bouillon er klar til en opbagning til sauce, dog skal der jo tilsættes sky fra stegene. Jeg har 2 mindre flæskestege 1 and samt endelig en ribbenssteg, så jeg dør nok ikke af sult, faktisk tror jeg at jeg kunne overleve en hel vinter på en øde ø med det spæk lag der er bygget op, ville jo nok savne en kold pils.

23-12-2013

God jul til alle mine venner.

I går fik jeg handlet lidt ind ind til julen, mine unger kom for at pynte juletræet det vil sige det var vist kun Kamille der gjorde det, vi startede men en lille frokost bestående af et stjerneskud derefter lidt flæskesteg med hjemmelavet rødkål samt agurkesalat. Efter maden blev det til et glas gløgg med æbleskiver, dem gider jeg nu ikke selv at lave, men hvor jeg savner dem Daloon det er nu stadig de bedste æbleskiver der kunne købes færdig. Så det blev en god dag.

21-12-2013

Jul.

I dag har jeg fået gjort rent inden jul, jeg fik støvsuget og vasket køkkenlåger samt køkkenet, og jeg fik ordnet badeværelset og toiletterne vi har jo tre styk, vasket gulve i hele huset, så jeg er ved at være klar til julen i morgen kommer mine unger og pynter jule træ til frokost. Vi skal kun være 6 til juleaften, og jeg tror ikke vi skal noget i juledagene.

18-12-2013

Rask ?

Jeg har i dag været til fysioterapeuten og nu regner jeg med at det er tæt på en afslutning der men det har også snart taget 4 måneders behandling at få ryg samt skuldre til at fungere uden store smerter, så mangler jeg bare en gang dybde massage på fredag, ja så håber jeg at jeg er ved at være på toppen igen. Jeg skal på mit job til morgenmad med min kollega samt den nye daglige leder det er bare den 4 på under et år, jeg satser på at blive rask meldt når jeg har været til lægen her i starten af januar måned, så jeg kan begynde op på job i midten af januar på gradvis flere og flere timer, det er aftalt med kommunen og egen læge samt efter anbefalingen fra Kalmia, hvor jeg også skal have efterbehandling fra så jeg forhåbentlig kan komme til at funger normalt igen. Men det har også været en lang og svær proces med 5 måneders sygemelding. Men hvor utroligt det lyder så lider jeg stadig af eftervirkninger som træthed og dårlig hukommelse, fem timer efter jeg står op er jeg bare så træt, jeg trænger til nogle gode oplevelser på arbejde, jeg håber det kommer til at gå godt men nu prøver jeg mig selv af, og jeg siger stop hvis jeg kan mærke jeg er ved at gå ned igen med stress samt en depression. Det undre mig dog at jeg ikke er blevet sagt op, men de må jo mene jeg er værd at vente på, derfor undre det mig også at jeg skulle presses ud hvor man ikke kan følge med.

17-12-2013

Koier.

Koierne er nu lige så aktive som inden sidste kulde periode satte ind, så jeg fodre dem stadig med ca 1-2 dl foder dagligt. Jeg har ikke rigtigt oplevet så meget på det sidste, så jeg har ikke det helt store at fortælle om, i går lavede jeg stegte svineskanke og der bleve hældt øl over dem i ovnen, smagte himmelsk men det tager nu lang tid at lave små 2 1/2 time, de blev serveret med kartoffelmos og en lække skysauce. Af en eller anden grund er jeg ikke ved at komme i julestemning, mine tanker er snarer ved at gid det hele var overstået, men det kan værre det kommer jo mere tæt vi kommer på dagen den 24-12 men lige nu synes jeg det er svært at overskue.

15-12-2013

Gløgg.

I går var til il gløgg og æbleskiver på plejehjemmet hos min mor som har Alzheimer, det var nu meget hyggeligt for der er et super personale der gør meget for at det skal fungere for de ældre i deres dagligdag. Jeg har også i år valgt at købe jule maden fra nettet hos GrisogKo det plejer at være udmærket kvalitet der fra, og dejligt nemt så står det på køl i en termokasse så skal jeg ikke tonse rundt i supermarkeder mm. Mine koier er igen meget aktive så jeg fodre dem stadig.

13-12-2013

Julegaver.

Der er ikke rigtigt sket så meget nyt i går og indtil videre i dag, jævnt kedeligt har det været men dagen er jo lang så måske der sker noget der ændre på det, jeg har fået en del julegaver i hus så det er jo godt nok, i dag køber jeg jo stort set alt over nettet, så slipper jeg for at få stress ude i butikkerne. Jeg har jo klaget over at mit tv er blevet sat kr 500,- ned i pris efter jeg har købt det, og det gav bonus så jeg får kr 500 retur, truede med at returnere det og købe et nyt.

11-12-2013

Koier.

Jeg har fået fanget lidt flere koier op fra den lille dam jeg tror nu kun der går en sort med hvidt hoved, en orange rød med en sort prik, og så en enkelt eller to guldfisk som stadig er sorte. Men de sidste gemmer sig dyngen som består af blade og nedfaldene grene. Men de sidste ca 1000 l vand forsvinder dog ikke. Mine koier er begyndt at tigge fodre igen så de får selvfølgeligt lidt hver dag.

09-12-2013

ØV.

Min lille dam er næsten tømt for vand i dag jeg tror max der er 1000 l vand tilbage hvorfor ved jeg så ikke, jeg har fanget 5 koier op men der må være 8-9 stk tilbage, jeg kan kun konstatere at fejlen ikke ligger hos filteret, så i morgen må jeg se at få resten tømt men når der er 1000 blade er det svært at se de resterende koier, jeg er bange for der er gået hul, det undre mig bare når der er gummi folier og en god fibertex i hullet, men måske der er en gren der er styrtet ned under stormen ?

08-12-2013

Lyngby.

I går var vi på juleindkøb i Lyngby vi startede med at besøge en butik hvor vi kender hele 2 der arbejder, der så vi blev inviteret op på 1 sal til kaffe, det var meget hyggeligt synes jeg at hilse på i juletravlheden. Derefter gik turen til lidt godt til ganen på bjælkestuen jeg fik stegt flæsk med persille sauce og min kone fik en god Dansk æggekage med bacon og lidt sne fik vi til maden det er jo snart jul, det var meget glat med is/sne over alt. Vi fik nu ikke købt så meget, men lidt blev det til.

06-12-2013

Bodil.

Taget over dammen holdt helt uden nogle problemer, men stakkels Jonny han står underdrejet efter stormen/orkanen Bodil hærgen og det blæser stadigt meget voldsomt her. Mit lille drivhus på 1x1 m er smadret til pindebrænde, der er noget der er flået af taget til vores havestue, og plankeværket ind til naboen er der 2 fag i fare for at blive smadret helt, men stadig slap vi fra det uden større skader tror jeg nok, for der kommer stadig meget voldsomme vindstød her i området. I dag fylder min datter 29 år så det er snart meget voksne børn man har.

05-12-2013

19.15

Voldsomt er det der ude, og så er det først nu for alvor startet her i Nordsjælland, vi må se på skaderne i morgen, jeg frygter lidt mine tagplader over dammen, men vi krydser fingere for at de bliver liggende.

04-12-2013

Storm/Orkan ?

Mens vi venter på stormen: Jeg har lagt flere sten på tag pladerne samt nogle lægter så håber jeg det holder, men hvis vi får en rigtig orkan så er der vel ikke noget der holder, håber vi slipper nogenlunde fra det, naturkræfter er jo ikke til at spøge med. Men glæder mig over at det kun er få dage hvor det bliver vinter lignede tilstande, på søndag vender varmen retur. I dag er det et år siden vi mistede vores søde labrador Sille, jeg savner hende stadig meget, hver gang jeg kommer hjem se jeg stadig efter hende bag glasruden i døren, men hun blev 13 år så det må vist siges at være godt.

03-12-2013

Storm.

Jeg må nok se at få sikret mit tag over dammen noget bedre for nu kommer der jo en storm, og den efterfølges af kulde men kun i 2 dage så bliver det lunt igen, så vinteren er stadig ikke på vej. Og jeg er blevet spurgt om jeg fodre mine koier stadig væk, og ja de spiser stadig, ikke så meget men de spiser ca 1 dl foder om dagen. Og sidste nyt med mit tv er, jeg tændte det i dag er de to gule striber borte, så jeg har aftalt med LG at vi ser tiden an inden de rykker ud med en montør, men det er noget underligt noget.

02-12-2013

TV.

Det ser ud til mit nye tv er gået defekt efter kun 1 uge så jeg har fejlmeldt det til LG i dag, der går 2 gule lodrette steger ned igennem billedet på 5 cm de er dog blevet væsentlig mindre efter et par timers drift, så måske de forsvinder helt, men det må være fejlbehæftet. Jeg vågner op med feber og har igen ondt i halsen, jeg synes ikke det er så længe siden jeg havde samme problem, men jeg har jo også været sammen med mange personer i weekenden så måske jeg er blevet smittet, ved nu ikke om det kan gå så hurtigt ? Men det er jo i grunden også lige meget hvad årsagen er.

01-12-2013

Fødselsdag.

I går var vi inviteret med til min onkels 90 års fødselsdag som blev holdt på Skodsborg kurhotel, det var med overnatning og brunch til i dag kl 11 det var bare smadder hyggeligt at få hilst på familien som gik i en opløsning efter mine forældres skilsmisse for 50 år siden, vi har dog set min onkel enkelte gange gennem årene, men for nogle år siden fik jeg en anmodning om ven fra Facebook fra min kusine, så i går og i dag har jeg været sammen med 3 af mine kusiner samt flere af deres børn så lige pludselig mødte jeg flere af dem jeg deler efternavn med og det er jo kun 13 her i landet. Vi startede lørdag kl 15 i baren og kl 18 var der velkomstdrink og derefter blev serveret lækker mad og dessert, kaffe med konjak og til sidst fri bar, kl 1 var der hønsekødsuppe og vi gik i seng kl 2 nogle forsatte dog til 5 morgen. Søndag var der så stort brunch bord med alt hvad hjertet begære, kaffe the brød, kager sild og oste, ja selv flæskesteg og risalamande.

30-11-2013

Travlhed.

Så blev det lørdag og vi går snart ind i en julemåneden med stressende travlhed i alle butikkerne, så jeg vil opfordre alle til at have lidt overskud til at behandle butikspersonalet med smil og forståelse, for de kan virke trætte og opgivende, jeg har jo selv stået 20 år i butik og december er en hård måned. Jeg har jo tit gået direkte til en ny åben kasse i Netto hvorefter en i de andre kasse køer brokker sig over at jeg springer køen over, jeg spørger om hvad de selv ville have gjort, og de siger at de selvfølgelig ville været gået bagerst i køen, så hvad er problemet siger jeg, det kom du jo så også :-)

29-11-2013

Polar kulde.

Jeg har igen været til fysioterapeut og det går faktisk bedre nu, for første gang snart i et helt år har jeg ikke konstante stærke smerter fra ryggen, jeg går der nu kun hver 14 dag før var det jo 2 x pr uge :-) Mit tag over dammen blev liggende i det kraftige blæsevejr der var i går, jeg var lidt nervøs da jeg ikke havde gjort mere end det der ses på foto. Jeg synes jeg har læst der kommer alvorligt polar kulde fra midten af næste uge :-( det lyder ikke godt.

28-11-2013

Sol.

Så var der igen en dejlig smuk dag med sol, samt lunt er det jo også selv om det har blæst godt. I dag har hele 3 personer af min familie fødselsdag meget godt gået, det skal lige siges af vi ikke er så mange.

27-11-2013

3D TV.

I går fik jeg et nyt LG 42" 3D smart tv af min kone i en tidlig julegave, så det meste af dagen gik med at få styr på det, samt at rydde ud i alt mit isenkram med 3 dvd optagere og 2 Blu-Ray afspillere, så jeg fjernet en hel del udstyr så i dag har jeg så kun en Blu-Ray 1 Hdd optager samt en tv boks, og surroundsound anlæg + 2 spille konsoller, jeg er total overasket over LG 3D kvalitet det ser godt nok flot ud, så det gl tv + lidt mere er sat til salg. Så kom koierne og igen, dejlig at se dem i overfladen for nu er vinteren slut i denne omgang.

25-11-2013

Koldt.

Igen en dag med flot vejr men hundekoldt er det. Jeg har en dag i dag hvor jeg ikke rigtig fungere optimalt, jeg går i ring og kan ikke tage mig sammen til de små ting jeg havde planlagt, det bliver ikke rigtigt til noget med mig i dag, min krop vil gerne, men mit hovedet blokere mig og jeg synes jeg virker lettere små forivret, så alt i alt har jeg en dårlig dag.

24-11-2013

Flot vejr.

I går havde jeg mine børn + datterens forlovede på besøg til lidt mad, en god flæskesteg på grillen og en forloren hare i ovnen, ja så var der der alternativer alt efter hvad man bedst synes om, så det var en hyggelig dag og som sædvanlig fik jeg spist for meget :-) Det er hamrende flot vejr i dag men samtidig hundekoldt, og i nat bliver det jo ned til 5 minus grader så nu er det vinter for alvor. Jeg har her til formiddag været på en lille cykeltur til Rungsted og tilbage igen, det var godt jeg havde hue og handsker på. Koierne er gået lidt mere ned i vandet i dag væk fra overflade kulden, men nu når solen er på kommer de nok op igen.

22-11-2013

Angst svede.

Så fik jeg overstået samtalen med min arbejdsgiver, jeg har dog hele natten været til samtale i mine drømme så jeg var noget groggy da jeg vågnede, mærkeligt som kroppen reagere på forskellige ting, lige inden jeg skulle ud af døren begyndte jeg bare at angst svede som et vandfald. Jeg fik mig en god samtale med dem og de glæder sig til at se mig tilbage, jeg fik sådan set nogle indrømmelser, men jeg kan ikke direkte sige at jeg kan få det på skrift, så jeg forventer at starte langsomt op med gradvis optrækning over et par måneder men det bliver først ind i januar da jeg også skal til yderlig samtale terapi behandling på Kalmia. Natten før var mine drømme dog noget mere behagelige der drømte jeg at Danmark slog Italien i fodbold 20-0 :-)

21-11-2013

Terapi.

I nat var der ikke frost her hos os, men det har været tæt på og hundekoldt er det, jeg har nu fundet hue og handsker frem når jeg tager mig en cykeltur. Koierne spiser stadig men deres tempo er nu gået noget ned så jeg fodre sparsomt. I morgen skal jeg til møde med min arbejdsgiver og jeg glæder mig ikke, da jeg føler en slags angst og ubehag ved det, men det skal gøres så jeg kan komme videre i mit liv, jeg var i går til samtale med socialrådgiveren på rådhuset, og her lagde vi en plan på hvordan jeg bærer mig an med så småt at komme i gang i gen, jeg er indstillet til yderlig individuelt terapi på Kalmia, hvor mange samtaler der bliver tale om ved jeg så ikke, men vurderingen er at jeg ikke er klar i nu, og risiko for tilbagekald skal undgås.

20-11-2013

Koldt.

Så er det valg heldigvis overstået, så går der lige et par dage så falder der ro på igen, jeg synes det har været totalt opskruet i år radio tv medierne er gået i selvsvind over et kommune valg, her i vores by skete der ikke noget usædvanligt, det er stadig en konservativ borgmester. Så er det blevet en morgen med rim frost, vinteren er vel startet op nu :-(

19-11-2013

Vinter ?

Øv det ser lidt mere vinterligt ud her i denne uge og i næste uge, dog stadig med plus grader om dagen men koldt om natten samt måske med slud i næste uge, jeg gider ikke det vinter. Men stadig er koierne aktive og ved ikke noget om hvad der venter dem. I dag skal jeg selvfølgelig ned og sætte mit kryds, selv om jeg er ved at få større og større politikker lede, de meler kun deres egen kage og løber fra alle aftaler efter valget, jeg er ved at være træt af alle deres små jule lege for at få del af kagen til sig selv, mens de har travlt med at fordømme befolkningens moral. Something is rotten in the state of Denmark.

18-11-2013

Støvregn.

Koierne er stadig meget aktive i dag selv om temperaturen lige kom ned på kun 1 gr i går aftes inden skyerne kom med fugt. I dag er det gråt med regn samt støvregn det meste af dagen, og det virker køligt og råt, en direkte modsætning til det flotte vejr i går. Desværre lover de nu mindst en hel uge med nattefrost fra natten til onsdag og dags temperaturen bliver ikke imponerende.

17-11-2013

Sol.

Det ser ud til at blive en dejlig dag med sol og blå himmel, så jeg glæder mig til at solen kommer på mit tag over dammen, for så bliver det ligesom et drivhus under taget og koierne bliver super aktive, bare 1-2 grader betyder jo en hel del.

16-11-2013

Lunt.

Der er fuld gang i koierne her til morgen det skyldes nok temperaturen er på små 10 gr, samt at mit tag over dammen tager stråle kulden for oven, så de spiser igen som om det var sommer. Der er en der spørger mig om hvordan min læge kan konstatere en scheurmann i min ryg uden røntgenbillede, ja det kan hun for de hun har det billede som er blevet taget.

15-11-2013

Lægen.

Jeg har i dag været til fysioterapeut og derefter til lægen, og denne gang huskede jeg at spørge lægen om jeg kunne gå med ryglidelsen scheuermann som min fysioterapeut havde en mistanke om, min læge kunne så kun bekræfte at det havde jeg, så nu skal jeg lige tale med fysioterapeuten om det, jeg tror snart det er 20 gang jeg får behandling i ryg og nakke. Jeg har også fået en evaluering fra Kalmia, som så også er sendt til kommunen, min læge har også læst den igennem, hun valgte at lave en anmeldelse om arbejdsskade grundet det arbejdspres jeg har været ude for. Jeg kan ikke komme mere ind på hvad konklusionen er, da jeg skal have møde med arbejdsgiveren i næste uge fredag, samt med en socialrådgiver onsdag og jeg kan måske have en formodning om nogen læser med her på siden ? Mere information på fredag, jeg har også fået en henvisning til hudlæge da jeg har fået en eller anden dims der gror under det ene øje, og den skal selvfølgelig fjernes, skulle dog være noget fredeligt.

14-11-2013

Flåtbid.

Så har jeg sikret taget over dammen mod blæst, men kommer der en orkan skal jeg nok gøre noget mere ved det. I går startede jeg jo med at klippe planterne ned før jeg gik i gang, og i dag kunne jeg så se at der sad en flåt på min hals, min kone var flink og tog den med en pincet, så bare en dag i haven med lidt planteklip og så får man sådan en suger på sig. Der er heldigvis ingen udsigt til vinter lige med det samme, selv de 2 minus grader de har lovet os er nu aflyst, og godt det samme gider ikke det vinter.

13-11-2013

Overdækning.

Så fik skåret planterne ned og overdækket dammen, og jeg er nu klar til vinteren kommende, jeg blev dog ikke helt færdig da mørket kom, så for alt i verden ingen storm lige med det samme før jeg har lagt noget tungt på tagpladerne.

12-11-2013

Vådt.

Så har jeg afsluttet Kalmia i dag 20 x terapi er vel overstået, og jeg synes jeg har haft stor glæde af behandlingen, så nu må skal jeg så småt til at se hvordan jeg kan vende tilbage til mere normale tilstande på arbejdsmarkedet, Jeg har tid til lægen i denne uge så må vi se hvad vi finder ud af. Dagen i dag er godt nok en våd omgang det har regnet hele dagen, koierne er dog kommet op i overfladen i dag.

11-11-2013

Koldt.

I går var vi hos vores datter og hendes forlovede de bød på dejlig andesteg som var stegt på weber grillen, det smagte rigtig godt. Koierne stod noget dybere i dammen i dag på grund af en forholds vis kold nat, men de ville nu gerne spise deres foder, jeg har stoppet vandfaldet for i år da det jo køler vandet ned. Det kunne være jeg skulle se at få dammen dækket over for de lover mere udbredt natte frost i weekenden.

10-11-2013

Stadig regn.

Jeg har været ude og fodre koierne og de er stadig meget aktive efter årstiden, så de spiser stadig godt og ligner ikke nogen der er ved at gå i vinterdvale, og som noget nyt regner det stadig. I går var vi hjemme til min kusine i Holte hun havde inviteret os til dejlig mad og det var som sædvanlig meget hyggeligt, og det er dejligt når man så kun har 15 minutter hjem med bussen.

09-11-2013

Regn.

Der er ikke noget positivt at sige om vejret i dag for det blæser og der er heftigt regn hele morgenen, det kan vel næsten ikke blive værre, så er det jo godt at man sidder indendørs.

08-11-2013

Sne.

I dag har jeg været på Kalmia for sidste gang troede jeg men det viser sig jeg har en behandling mere i næste uge, så den tager jeg lige med. Da jeg kom hjem gik jeg lige en tur på pubben og fik mig en sne, men det blev til lidt flere øl end jeg lige havde regnet med, så jeg var lidt træt da jeg kom hjem, men et par timer søvns har gjort mig frisk igen selv om hovedet er lidt ømt :-) Godt det ikke sker så tit at jeg får lidt for meget, det er vel et lille år siden sidst.

06-11-2013

Koldt.

Jeg har i dag været på Kalmia næst sidste gang jeg slutter af i denne uge, nu venter jeg bare på en evaluering fra stedet som så sendes til min kommune, og min læge, så må vi tage den her fra, men raske er jeg stadig ikke, men jeg er på den rigtige vej. Jeg har stadig ikke hørt noget som helst fra min arbejdsgiver. Det har været en halv kold dag i dag, i morges var der is på bilen, så det er vist ved at være alvor med efteråret.

05-11-2013

Glostrup Hospital.

Jeg har i dag været på Glostrup Hospital med min mor, det er hver gang sådan en 1/2 dags projekt når man skal køres hjem med Movia 4 timer før vi var hjemme igen, undersøgelsen tog ca 15 minutter.

04-11-2013

Sygesamtale.

Dagen i dag har budt på en hel del regn og det blæser også godt stadig. Jeg har været til sygesamtale på rådhuset jobcenter i dag og jeg kan jo godt mærke at de gerne vil presse lidt på at jeg meldes rask, men jeg er jo stadig i et behandlingsforløb denne uge med, samt jeg skal først have lavet en evaluering af mit forløb, samt min læge skal jo også med på råd, jeg ønsker ikke igen at gå ned med flaget, så mine arbejdsforhold skal forbedres først, før jeg ønsker at vende tilbage til samme job. Det ser ud til at stormen på torsdag nu ikke kommer ind over Danmark så det lyder jo godt.

03-11-2013

Regn.

Regn og mere regn det er en våd morgen i dag, koierne fik deres første måltid kl 7.30 og de spiser stadig som om det er højsommer, jeg har haft pumpen oppe og fjerne blade som sad på gitteret, så nu er der fuld knald på filteret igen, og det er jo vigtigt nok, måske er det ved at være sidste måned der kan køres med fuld knald, for vinter skal det jo nok blive på et tidspunkt. Jeg vil som de sidste år kun have trykfilteret kørende, og selvfølgelig masser af luft på dammen.

02-11-2013

Opgradering.

Jeg har ikke kunne opdatere min hjemmeside da siden har været under opgradering fra 123 hjemmeside. Jeg fik en ryg/nakke behandling i går hos fysioterapeuten og det fik bugt med mine problemer i denne omgang. Der er ikke rigtigt sket så meget i denne omgang her hjemme koierne har det godt og de er stadig meget aktive og spiser godt. Nu kommer der vist lidt rigeligt vind igen i morgen, men storm her i Nordsjælland bliver det vist ikke i denne omgang, og godt det samme.

31-10-2013

Overdækning.

Jeg har i dag ikke lavet så meget, jeg har været på en lille cykeltur på lidt over 6 km og resten af dagen har jeg så slappet af da jeg stadig har nakkeproblemer så jeg skal til behandling i morgen, jeg er ved at være træt af min nakke/ryg konstant driller mig, på trods af forskellige øvelser samt mindst 20 besøg hos fysioterapeut. På mandag skal jeg til sygesamtale på rådhuset, så må jeg se hvad de har at sige. Stadig er koierne meget aktive og spiser stadig godt med foder, nu venter jeg på næste storm på søndag/mandag og hvis de ikke lover flere storme på vej skal jeg nok i gang med en overdækning af dammen.

30-10-2013

Behandling.

I dag har jeg været til samtale terapi på Kalmia, det skulle være næstsidste gang selv om jeg nu mener der burde være 2 gange tilbage, det må jeg lige have tjek på efter mine optegnelser i kalenderen. Jeg har bestemt været glad for mit behandlingsforløb og føler jeg er kommet videre. Jeg har haft min pumpe oppe af dammen for der havde sat sig nogle nedfaldende blade på gitteret, så nu er der knald på filteret igen. Mit hold i nakken er blevet lidt bedre men godt er det ikke, jeg ligner klokkeren fra nortre dame. Det var ikke noget problem for mig at komme til Gentofte selv om der ingen tog er fra Hillerød/Gentofte jeg tog hurtig bussen 150 S til Ikea Gentofte og så bus 176 3-4 stop det skyldes et nedfaldet tag på Lynby station.

29-10-2013

Nakken.

Jeg skulle have været på Kalmia i dag til kropsterapi men mit hold i nakken er blevet meget værre så mit hovedet sidder på skrå, jeg kan ikke løfte venstre arm da der sidder en nerve i klemme nu i venstre skulderblad, det plejer at værre i højre side, det har jeg jo haft problemer med i et 1/2 år nu, ja så det bliver ikke i dag jeg kommer til Gentofte, samtidig er S tog forbindelsen smasket da der er faldet et tag ned over Lyngby station, men jeg har godt nok fundet en alternativ rejse med bussen, det bliver så ikke lige i dag. Her hos mig ligner haven noget der er løgn Jonny står underdrejet, og et enkelt fag af plankeværket er gået løs men jeg tror det kan sættes på igen, dammen er fyldt med blade men koierne synes det er sjovt at gå og tygge på dem.

28-10-2013

Mere storm.

Hold op sikke en storm/orkan det blev til, godt den forholdsvis er hurtigt overstået, jeg skal en runde rundt i morgen og se hvor mange skader der evt har været, det ene fag af mit plankeværk er røget, så er der 12 tilbage så dem håber jeg bliver på plads. Jeg er stadig glad for jeg ikke har overdækket min dam med de store plastplader, og de lover en ny storm frem til starten af næste uge. Jeg har igen fået mig et hold i nakken det kom i løbet af dagen, der var intet i morges da jeg stod op.

27-10-2013

Storm.

I dag har jeg nu ikke lavet så meget, jeg har afmonteret have parasollerne inden stormen i morgen, det bliver vist en hidsig omgang synes jeg at kunne forstå på vejrudsigten. Det er dejligt at man har kunne kan fodre koierne hele oktober måned med, jeg kan huske et år hvor jeg kunne fodre frem til starten januar måned.

26-10-2013

Buttet.

Jeg har fodret koierne her til morgen de er stadig meget aktive og viser bestemt ingen tegn på at de er gået i vinter hi, jeg stod og lagde mærke til at mit øget fodertilskud denne sommer har sat sig på deres sideben, så de er blevet lidt små buttet lige som deres far :-) Det har jo kun kunne lade sig gøre fordi jeg har fået sat mit store Hydra kar med biomedie til, for jeg kan ikke lave om på jeg kun har 23000 l vand til forholdsvis mange store koier, så mit vand kan ikke følge med mere foder, uden øget filterkapacitet.

25-10-2013

Frokost.

I dag har vi spist en let frokost på vores lokale Centerpub som er et ganske udmærket spisested og ikke er noget værtshus, så kommer i en dag forbi Hørsholm så spiser i forholdsvis godt her i Hørsholm Midtpunkt butikscenter. Koierne er stadig meget aktive på grund af den høje temperatur og går stadig godt til fodret. Jeg venter med at lægge tag på dammen til den første efterårs storm er ovre, det bliver vist slemt Mandag/tirsdag med vindhastigheder tæt på stormvarsling.

24-10-2013

Dankort.

Jeg har været en tur på Glostrup hospital med min mor til en øjne undersøgelse, da vi var færdige tog vi en kop kaffe i kafeteriet og jeg betalte med dankort og glemte det i automaten, jeg er en klovn men det vil blive sendt til mig, så til alt held er det ikke stjålet. Jeg vil snart i gang med at lægge tag over dammen men jeg venter lige og ser om det bliver stormvejr på mandag, før jeg skal have lagt noget på.

23-10-2013

Kalmia.

Så har jeg igen været på kalmia i dag, jeg tror jeg snart kun jeg har 3-4 gange igen, men jeg har været glad for at komme der, jeg mener bestemt det har hjulpet mig meget.

22-10-2013

Trådalger.

I dag har jeg været på kalmia til terapi behandling, da jeg kom hjem kunne jeg se det ene filter stort set var gået helt i stå, det vil så sige trykfilteret der giver vand til det store biofilter, så det var ikke så smart, jeg troede det var trykfilteret der snavset helt til, så for første gang tømte jeg det helt og rensede det, da jeg så ville starte det op igen kom der stadig ikke meget vand ud, så fik jeg fisket pumpen op og ganske rigtigt her sad en klump trådalger rundt om roterbladene, så da det var fjernet kørte det med fuld knald igen. Så det var lidt spild af tid at tømme hele trykfilteret på 75 l som i øvrigt ikke var særligt snavset, vandet kommer fra overflade skimmer, det har jeg aldrig været ude for før at alger har sat sig fast.

21-10-2013

Regn.

Jeg var lettere kvæstet i går efter jeg havde været ude lørdag aften hos gode venner med middag vin konjak til kaffen mm, men jeg kan ikke klare så meget lige i øjeblikket, og der har nok været for meget aktivitet i denne uge, så jeg gik helt død i går. I dag har der stort set været regn hele dagen, så i dammen er der godt med vand.

19-10-2013

Come Fly Away.

Jeg har været på det kongelige teater i går aftes for at se forestillingen Come Fly Away det var en meget smuk forestilling og med musikken af frank Sinatra så kan man jo kun føle sig i godt selskab, og det gjorde jo ikke noget med alle de dejlige smukke dansepiger der viser lidt bart kød, der var stående applaus da forestillingen var færdig. Vi startede med at spise på Det Lille Apotek Store Kannikestræde, og her skal der bestilles bord langt tid i forvejen for de har fuldt hus dagligt både til frokost og til aften, det var meget hyggelige lokaler, vi sad i studenter stuen, her siges det at julesangen højt for træet grønne top er skrevet ? Vi fik god Dansk mad til overkommelige priser. Så tyder det på nattekulden er ovre foreløbig i denne omgang, for det var godt nok en kold nat med rim frost på græsset, koierne er dog kommet op i overfladen igen nu hvor temperaturen er "steget"

18-10-2013

Kold morgen.

Det var nu en kold morgen i dag men koierne går stadig i overfladen og de var stadig meget sultne, så den kommende nat bliver nok noget koldere kan jeg se de lover os de kære metrologer. I går var bare en dovne dag uden de store aktiveringsprojekter, en gang i mellem er det nu godt at kede sig.

17-10-2013

Butikstyveri.

Jeg har ikke rigtigt lavet noget i går og dog, det vil sige jeg var på vores lokale pub og spise stegt flæsk med persillesauce, jeg sidder ud til et vindue hvor jeg kan se en ung mand komme gående ud af døren til butikscenteret med 3 stegepander i hver hånd hvilket jo undre mig meget, normalt får man dem vel i en plastik pose og hvad skal man med 6 stegepander ? Jeg går ind i butikken og spørger om de lige har solgt mange stegepander til en enkelt kunde, og nej han har stjålet dem fra et drejestativ der står uden for butikken. Han var over alle bjerge. Vejret kunne man ikke klage over i går det var næsten helt som på en god forårsdag, jeg ser nattefrosten kommer natten til fredag/lørdag men det bliver vist kun Jylland der kommer til at smage den.

15-10-2013

Frost.

Det viste sig at det ikke var den nederste glasskål der var eksploderet der var 2 under den, så stadig lidt underligt, men jeg kan stadig ikke helt fatte det knald det gav, for det faktisk ret voldsomt. Jeg var en tur i Lyngby i går med min kone vi spiste lidt frokost på bjælkestuen i Lyngby, vi gik lidt rundt i byen før det gik med bussen hjem igen. Øv nu lover de frost vejr med ned til minus 2 grader om natten sidst på ugen men det er ikke helt unormalt for uge 42 så er det måske snart slut med at fodre koier ?

14-10-2013

Glasskål.

Da jeg stod op i går var det meget tidligt kl 5.17 jeg kunne bare ikke sove mere, og som sædvanligt starter jeg med at tage nogle piller der skal skylles ned med et glas vand, mens jeg hælder vand i glasset lød der bare et kæmpe knald fra modsatte side af køknet, jeg blev godt nok forskrækket. Jeg åbnede skabene men kunne ikke lige se noget, først senere fandt jeg ud af at en glasskål var eksploderet inde skabet, der står 5 glasskåle oven i hinanden den nederste var gået i "millioner" af stykker.

13-10-2013

København.

Vi fejrede vores 29 år i går med en københavner tur, hjemmefra var vi opsatte på at afprøve det lille apotek til frokost, men det var totalt umuligt at få et bord restauranten var fyldt op til bristepunktet med gæster, så turen gik videre til Kanal-Cafeen tæt på Christiansborg, her var det det samme alt var optaget men de lovede os plads om 20-30 minutter, så vi gik lige et andet sted hen og fik os en fadbamse. Da vi kom retur var der lige et bord til os som aftalt her fik vi så lækker dansk smørrebrød og en flask snaps blev sat på bordet, jeg havde bestilt 3 stykker mad det kunne jeg ikke spise mig igennem da det er meget velvoksende portioner skal jeg lige hilse og sige, her kan man ikke hyggesnakker for der er meget larm, der er godt gang i den med øl snaps på alle bordene samt med god mad, en fin oplevelse. Turen forsatte ned mod Nørreport station som stadig er en stor byggeplads på grund af metro bygeriet tror jeg det er ? Her ligger så en dejlig lille hyggelig cocktail bar Y's Café & Cocktailbar og lige uden for døren går så hurtig bussen mod Hørsholm, vi kom dog først med 4-5 busser senere :-) en god dag var det.

12-10-2013

Bryllupsdag.

I går formiddag var jeg først til fysioterapeuten hun spurgte mig om jeg var blevet undersøgt for en en ryglidelse som heder scheuermanns da hun mener jeg måske kunne lide af den, så det må jeg nok lige tale med lægen om, og lægen havde jeg tid til senere på dagen, og hvad fik jeg så ikke lige spurgt lægen om, min hukommelse er lig nul i øjeblikket. Jeg ved dog at jeg har bryllupsdag i dag 29 år så næste år er det perlebryllupsdag, og vi har smadret statistikkerne for hvornår man bliver skilt :-) Så nu vil jeg gå til bageren og hente lidt morgenbrød til kaffen. Koierne er blevet fodret, de går stadig i overfladen så natten har været lun, i dag skulle byde på sol og varme.

10-10-2013

Regn ?

De havde lovet en hel del regn i dag men det har stort set været rimeligt vejr hele dagen, med nogen sol og forholdsvis lunt vejr, men jeg savner nu ikke regnen så for min skyld må den godt blive væk. Jeg havde en frygtelig drøm i nat så da jeg vågnede sagde jeg til min kone hold da op hvor er der beskidt på rådhuset, jeg drømte at jeg gik og støvsuget skodder op i tusindvis de låg i bunkevis på gulvene, så jeg kunne slet ikke følge med, så da jeg vågnede var jeg træt i hele kroppen havde ond i mine hænder og i ryggen, hvorfor pokker drømmer man sådan noget ? Det var et mareridt.

09-10-2013

Efterårsferie.

I dag har jeg været på Kalmia i næste uge er der lukket ned på grund af efterårsferien, jeg må dog ikke holde ferie når jeg går sygemeldt, så Spanien må vente, så det udskyder det med en uge, før jeg er færdig med med terapi til midt i næste måned. Koierne er stadig i fuld vigør og spiser rigtigt godt og det forsætter jo med ca 15 grader i hele ugen dog falder temperaturen til ca 5 grader om natten så det vil jo sænke gennemsnit temperaturen noget.

08-10-2013

Sygdomsforløb.

Som sagt var jeg til en samtale på job centeret vedrørende mit sygdomsforløb, jeg fik det virkeligt dårligt da jeg gik ind på rådhuset følte at jeg havde knude i maven, alle følelser kom op i mig, og jeg blev ret så ked af det, her har man arbejdet i 8 1/2 år og så bliver det hele smadret på så kort tid, jeg skal til ny samtale om ca 4 uger, men det var nu en sød medarbejder der virkede meget forstående.

07-10-2013

Super vejr.

Det er jo næsten helt sommerligt i dag, koierne tror det er blevet højsommer, for der er godt nok gang i dem de tigger foder konstant, gid det ville forsætte sådan resten af året :-) Jeg har ikke oplevet så meget i dag og jeg har fået ondt i ryggen igen under den ene skulder øv nu gik det lige så godt, men jeg håber det bare er en nerve der har sat sig i klemme ? Tænk hvis man bare skulle have 1 uge uden et eller andet problem med kroppen, smerten kom da jeg løftede armen for at tage deodorant på i morges, hvor latterligt det end lyder.

06-10-2013

Smuk dag.

Det er helt rart at være udenfor i dag solen er fremme og det er lunt vejr, koierne opfører sig som på en varm sommer dag de er meget aktive og drøner rundt i dammen. Jeg har renset mit pumpegitter så der kan komme mere knald på vandets flow, der sad nogle blade og lidt trådalger fast, og bare 1500 l vand mere i timen giver jo bare lige 36000 l på et døgn der går gennem filteret, så når der skal så lidt til er det bare at få det gjort 1-2 gange om ugen.

05-10-2013

Varme.

Nu ser det ud til der kommer en uge mere med godt vejr, helt op til 17 grader så hvad kan vi så forlange mere. Her til morgen var koierne godt oppe i gear da det vist nok har været en forholdsvis lun nat, så deres appetit var der ikke noget galt med i dag. Jeg havde et mindre uheld i går da slangen fra min pumpe var sprunget af det rør der fører op til til sieven/hydra filteret det er sket da jeg kørte til fysioterapeut så måske gik der max 1/2-1 time før jeg fik det ordnet igen, så ingen vandspild gav det heldigvis, den slange skal skiftes ud til næste forår for den er sprød og meget stiv efter mange år.

04-10-2013

Jeg har ikke været til nogen samtale i går, for de havde aflyst den så jeg skal komme på tirsdag i stedet for, det er lidt irriterende når man nu havde sat sig op til at få det overstået, så lige i øjeblikket synes jeg alle dem jeg skal tale med aflyser deres aftaler. Der falder stadig et par håndfulde nødder ned fra nødde busken/træ dagligt. Jeg kan nu se at der er en fordampning fra dammen igen, så mit meget vand må have skyldes at der ikke har været nogen fordampning i en lille uges tid, det skyldes så nok at der har været samme temperatur i luften som i vandet, samt manglende vind, men den er jo så sandelig kommet tilbage.

02-10-2013

Sygesamtale.

Jeg har været til samtaleterapi i dag, og jeg havde en aftale med min arbejdsgiver i dag kl 14.30 men de kontaktede mig ikke selv om det var aftalt med dem via en mail, når men det kan jeg så ikke gøre så meget ved, i morgen er jeg så indkaldt til en sygesamtale hos borgerservice, men det er vist noget de skal som standard efter en periode. Jeg synes at koierne stadig er meget aktive og de spiser stadig godt med foder, så jeg er godt tilfreds med hvordan det står til i dammen.

01-10-2013

Influenza ?

Jeg er ved at være over mit influenza lignende tilstand, så det går meget bedre nu i dag men det har så også taget 1 uges tid. Jeg har været til terapi på Kalmia i dag det er hårdt rent mentalt men jeg synes det giver mig meget ro i sjælen. I morgen har jeg en sygesamtale med arbejdsgiveren, hvilket jo stadig stresser mig lidt når man er midt i et behandlingsforløb, men sådan er det.

30-09-2013

Vand.

Jeg har haft et mærkeligt problem i går, og jeg kan ikke finde nogen forklaring på det, jeg har ikke fyldt noget vand på dammen i går i dag og alligevel er dammen fyldt helt op til kanten, faktisk siver vandet lidt over når jeg løfter min kant sten op, mig bekendt har det ikke regnet i går og i nat, jeg har selvfølgelig tjekket vandstanden i filteret jeg har tjekket vandhanen og den drypper ikke for jeg har direkte slange på til dammen, så her er der ingen forklaring på det. Så mystisk er det. Jeg har stadig ikke fundet en forklaring på det da der stadig er meget vand i dammen, og fordampningen er jo ikke stor i øjeblikket, så der må gå nogle dage før jeg måske finder en løsning på det.

29-09-2013

Frost.

Så var der her til morgen hvidt af rimfrost på hustagene og græsset, så efteråret begynder at vise sit sande ansigt, det er nu det begynder at blive koldt om natten når der ingen skyer/vind er til at holde på varmen. Koierne er gået noget ned i vandet her til morgen, der er ingen der går i overfladen men de kommer snart op igen når solen er på. Så det vare nok ikke så længe før at jeg overdækker dammen igen, selv om det ikke lige huer mig at skulle gøre det, men det gør jeg kan holde foder sæsongen mindst 45-60 dage mere, hvilket jo kan vise sig værdifuldt i den sidste ende.

28-09-2013

Forkølet.

Jeg er godt nok blevet godt forkølet og hoster/snotter en hel del, men halsen har det bedre men sådan er der vist mange der har det i øjeblikket. Jeg har ikke oplevet så meget i går da dagen gik med at få sovet ud, jeg var dog til fysioterapeut om formiddagen det er så 9 gang, så kun tid en gang mere hos denne behandler, jeg har dog stadig tid hos en anden via mit pensions selskab der kan jeg få ydelig 13 behandlinger. Hvor pokker er solen blevet af, den var fint fremme fra morgenstunden af men nu er det blevet totalt overskyet. Jeg samler stadig ca 1 kg hassel nødder ind dagligt fra mit eget træ, min kone prøver at spiser sig igennem dem alle sammen på nær de 5 stk jeg spiser dagligt, så spændende hvad vægten siger til min kone når der ikke er flere af dem :-)

27-09-2013

Gurkemeje.

Jeg har det meget bedre i halsen i dag, og det er efter en dag med feber hoste og meget ondt i halsen, så jeg tror jeg det gurkemeje pulver virker for nu er det anden gang jeg har prøvet det, jeg havde læst det på nettet at det skulle kunne slå en halsbetændelse ned på et døgn for det aflaster betændelse i kroppen. Solen er dejlig fremme i dag, så det bliver vist en meget smukt dag koierne er også fremme i overfladen her til morgen da det ikke har været så koldt som natten før, men i nat lover de vist helt ned til under 0 grader.

26-09-2013

Koldt.

I dag kunne jeg se på koierne at nætterne er blevet kolde, for de var gået et stykke ned i vandet og ikke som sædvane i overfladen, men der er fuld sol på nu så de kommet op igen. Jeg har har lagt mig på langs med noget der nok er en halsbetændelse, uden dog at have været til lægen med det, jeg har haft feber hele natten, og stod op midt i nat og drak en ren whisky for at få lukket halsen op, og det skal lige sige den smagt mig ikke men gav mig noget luft. Så jeg holder mig til sengen/sofaen i dag. Det startede i går da jeg var på Kalmia jeg fik mere og mere ondt i halsen, så i dag er jeg forkølet og utilpas i hele kroppen, jeg afprøver så igen en kur med gurkemeje rørt op i vand, det hjalp jo sidste gang, men det skyldes jo nok også års tiden med de skiftende temperature.

23-09-2013

Nødder.

Så kom solen endelig frem til Nordsjælland den har været savnet i nogle dage. I år er der godt med nødder, det er så det virkeligt batter noget, der ryger nogle kg ned hver eneste dag fra et enkelt hassel nøde træ, det er kun sket ca 3 gange i alle de år vi har boede her at der er så mange nødder, det er helt vildt. Koierne nyder den ekstra sol der er på nu og de spiser stadig helt vildt med foder synes jeg.

22-09-2013

Sol.

Hvor pokker blev den sol af de havde lovet ? Det er lunt nok i dag men jeg mangler nu solen, det er er nogle hundehoveder de metrologer for at sige det som Egon Olsen i Olsen Banden. I går havde vi besøg af datteren samt hendes forlovede til nogle meget store hjemmemarineret og grillet skaft koteletter, de blev serveret med ananas og karry sauce stegte bananer samt stegt ris i hvidløg, det smagte godt når jeg nu selv skal sige det. Mine koier er stadig i sommer humør jeg kan ikke spore at de er gået i nogen form for efterår/vinter dvale.

21-09-2013

Weekend.

Jeg har i går været på Kalmia til terapi, og derefter skulle jeg op og have dybde massage af ryggen og nakken så jeg var lidt groggy oven på den behandling, jeg ved at det hjælper men for pokker hvor det gør ondt, og her i dag er jeg meget øm. Koierne har fået er godt solidt morgenmåltid så de virker meget tilfredse med det, og vejret er jo bare dejligt her til morgen så weekenden starter perfekt.

19-09-2013

Kold nat.

Det har været en kold nat med ned til små 5 grader i nat, så jeg overvejer lidt om det er ved at være tid til at lukke mit beskedne vandfald ned for i år, men måske jeg lige skulle tage denne mindre varmeperiode med, den der kommer nu med temperature op til ca 18-20 grader inden jeg så gør det, for vandfaldet er jo med til at køle vandet hurtigere ned er der nogen der siger, det kunne være sjovt og efterprøve den teori men hvordan man så lige gør det ved jeg ikke. Koierne var nu stadig meget aktive her til morgen selv om det var så koldt, så morgen måltidet det glider nu hurtigt ned og de viser ikke tegn på at være påvirket af det er blevet køligere. Dammen er godt fyldt op med vand efter det voldsomme tordenvejr der ramte os i går, men godt det ikke gik lige så galt som på Amager.

18-09-2013

Træt.

Hvad er dagen så gået med i dag, jeg har været til terapi på Kalmia i Gentofte, da jeg kom hjem var jeg nu godt nok meget træt oppe i bolden, men jeg tog min cyklen og kørte mine sædvanlige 6 km turen til Rungsted og den modsatte vej hjem ud over golfbanerne mod kokkedal station, her besøgte jeg så min mor på plejehjemmet, for derefter at køre hjem, så selv om jeg startede kl 8.30 i morges var jeg først hjemme kl 15.30 så er den dag gået. Nu skal der hygges med koierne. Så selv om man går sygemeldt synes jeg dagene går alt for hurtigt, så jeg er godt træt nu.

17-09-2013

Tanglopper Gammarus.

Jeg har i dag fået leveret 10 l frysetørret tanglopper og 5 l silkelarver så nu skal der fodres inden vinteren starter, og der er jo godt med naturlig farve samt mineraler og vitaminer, og selvfølgelig fedt til de små pus, der er 28 % i silkelarverne. Dem ligger jeg i vand ca 2 timer før jeg fodre med dem, så er virkelig lækre synes koierne de lugter ikke så godt så det er vigtigt at have låg på spanden. Vi har haft fuld sol på hele dagen indtil kl 14.45 nu kommer regnen for himmelen ser godt nok sort ud nu.

16-09-2013

Efterår.

Ja vi må nok konstatere at efteråret nu går ind i sin dårligste periode med regn blæst, og manglende sol, vi kan kun håbe der kommer en god periode i oktober også de sidste 2 år har vi haft lidt der minder om sommer i en uge af oktober måned. I dag skal jeg have min næst sidste behandling hos fysioterapeuten det har da hjulpet mig men jeg synes stadig der mangler sådan 50 % før det er gået helt væk, der kan jeg jo så håbe at den dybde massage som jeg endda får gratis igennem pension Danmark kan få bugt med det sidste, det er ikke så sjovt at have ondt næsten hver dag. Jeg har pumpet vand væk fra dammen for den var godt overfyldt så det næsten stod op over kanten der er kommet en del regn. Koierne virker nu ligeglade med alt det vand.

15-09-2013

Regn.

Der er godt nok kommet meget regn her til morgen så dammen er fyldt helt op til kanten med vand, koierne har fået deres morgen måltid ved syvtiden, så de er glade og tilfredse med det. Jeg var jo som sagt hos lægen i fredags jeg kørte der op på min cykel, så sent fredag aften gik jeg ud i min indkørsel for at sætte den på plads i garagen og den var så væk, det vil sige den havde jeg glemt den oppe ved lægecenteret, så jeg var oppe for at hente den hjem, jeg glemmer snart mig selv :-( hvordan kan jeg nu gå hjem uden at have det i tankerne at jeg stort set altid cykler ? Jeg er godt nok ved at være meget forvirret og hver dag laver jeg kaos for mig selv.

14-09-2013

Sol over Nordsjjælland.

Tænk en hel dag med super vejr i går, og det ser ud til at blive det samme her i dag. Jeg har for en gang skyld sovet igennem i dag men det betyder så jeg er noget groggy her til morgen. Jeg var jo til lægen i går og som sædvanlig havde lægen givet sig god tid til mig, det er hvad jeg kalder en god læge 40 minutters samtale det gør at man kan få talt tingene godt i gennem, jeg er nu sat i en medicinsk behandling sideløbende, og skal bestemt ikke starte på job før mine behandlinger på Kalmia er overstået.

13-09-2013

Frøer.

Blå himmel og sol over Nordsjælland, og det forsætter vist i morgen med her på disse kanter, så det er da ikke så tosset synes jeg med op til 20 grader. I dag er så dagen hvor jeg skal til en samtale med med læge inden jeg skal tale med min arbejdsgiver på mandag, så må jeg se hvad der kommer ud af det, men som det er nu er jeg jo i behandling. Jeg har i dag fisket en død frø op af dammen hvorfor den så er død ved jeg ikke, jeg har læst at verdens frø bestand er truet af en svampesygdom der tager livet af dem, men jeg har da stadig en mindre bestand af frøer der bor ved dammen, den kan jo også være død af andre årsager.

12-09-2013

Sol.

Endelig kom solen frem til Hørsholm godt nok lidt sent her kl 17.15 men bedre sent end aldrig, for det har godt nok været en grå og regnfuld dag. Koierne har fået deres foder og er meget veltilfredse, dammen og filteret fungere uden de store problemer lidt.

11-09-2013

Dybde massage.

Jeg har i dag været på Kalmia stress centeret og det var igen grænseoverskridende da jeg skulle læse mit brev til min arbejdsgiver op foran 6 personer, det brev som jeg jo nok ikke afsender, men det fik mig til at bryde sammen, jeg må jo nok indrømme jeg er ved at blive følelsesmæssig meget berørt af min situation, jeg troede ikke det havde berør mig så meget, men det viser jo bare at jeg føler meget vrede over at være blevet knækket mentalt. Efter Kalmia har jeg været til noget nyt for mig dybde massage af ryggen, og det gjorde bare helvedes ondt for at sige det lige ud, jeg tror jeg har blå mærker i morgen, men håber det så kan få min ryg til at blive bedre troede ikke der var så mange punkter mellem skulderen der kunne gøre så ondt. Jeg fandt ud af at jeg kunne få gratis behandlinger af pension Danmark.

10-09-2013

Ro og fred.

I dag har det været en dejlig dag med sol og varme, jeg har jo været i terapi behandling i dag, og som sædvanlig var det hårdt og jeg er meget træt efter sådan en behandling. Senere var jeg på Snekkersten havn og sidde i solen og nyde varmen, samt mågerne og vandet stille ro, det var terapi, og det gav mig en indre ro. En af mine tidligere koiunger i den store dam er ved at udvikle sig til en meget spændende koi med nogle meget flotter farvetegninger den forventer jeg mig meget af, jeg skal se om jeg kan fange den på et foto en dag solen er fremme, jeg blev selv meget overasket da jeg fik studeret den tæt på i dag, den bliver meget smuk og den har stor tilvækst.

09-09-2013

Regn.

Regnen kom først frem her til Nordsjælland kl 14.30 i dag, før det havde det været dejligt vejr med sol og varme men det er så slut nu. Jeg skal til fysioterapeut her i dag og det glæder jeg mig så til, den fandens ryg driller mig stadigvæk meget i perioder.

08-09-2013

vandkvalitet.

Så er det vist sidste dag med godt vejr i denne omgang, for jeg tror nu ikke det er helt ovre i år, der kommer mere godt vejr er jeg sikke på. Jeg har ikke mistet lige så meget vand fra i går så det er fordampning, men det har nu hellere ikke blæst lige så meget som dagen før. Koierne stor trives alt ser ud til at være ok, det eneste minus er så lidt trådalger. Jeg ville jo gerne prøve at sælge et par af mine koier men jeg må nok konstatere det er svært i disse finanskrise år, alle passer på deres penge, og det er jo forståeligt nok men jeg prøver måske en løsning med mere filter for når de koier vokser, så kommer der jo større krav til vandkvalitet, lige nu går det stadig fint.

07-09-2013

Varmt vejr.

Selv om det var kanon vejr i går er jeg lidt overasket over hvor meget vand der fordamper på en dag når det blæser så meget, for det gjorde det, der er forsvundet mindst 4-5 cm, og jeg har tjekket det ikke er unaturligt svind, og at der skulle være hul i folien fra den ene dag til den anden tror jeg så ikke på, men det bliver jo nok det samme i dag da det stadig blæser en del samt det er godt lunt. Jeg har ikke foretaget mig så meget da min ryg driller helt vildt meget, smerterne sidde mellem min skuldre blade, jeg skal til behandling på mandag men gid det var i dag. Jeg har lidt status på min lille dam jeg havde jo ikke fjernet blade på bunden fra træerne, så det løv der faldt i efteråret det har nu ligget hele vinteren samt hele sommeren, det vil sige har, for det er stort set væk nu, jeg vil tror det er ædt af de filterbakterier samt de mikrober jeg tilsætter mit vand. Så konklusioner er at jeg ikke mere gider at hører på at det vil skade vandet/koierne mm, og i natur damme er der også fisk blade mm, det eneste minus er at vandet bliver mere brunt. Alt mit koiyngel har overlevet vinteren med mindst 20-25 cm blade på bunden samt hele sommeren med varme ingen gasser har taget livet af dem.

06-09-2013

filter.

Jeg har i dag fået sænket vandstanden i mit Moving bead filter med ca 6 cm da det var kommet faretruende tæt på over kanten af filteret, jeg kan jo ikke have vandet lige pludselig vælter ud over kanten ikke så meget på grund af vandet da filteret står nede i et hul med folie, men der jo nogle tusinde plast bio dimser der så ville komme med ud i dammen. Jeg er jo begyndt at få trådalger igen og hvor jeg dog hader de alger, men de kommer jo for de der er for meget næring i damme, det skyldes jo mine lidt for mange koier og godt med foder til de små pus.

05-09-2013

Flovt.

I dag ville jeg besøge min mor på plejehjemmet, jeg stille min cykel uden for døren og går ind af glasdørene, kommer ind til fælles området, hilser på personalet og undre mig lidt over hvorfor der er så meget nyt personale lige i dag, kan ikke lige få øje på min mor blandt de ældre går så videre ned til hendes ældrebolig banker på men der er ingen der åbner, jeg har så selv en nøgle og låser mig ind for jeg skulle samtidig aflever en pakke chokolade cookies som hun elsker. Jeg undre mig over at hun har skiftet farve på sine møbler, jeg står bare og glor dumt og tjekker så at nummeret på døren passe da, der kommer en af personalet og spørger mig om hvem jeg skal besøge, først her går det op for mig at jeg må være gået fejl af husene jeg var gået ind i nr 4 men jeg skulle til hus nr 2, så jeg måtte jo flovt undskylde at jeg var gået forkert, nu er jeg kommet der i over 1/2 år, men jeg er efterhånden blevet et forvirret fjols. Men at nøglerne er de samme til alle ens numre i hvert hus det er nu godt nok dumt. Jeg har en gang gjort det samme på et hotel i Spanien forkerte etage men nøglen passede, men der havde jeg også en lille skid på.

04-09-2013

Dejlig morgen.

Her er der sol på fra morgenstunden, synes nu ikke det var sådan de viste det i vejrudsigten i går aftes, men jeg skal da ikke klage over det. Koierne har fået deres mad kl 6.45 for jo tidligere de får en gang foder, det kan gøre at de når en gang mere på en dag, jeg bliver jo nød til at fodre med mindre portioner hver gang for ikke at belaste mit filter/vand for meget, der er jo lidt mange fisk så kunsten er at det hele kan følge med. Jeg har jo igen i dag været til samtaleterapi, og jeg er lidt chokeret over mig selv, for pludselig havde jeg et mindre sammenbrud da de spurgte mere ind til mit nuværende arbejde, så hvad skete der så lige der karl ? Jeg skal til næste gang skrive et brev til min arbejdsgiver og tage det med til terapi behandlingen, om jeg kan sætte ord på hvordan jeg har det og om hvor vred jeg er over de urimelige forhold for mig, og for min kollega det ved jeg ikke om jeg kan.

03-09-2013

Kalmia

I dag har jeg så været til terapi på Kalmia så i dag starter så de 10 uger officielt, i sidste uge var der en start samtale og prøve terapi, så nu er jeg rigtigt i gang. Jeg kan ikke rigtig slippe den tanke at man føler sig som et skvat og man bare skal se at tage sig sammen og hanke op i sig selv, selv om jeg godt kan se at sådan hænger det ikke bare sammen når man går med en mindre depression og stress, jeg prøver jo at virke glad og tilfreds, selv om man er langt nede i kulkælderen, det værste er dog at jeg føler mig totalt hjerneblæst og total tom oppe i hovedet, så hvis nogen kan huske filmen Jyde kompagniet med Finn og Jacob der hvor de sætter hjerne elektroder på Finns hoved, og Jacob siger hold kæft Finn du er jo hjernedød, sådan har jeg det i perioder, jeg går fuldkommen død og bliver total passiv.

02-09-2013

Regn-

Jeg har været på min daglige lille cykeltur på små 6 km i lorte regn i dag, det betyder Hørsholm - Rungsted retur men nu er det selvfølgelig blevet godt vejr så jeg skulle jeg jo bare have taget turen senere, nå pyt nu med det for hvordan skulle jeg vide hvornår der kom en opklaring. Jeg har igen satans ondt i ryggen og selvfølgelig i den uge hvor min behandler er på Bornholm. Jeg fodrede koierne kl 7 i morges og vandet var fint klart og de var som sædvanlige meget sultne, hvornår er de ikke det ?

01-09-2013

Efterår ?

Selv om det rent kalender mæssig er blevet efterår, så tyder det jo på sommeren vender tilbage i den uge vi er på vej ind i, de lover op til 25 grader i næste uge, så det er ikke så tosset. Jeg var ude for lidt af et mindre uheld her til morgen med dammen, vandet i min sieve var gået over kanten, for jeg havde tilsyneladende ikke renset risten de sidste par dage, og så er der jo heldigvis et overløb på den, men her havde der sat sig en stor klump alge snask fra risten sat sig fast, så vandet løb over kanten men heldigvis opdagede jeg det jeg var ude at fodre mine koier tidligt morgen, jeg tror det var sket små 2-3 minutter før jeg kom ud, så vandspild er absoluttet det mindst mulige.

31-08-2013

Jonny.

I dag mærker jeg ikke mere til mit hold i nakken, det er nu lidt underligt i går var jeg meget hæmmet af det, men i dag er det totalt væk igen, men dejligt det er hurtigt overstået jeg har for et par år siden gået med et hold der varede små 3 uger. Her til morgen dykker der en hejre ned over haven men tager straks flugten da den ser Jonny hejre skræmmeren. Efter at jeg ikke var 100 % tilfreds med vandkvaliteten i går har jeg renset pumpen, og renset mit store trykfilter, og her til morgen ser vandet straks bedre ud, men efter at jeg har fodret koierne, så går de i gang med at støvsuge bunden samt siderne på dammen efter foder rester, og her er det så vandet igen bliver uklart de roder simpelthen op i bundlaget der ligger ikke noget slam, men der er jo stadig noget fint støv der ligger sig på bunden, det uklare forsvinder så godt nok hurtigt igen når det kommer frem til filteret.

30-08-2013

Uklart vand.

Jeg skulle her til morgen til ryg behandling kl 8.30 hos fysioterapeuten og vågner op med et hold i nakken så hovedet sad helt skævt, så det blev til en nakke behandling i stedet, for pokker hvorfor skal der hele tiden været nogle nye problemer at slås med. Mine koier har fået et solidt morgenmåltid i dag, jeg synes desværre at jeg er begyndt at få lidt uklart vand hvorfor ved jeg ikke men måske skulle jeg få tændt mit uv op.

29-08-2013

Yngel.

Jeg har ikke rigtigt oplevet noget i dag, da jeg ikke har lavet så meget, jeg har dog været på min sædvanlige cykeltur på små 6 km, det er hvad jeg orker i øjeblikket. Mine koier trives, og mit yngel vokser sig større og større, jeg har ikke rigtig besluttet om de skal flyttes eller gå i den lille dam en vinter mere, de overlevede jo den vinter vi er kommet ud af, på trods af den lange kulde periode på små 120 dage, for der er jo kun 85 cm dybt vand. Jeg nægter at tro på vi får sådan en vinter igen.

28-08-2013

Grænseoverskridende.

Jeg har igen i dag været på Kalmia til stress terapi, og jeg er godt brugt og bombet samt meget træt, efter sådan 2 1/2 time fælles samtale terapi, hvor man dykker helt ned i det indre og spørger ind til den nuværende situation, samt til måske noget mere traumatisk fra barn af, og det er meget følelses ladet, og man bliver meget berørt af de andres lignede historier, som man også godt kan genkendende fra sig selv, der er mange fælles nævnere. Jeg har jo altid synes det at nogen sidder i en rundkreds og skal lukke op for følelser er noget være pjat og børnehave pædagogisk pis, men nu gælder det jo så mig selv, og det er grænseoverskridende, men bagefter der er ligesom om der slipper noget ud som giver en lettelse. Sådan er min hjerne i øjeblikket jeg skulle hjem fra Kalmia går til gentoft station går ind i toget med mit klippekort i hånden, først da toget starter tænker jeg på om det nok ikke var bedst at få et klip i det, så jeg vælger at stå af på Lyngby selv om jeg skulle til Holte, på stationen mister jeg total overblikket og kan ikke finde ud af hvilken bus jeg skal med videre med, selv om jeg har været her så tit, ringer til min kone får at få hjælp, hun siger at jeg skal tage en bus og skifte på Nærum station, jeg kommer frem til Nærum men jeg bliver siddende selv om alle er steget ud, bussen forsætter til Gl.Holte som bare er et vende punkt på vej retur mod Lyngby, her står jeg så af på Nærum station og må så ud på en mindre gå tur over en bro til den modsatte side af motorvejen. Det er for at komme med den rigtige bus 150 S mod Kokkedal, bussen kommer jeg ser dog kun på at det er den rigtige nr, og ikke på at der en gang i mellem er en der kun kører til Gl. Holte. Tredje gang lykkes det så, men sådan er min hverdag blevet, jeg laver kaos for mig selv hele tiden, selv en tur i supermarkedet der mister jeg totalt overblikket og aner ikke hvad jeg skulle købe, har jeg taget en seddel med kan jeg ikke finde den ovs ovs.

27-08-2013

Hård dag.

Jeg har i dag været på stress centeret Kalmia i Gentofte, og der har været tale om en samtale og der er lavet nogle test på min situation som så viste at jeg skal i behandling i mindst 10 uger, hvor jeg blandt andet kommer til samtale terapi 2 gange ugentlig, det var følelsesmæssig meget hårdt, da der spørges ind til alt fra ens barndom og op til ens nuværende job, og hvad man selv synes kan skyldes de problemer der har givet mig en gang stress.

26-08-2013

Kalmia.

Jeg fik i fredags et brev fra min kommune at de ville anbefale mig samtale med stress centeret Kalmia, jeg var lige ved at tror at jeg ikke kunne komme i betragtning på grund af mit lavstatus job, men jeg er nu blevet kaldt til samtale så det fungere også for os på laveste hierarki trin, så spændende og se hvad de vil siger til mig, jeg håber jeg kan få noget hjælp derfra, så jeg kan komme i gang med at fungere ordentligt igen. Som det er lige nu føler jeg mit hoved er fyldt op med alt muligt lort der gør jeg ikke mere kan fokuser og koncentrer mig, jeg glemmer alt i øjeblikket og går i stå midt i en samtale for jeg kan ikke huske hvad jeg ville sige.

25-08-2013

Altanativ foder.

I morges startede jeg med at fodre mine koier med optøet sojabønner og her til aften har de fået kogte natur ris, og dem kan de også godt lide. Det har jo været en suveræn dag i dag sådan rent vejr mæssig.

24-08-2013

Zink.

Det se godt ud vejret i dag der er dejlig sol på og dejligt lunter det også så det skal nydes i haven. Jeg har været til rygbehandling i dag selv om det er lørdag, og det hjalp noget, for det var begyndt at mudre godt igen men det var også en uge siden sidst. Der er begyndt at komme lidt trådalger igen i dammen så jeg ved ikke om jeg skal behandle for jeg bryder mig ikke rigtigt om den zink behandling da jeg synes det gør vandet kedeligt og dødt at se på og det er jo stadigt et tungmetal, og gift påvirkningen kender vi ikke for fremtiden.

23-08-2013

Deprimeret.

Jeg skal på på Glostrup hospital i dag så der går nogle timer med det. Jeg er begyndt at kører en lang tur på cykel hver morgen da min læge mener jeg har godt af noget motion hvilket hun jo sikkert har ret i, og det er jo også dejligt afslappende, at få tankerne til at falde lidt ro når man ikke skal nå noget til et bestemt tidspunkt, jeg er desværre stadig meget deprimeret over min arbejdssituation, jeg har jo været til en sygesamtale, men de vil ikke/kan ændre noget, så når jeg skal starte op igen er det det nøjagtig det samme igen, selv om jeg så kan starte op på mindre tid men en delvis sygemelding. Men når man ikke kan nå sit arbejde så virker det som en håbløst opgave. Jeg kan dog mærke en fremgang på de fysiske smerter i kroppen, jeg har mindre led og muskelsmerter nu, så det må jo også skyldes for meget arbejde på for kort tid. Det er sikkert røvsygt at læse om mine problemer, men det giver mig nu lidt ro på, og afstresser mig at få det ned på skrift så det giver lidt luft.

21-08-2013

Sensommer.

Det er dejligt med lidt sensommer vejr, selv om jeg da husker andre august måneder hvor det har været med hedebølge, men alt andet lige er det her bedre end regn, selv om de kære metrologer er ved at trække lidt i land igen, først havde de vist lovet os 24-25 gr men det holder vist ikke mere.

20-08-2013

Fantastisk vejr.

Det er bare et fantastisk flot vej i dag med blå himmel og solen er fremme lige fra morgenstunden, det tegner til en god dag, det er godt nok blevet koldt om natten hvilket så mærkes når man står op for at fodre sine koier og de står jo og venter som sædvanlig på morgenmaden. Jeg har det indtil videre godt i ryggen her i dag, så det er jo godt nyt, men lige som når jeg tror nu går fremad, ja kommer der en dage hvor det går meget dårligt og sådan en havde jeg i går hvor det smertede som en i h------ Mine koi unger vokser godt synes jeg dog er der stadigt noget der undre mig med dem flertallet er stadig orange en enkelt er hvid, en er sort med hvidt på hovedet en er brun, men resten er orange, 2 koiunger der går i den store dam fra tidligere år er stadig orange, mens en er to farvet, og en anden er sort med orange bug.

18-08-2013

Pumpe ydelse.

Jeg er overrasket over hvor meget det kan betyde at have pumpen oppe og rense gitteret, selv om jeg gør det en gang om ugen bliver jeg lige overrasket hver gang når jeg så ser hvor meget mere vand det giver, er det bare 1500 l mere i timen ja så betyder det jo også 36.000 l vand på et døgn der løber mere igennem filteret, jeg kan godt se effekten i min sive hvor meget vand der kommer mere, for det er jo nok den mindste sive der findes, jeg har så godt nok modificeret den til at kunne modtage 50 mm rør ind, men den er tæt på at løbe over, den gør det dog ikke. Så jeg kan kun råde alle der bruger pumpe fødte damme rens pumpen mindst 1 gang pr uge, gør som mig hav en snor i den så går det stærkt med at få den op. Jeg har stort set ikke flere problemer med mit højre ben her 3 uger efter mit fald, så det er dejligt ikke at skulle slås med det også, med min ryg er der i dag er ingen smerter, men i går kunne jeg dårligt rører mig, det sidder imellem skulderrene og under højre skulderblad, så det svinger fra dag til dag.

17-08-2013

Koier.

I går var det rigtigt godt vejr med delvis sol og lunt var det så også, så vi kunne spise frokost ude i haven hvor vores datter kom forbi til en bid mad så det var hyggeligt, modsat i dag hvor regnen kommer ned fra tidlig morgenstund, men det skulle vist holde tørt i eftermiddag ? Koierne har fået et godt solidt morgen måltid med 5 forskellige slags foder, så de trives helt fint nu, jeg fodre stadig 3-4 gange dagligt men jeg har har sat deres foder mængde noget op, så vi kan fede dem lidt op.

15-08-2013

Sol.

Der er ikke sket så meget, jeg har så igen været til ny behandling af min ryg og de vil først se mig om en uge, med mindre jeg får akutte problemer for så skal jeg ringe få at få akut tid. Jeg synes nu der er en forbedring, og mit ben der går det også stærkt den rigtige vej, så fred og ro samt behandling er løsningen på de fysiske problemer, så er der stadig det at jeg er så træt men jeg han ikke sove rigtigt om natten, og mine hænderne ryster stadig meget, det kniber med min hukommelse samt jeg kan ikke mere koncentrere mig ordentlig, og så mister jeg mit overblik så lige nu han jeg kun gøre en ting af gangen, ja det er noget være P-- det hele. I dag er vi sluppet for regn og solen har været lidt fremme, så det kan man da glæde sig over.

14-08-2013

Regn.

Så fik min søn klippet og ordnet mine 2 x 25 m hække, for jeg er ikke til meget hjælp i øjeblikket, så godt han kan tage fat og hjælpe mig det red mig som et mareridt at jeg ikke havde fået ordnet det men lidt svært når man nu har dårlig ryg, så tak til Kasper. vi fik ikke så meget regn i går selv om de havde lovet det, tror vi har fået noget mere her i nat, så dammen er fyldt op med vand. Men det ser nu ud til at blive noget mere vådt i dag her i Nordsjælland der er kommet en hel del byger fra morgen stunden. Mine koier trives jeg har dog fået lidt mere skum på overfladen, om det så skylder regnen der har taget noget pollen med ned ved jeg ikke, eller om det skyldes lidt øget fodring nu når man går hjemme hos dem skal være usagt.

12-08-2013

Sygemeldt.

Jeg har ikke haft det så godt i dag da jeg skulle til en sygesamtale med min leder, og det var ikke spor sjovt når man nu er blevet langtids sygemeldt af lægen, for jeg er desværre gået ned med stress, samt jeg er også stadig i behandlingen med ryggen, og på højre ben humper jeg stadig rundt, så lige nu er det helte noget være l... Jeg har fået min søn til at klippe min hæk da jeg ikke selv er i stand til at gøre det på grund af ryggen i dag har jeg været til en yderlig behandling for smerterne som nu flytte til mellem skulderbladene, der er et punkt der bare brænder som om der var sat ild til mig.

10-08-2013

Stadig sol.

Jeg var i går igen til en ryg behandling, og denne gang synes jeg at jeg har flere smerte efter behandlingen end før behandlingen, lidt underligt men det må jeg jo forklare på mandag når jeg skal på den en gang mere. Det var jo helt fantastisk vejr i går og sådan er det også startet op i dag men det er vist en stakket frist, men den tid der er gået godt kan man jo ikke tage fra os. Koierne stortrives vandet der godt ud der er ingen problemer overhovedet med dammen, og det er vel et luksus problem som jeg ikke kan klage over.

08-08-2013

Regn.

I dag har jeg så været hos lægen for at få de sidste resultater af mine blodprøver og jeg har ingen mærkelige sygdomme, og jeg er ikke hiv positiv, selv om jeg synes jo mere man hiver jo mere positiv bliver man :-) nå spøg til side. Så lægens dom er klar, det er og bliver mit arbejde der giver mig de problemer det er alt for fysisk hårdt for mig, jeg kan ikke holde til det tempo de forlanger nu. Lægen synes jeg skal prøve at skifte branche, hvis det kan lade sig gøre, men smadder ærgerligt når man har været der i 8 1/2 år, jeg går dog stadig sygemeldt dels på grund af smerte i mit ben og min ryg det er dog blevet meget bedre med ryggen, samt at jeg har fået stress mit arbejde har gjort mig forvirret med hukommelse tab/hovedpine, jeg vågner om natten og analysere dagens arbejde og det er ikke godt når man skal møde kl 4 uden nogen rigtig nattesøvn. I dag kom der så godt med regn og haven kan igen blive grøn, det var godt svedet af eneste fordel er at der ikke skal klippes græs så tit.

07-08-2013

Super vejr.

Det har været kanon vejr her i Nordsjælland i dag, ja selv her til aften er det meget smukt vejr, men noget tyder så på at det er ved at være slut i denne omgang med varmen, men vi trænger jo nok også til lidt vand haven er meget tør, det er vel tørke der er det rigtige ord for det. Min ryg har det stadig nogenlunde godt så jeg håber det forsat vil gå den rigtige vej, næste behandling er på fredag og godt det samme for det mudre lidt i den, men mit højre ben er godt nok noget hø nu er foden også begyndt at snurre/sove hele tiden. Mine koier stortrives og vandet er klart, alt kører som det skal selv filtergraven er stadig 100 % tør.

06-08-2013

Mirakel ?

Jeg ved ikke om jeg tror på mirakler, men i dag har jeg da oplevet et mindre efter mindst 6 uger med smerter i ryggen, jeg var som sagt hos fysioterapeut og hun fik frembragt noget af et smæld fra ryggen da hun trykkede til med begge hænder på en gang, kunne du hører det sagde hun ? Og ja det kunne jeg hører og mærke, for det gjorde faktisk ondt, men for pokker da jeg kom hjem og fik sundet mig lidt, der kunne jeg ligesom mærke at der var sket noget der minder om et mirakel smerten var væk nu mudrer det kun lidt og jeg skal der op igen på fredag, mandag, torsdag. Så nu overvejer jeg om hun også skal have fat i mit højre ben for den er jo også gal, men ved ikke om det krævet en ny henvisning ? Det må jeg drøfte med lægen nu på torsdag.

05-08-2013

Lummer varme.

I morgen skal jeg til fysioterapeut så håber jeg hun/han kan få skubbet et eller andet på plads i ryggen, ja for min skyld må de gerne træde op på min ryg hvis jeg bare kan komme af med det der sider i klemme, hvis det er det der er tale om for jeg er godt træt af det. Det har godt nok været rigtigt lummert varmt her i dag, men lidt af et mirakel at vi har fået den sommer som jeg synes vi har haft til gode oven på 120 dages vinter. Koierne nyder det og de spiser godt med foder, mit vand er stadigt helt klart uden nogen alger, selv trådalgerne er fri for og det er på trods af jeg er begyndt at fodre noget mere, jeg skal have fedet mine koier lidt mere op end sidste sommer. For med en evt ny kold vinter så skal de have noget at stå til med.

04-08-2013

Smerter.

Igen en dejlig dag i vente, og heldigvis er det ikke så trykkende varmt som i går hvor luftfugtigheden var godt oppe og ringe på de 70 %. Jeg er godt nok træt af at have mystiske smerter, i dag gør mit skinneben og senerne øverst på foden vanvittig ondt på højre ben der er ikke noget at se men hvorfor smerter det sådan umotiveret, det er tæt på man bliver vanvittig at have ondt.

03-08-2013

Stadig varmt.

Det er stadigt meget varmt, men slet ikke som i går hvor det vare mere end hot, det kræver godt nok noget væske i denne varme. Jeg har stadig nogle problemer med mit ben men det går langsom den rigtige vej. Koierne nyder varmen de er ikke sådan at slå ud, tvært imod æder de mere foder her i varmen og de er meget meget aktive.

02-08-2013

HOT.

Det er godt nok blevet meget varmt i dag selv her til morgen kl 7 var det over 20 gr, men dejligt med sol og varme, det er næsten som i Spanien selv om de har 10 gr mere, og 10 gr mere behøver vi ikke så tidligt på dagen. Jeg fik ikke nogen afklaring på mine led smerter via blodprøverne der er ikke nogen gigt sygdomme og det er jeg så naturligvis glad for, men jeg skal så have taget ydelige blodprøver på mandag, dejlig med en grundig læge der vil lede efter årsagen. Stadigt tørt i filtergraven :-)

01-08-2013

August.

Det er lidt trist at vi allerede er på årets sidste sommer måned, jeg ved godt at vi stadig kan få godt vejr et par måneder mere, men stadig hader jeg at det går den forkerte vej. Min filtergrav er stadig 100 % tør så jeg jar fået lokaliseret fejlen, men ok jeg har jo stort set også skiftet alle rør samlinger ud og efter limet en del, nu er der så kun forbindelserne mellem filter kar der drypper men her går vandet så ikke til spilde, og jeg ved det bliver mindre når noget snavs/kalk sætter sig fast, som regel går det næsten i sig selv igen. I dag skal jeg så til lægen igen så må jeg se hvad hun siger til mig om mine blodprøver, det er ikke sikkert der er kommet svar på alle prøverne, jeg fik også taget et hjertekardiogram da jeg tidligere har haft elektriske forstyrrelser. Mit vand i dammen er pænt klaret op efter nogle dages stop og koierne virker total upåvirket, de er ikke så sarte som mange vil gøre dem til jeg har da set damme i udlandet hvor man undre sig over at de kan overleve men der trives de også, det er jo i bund og grund jo bare en karpe med farver.

31-07-2013

Smerter.

Jeg har været til min læge i går for at få en henvisning til en fysioterapeut da det stadig ikke er overstået med den nerve/muskel der sidder i klemme i min ryg under højre skulderblad, nu har jeg gået med det i snart 5 uger, havde håbet på det var gået i orden når jeg ikke havde fysisk arbejde(ferie) og i dag skal jeg havde taget en del blodprøver for lægen vil nu gerne se om hun kan finde årsagen til alle mine smerter fra led muskler mm, jeg har skrevet det før der er ikke en dag uden det gør ondt et eller andet sted albue, fingerled, fodled, ben, ryg, arme, skulder, ja hele kadaveret smerter. Men heldigvis gør det hele ikke ondt på en gang, jeg er selv ved at tro på at jeg lider af kronisk smerter, men nu jeg håber der findes et svar. Selv om der er faldet en hel del regn her til morgen/nat er der tørt i filtergraven så, jeg tror konklusionen er, at det må have været retur rør og de 3 bøjninger frem til dammen der har givet vandudslippet. Det eneste der drypper nu er de 2 rør forbindelsen mellem de 3 kar, og det har de gjort i alle 9 år nu men her drypper vandet ned i en spand og en mini pumpe smider vandet retur til filteret, og det kan jeg sagens leve med. Dette kan kun repareres ved at tage hele filteret op og lime det om på ny. Men dejligt ikke at miste flere hundrede l vand dagligt.

30-07-2013

Gril.

Jeg har noget mindre ondt i benet i dag så jeg håber det går den rigtige vej og at der kun er tale om en forvridning af fod ben knæ. Min filtergrav er stadig tæt så jeg prøve nu at starte første filter op igen, mangler dog lige en reservedel. Jeg havde min datter og hendes forlovede til gril i går med helstegt oksefilet muf, jeg prøvede at grille ferskner med lakridsis til og med hindbær sauce til, men jeg ved ikke lige om jeg synes det var sagen. Jeg kan her til morgen se de 4 kantsten i vandet, dem der røg med ned i dammen da jeg faldt, de ligger på ca 150 cm vand, nu er vandet er nu ved at klare op igen efter stop af filteret.

29-07-2013

Løsning ?

Jeg har ikke direkte fundet noget som giver mig svaret på hvor jeg tabte vand og hvorfor filter graven stod under vand men nu har jeg lavet en opstilling som er hurtig at pille ned igen, mit Y stykke er forsvundet fra jordens overflade, klart når det er den jeg skulle bruge for at gøre det hele færdig, har ledt efter den i flere timer, jeg smed den ud på græsplænen da jeg pillede den af Det er totalt åndssvagt så stor er min have ikke. Mit Y stykker har jeg fundet her til morgen, ser det flyder rundt i overfladen til dammen, når jeg nu prøver at tænke mig om var det sikkert da jeg ville smide det ud på græsset at jeg røg i vandet. Jeg har stadig svært ved at støtte godt på benet og foden uden det gør meget ondt, men der er ingen hævelse så jeg vælger at se tiden an så måske det bare er slaget. De to filtre holder tæt og det første taber ikke vand, så jeg tror jeg sætter det hele i gang som før, jeg satser på at fejlen er fundet ved at trække et nyt returrør, samt at jeg har udskifte alle samlinger/limninger. Jeg har også fjernet 2 m af den 50 mm slange som var over vandspejlet, den var sprød som en ristet krydderbolle af solen vejr vind mm.

28-07-2013

Kun problemer.

Jeg er ved at rydde alt væk af beplantninger mm, ud mod dammen så alle rør bliver helt synlig der er kun 25 cm at gå på og så røg jeg jo baglæns i dammen med sko tøj og slog mig godt og grundigt med 2 hudafskrabninger der bløder og slag på albue ben mm :-( Typisk mig og 4 kantsten er nu på bunden af dammen. Nu skal den fejl vise sig inden jeg går amok. Så halvdelen af haven ligner en slagmark og for det ikke skal være løgn havde jeg en stor kniv med da jeg faldt den ville jeg skære 50 mm slangen over med, så om den ramte bunden med spisen håber jeg ikke på, jeg havde den stadig i hånden da jeg fik tumlet mig op af dammen.

27-07-2013

Problem.

Jeg har godt nok et mystisk problem for små 14 dage siden opdagede jeg der var lidt vand i filter graven, så jeg slog det hen og håbede det gik i sig selv, men det gjorde det jo selvfølgelig ikke og der kom mere og mere vand, så dammen skulle efterfyldes dagligt, jeg har ledt efter årsagen og hver gang jeg tror her er løsningen, så viser det sig ikke at holde vand :-) Jeg har skiftet alle skydeventiler jeg har efter limet samlinger af rør mm, jeg har været ude med lomme lygte og set vandet løb ned af siden fra 110 mm indgang og efter limet det. Men her i dag stod næsten hele filtergraven under 25 cm vand. Så nu har jeg lukket det hele ned og fundet mit reservefilter frem og startet det op midlertidigt til jeg kan få taget hele Hydra filteret op af graven ØV men da jeg kom hjem i dag efter vi har været på tur er vandet faldet i filter graven naturligt nok, men der hvor den går galt er at alle 3 filtre står med det samme vandstand som da jeg stoppede dem ? Så hvorfor løber det nu ikke ud, min tanke er så det må være tilgang/afgang den er galt med men kan ikke finde noget læk.

26-07-2013

Varmt.

Det er godt varmt i dag og jeg har jo igen været en tur på øjne afdelingen på Glostrup hospital med min mor, vi havde tid til 9.45 og færdige kl 9.55 jeg bestiller en hjemtransport, den kom kl 12.15 og vi skulle lige sætte andre af på hjemturen. Jeg synes det må kunne gøres bedre af Movia. Vi kan da ikke klage over det er speciel koldt i dag, for det er meget fugtigt varmt synes jeg.

25-07-2013

5 mdr til jul.

Jeg var på bakken i går til julemands kongres det nu meget sjovt at se bakken pakket ind i julegaver juletræer mm, ja selv Tuborgs sne øl er på programmet, og så går alle julemændene fra hele verden igennem bakken med et juleorkester og synger julesalmer, det er nu tredje gang jeg har oplevet det og det er nu meget sjovt. Vi spiste selvfølgelig der ude og fik lidt flydende til maden, men bakken er nu ikke den store madkunst.

24-07-2013

Vand.

Jeg tror at jeg har fundet årsagen til vand i filtergraven, det ser ud til at at 110 mm indgangen i hydra filteret lækker, jeg var ude efter at mørkets havde lagt sig over os, med en lille men meget kraftig LED lommelygte lige som i CSI så kunne jeg se det løber ned af siden på filteret. Men noget været møg for det er stort set ikke til at komme til ned i filtergraven for at reparer det, så det er lidt af en katastrofe for så skal filteret jo helt lukkes ned her i varmen :-( og tages op af graven. Hvorfor det er sket ved jeg jo ikke, men limningen må jo nok været mørnet igennem årene (9 år) selv om jeg har brugt TEC-7. Noget være HØ.

23-07-2013

Sol og sommer

Vi brugte det meste af dagen i går på Rungsted havn, det var med hyggelig frokost og en hel del fadøl til at slukke tørsten med, for det var meget varmt og selv om vi var ved vandet var der ingen vind overhovedet som kunne køle en ned. Jeg har stadig vandspild i mit filter grav og jeg kan ikke finde årsagen har fundet noget og udskiftet det men hvorfor der stadig kommer vand er mig en total gåde, måske selve de ringe hvor slamudtaget sidder i er årsagen ? men har ingen bud på det.

21-07-2013

Varmt.

Det er godt nok blevet meget varmt i dag, så det at rejse til syden sol og hede gider jeg ikke denne sommer, for med den hede vi har her behøver jeg ikke opsøge endnu mere hede, og billige drinks kan jeg også selv lave, og i vandet kan jeg jo også komme har faktisk været ude i vandet hos koierne i dag. Jeg har haft mine hænder i filteret for at finde ud af om bio materialet har fået en bio film på sig og det har de for alle plast dimser er blevet små fedtet, så det er fint så skal jeg snart til at fodre lidt mere.

20-07-2013

Vandspild.

Jeg har ledt efter hvorfor der er vandspild i min filter grav, og jeg har fundet problemet nu er jeg nu sikker på, og igen skyldes det en 50 mm skydeventil hvor vandet siver fra. Jeg har jo en alt for kraftig pumpe sat til mit hydra filter Optimax 20000 pumpen giver mere vand end filteret lige kan klare, så jeg har et Y stykke på og det leder noget af vandet retur til dammen, og her sidder der en skydeventil hvor vandet kommer ud fra selv jernstangen til håndtaget ? Vandet det løb så ned af slangen så jeg kunne ikke se det dryppede nogle steder fra, og selvfølgelig har jeg jo ikke lige en 50 mm ventil på lager da jeg jo skiftede et 50 mm i forrige uge hvor jeg troede at fejlen var der, hvilket jo nok også var tilfældet, så 2 skydeventiler defekte på samme tid. Jeg har løst problemet lige nu på en alternativ måde ved at vende slangen så skydeventilen nu vender ud over kanten til dammen så vand dryp er nu i dammen, så må jeg se at få købt et par nye. For det ikke skulle være løgn måtte jeg jo ud i dammen for at at reparer det, da jeg ikke ikke kunne nå det fra have siden på grund af alle mine filtre stå i vejen, det var kun den store gule koi der ville smage lidt på mig :-)

19-07-2013

Tidsspilde.

Jeg brugte det meste af min dag i går med at bringe min mor til Glostrup sygehus da hun skulle have en sprøjte i sit ene øje, da vi så kom til fik vi at vide at vi havde spildt deres tid da der var infektion i begge øjne som skulle behandles først, og det skulle vi nok selv have været opmærksom på ? Er jeg læge ? Og plejehjemmet har ikke lagt mærke til det, så vi blev sendt hjem igen med en ny tid til næste uge :-( Jeg har stadig ikke fundet en løsning på vand spild i min filter grav, jeg troede det var en defekt skydeventil hvilket det måske også var, men der er stadig vand i bunden så jeg må lede videre, synes jeg har tjekket alt op men det må jo sive et eller andet sted fra.

18-07-2013

Filtermateriale.

Jeg har fået noget nyt filtermedie til afprøvning BIO-MOTION som er lavet af sintret glas (silica) en fysisk overflade, hvor gavnlige bakterier kan dannes og kolonisere på et langt hurtigere tempo end på plastik medier, normalt omkring 21-42 dage, sammenlignet med plast som tager 6-20 uger.

17-07-2013

Hillerød.

Vi har brugt dagen på lidt hygge med god mad og lidt kolde fadbamser i Hillerød, senere stødte min datter til og lidt senere hendes forlovede. Jeg har fået besked fra DSB at jeg ikke er gået videre til sidste udvælgelse, så det er slut og måske også godt det samme for det viste sig at jeg skulle starte kl 6.30 men det kunne evt være i Frederikssund og lige ledes kunne jeg få fri når jeg var på Frederikssund station og ikke på hovedbanegården, det kan så i værste fald give mig små 2 timer transport hver vej. Når men jeg har så i dag fået positiv respons på anden jobsøgning fra DASEKO Rengøring og Service i Birkerød de vil se mig til en samtale efter sommer ferien.

16-07-2013

Ferie.

Den første dag i min ferie gik med en hyggelig tur rundt i København, jeg startede mit tur med at være til job interview denne gang også med min evt kommende leder, jeg får svar i løbet af 3-4 dage om jeg går videre blandt dem jeg er oppe i mod, men nu må vi se. Vi havde en fin dag i storbyen vejret var til tider meget varmt så jakkerne måtte af og nogle kølige fadbamser skulle der til, man er godt træt efter sådan en tur rundt i byen.

14-07-2013

Serveren.

Jeg har haft nogle problemer med at komme på serveren til opdatering af min side, men nu lykkes det mig. Det er nu ikke for de der er sket så meget det sidste døgn. I morgen skal jeg så til ny ansættelse samtale denne gang vil min evt kommende leder også være til stede, jeg er som sådan ikke nervøs over det jeg kan jo kun være ærlig og svare på spørgsmålene, jeg er jo ikke skolet til at komme med standard svar, da jeg jo aldrig har været til sådan job interview på den måde før, og jeg ved jo ikke hvem jeg er oppe mod. Men godt jeg ved at jeg altid har fået ros for den indsats jeg gør, og man kan jo kun gøre sit bedste, så er det jo spændende om jeg går videre til 3 runde, men vælger de at sige tak for denne gang så mener jeg det er dem der træffer et forkert valg, lidt selvtillid har jeg da stadig i behold.

12-07-2013

Ferie.

Det var lidt af en jobsøgning jeg var på i dag der var tale om et interview hvor jeg blev udspurgt om næsten alt lige fra hvad min kone lavede, og til mine børn, der blev spurgt ind mine stærke sider mine svage sider, og hvordan jeg vil reagere på forskellige situationer, og om hvordan jeg vil takle en ordre hvis jeg mener den er forkert. Jobbet er som holdleder for 5 mand. Jeg må jo have klaret det nogenlunde for jeg er kaldt til næste interview på mandag, der skal være 3 samtaler i alt hvis jeg går videre, inden der tages et valg, så mon ikke jeg ryger ud næste gang ? Så er der dømt ferie i 3 uger, min kollega er desværre nu langtids sygemeldt og er gået ned med stress, så hun kommer ikke på mandag og jeg har ferie, det er efter at have været der i 13 år at hun må opgive, men ingen kan sige jeg ikke har advaret om den er helt gal, men der er ingen forståelse så hvad stiller man så op, men sørgeligt at man kan smadre er god plads på grund af urimelige besparelser.

11-07-2013

Job.

I morgen skal jeg til en jobsamtale hos DSB på hovedbanegården, ikke fordi jeg tror jeg får det, men de buster da lidt til ens selvtillid at de kalder mig ind til samtale på trods af mine 57 år, jeg har faktisk arbejdet en gang tidligere for DSB på hovedbanegården (1976) Jeg har i dag skiftet en skydeventil som jeg har mistænkt for at lække vand, men jeg er ikke 100 sikker på at det er den der giver mig fugt i filtergraven, det må jeg se på i morgen for er der tørt så var det den, men er der stadig fugtigt så må jeg lede videre efter årsagen. Jeg har meldt mig rask igen så jeg kan gå på ferie, selv om jeg bestemt ikke er i orden.

10-07-2013

Sommerferie.

Ja man må jo konstatere at det er umuligt at få en behandling mod smerter her i disse sommerferie tider, jeg har nu haft fat i begge akupunktur klinikker og de er gået på ferie hvilket er dem vel undt, så jeg må bare håbe det går over nu når jeg selv skal have ferie.

09-07-2013

Syg.

Jeg har i går aftes meldt mig syg da jeg har en nerve/muskel i klemme i ryggen lige under skulderen, og jeg ønsker at være tip top til min ferie der snart starter, så jeg tager ingen chancer for at det skal udvikler sig. Jeg har i dag prøvet at få en tid hos fysioterapeuten men de har jo også ferie så det kunne ikke lige lade sig gøre her og nu. Ingen tvivl om det er arbejdes relateret det skyldes de store områder man skal nå på kort tid, man bliver ned slidt hurtigere og i min alder holder jeg ikke mere til det. Jeg vil i morgen prøve at få en tid til en akupunktur behandling hvis de nåle bliver sat rigtigt går smerten over, så kan det være jeg også kan komme af med smerten i min højre albue den har nu varet i et år, den er heldigvis ikke konstant men hver dag kommer der perioder hvor det smerter selv midt om natten vågner jeg op med helvedes ondt.

08-07-2013

Gak gak.

I dag fik vi så afgørelsen fra ISS der kommer ikke mere tid til mig og min kollega, men lige som sidst skal en såkaldt ekspert følge os en hel dag, for vi må jo gøre noget galt når vi nu ikke kan nå det :-( Sidste år var vi 5 til det vi nu skal kunne nå som 2 personer på samme tid og det må ikke gå ud over kvaliteten, det hænger ikke sammen det er gak.

07-07-2013

Tilfældighed ?

Noget tyder på det råd med kartoffelmel virker, jeg har ikke haft flere problemer med maven siden jeg indtog den hvide væske, om det så bare er en tilfældighed ved jeg ikke, men helt klart det vil jeg efterprøve næste gang. Her til morgen er der stille og ro på i dammen koierne fik deres første måltid kl 6 så de virker tilfredse med det, og nu tøffer de stille rundt og leder efter mad rester.

06-07-2013

Sommer.

Sommer er det blevet i dag :-) sikke en flot dag, og så har jeg bare ligget på sofaen det meste af dagen for selvfølgelig har jeg redet mig en gang dårlig mave :-( Og så på en fridag , jeg afprøver et råd som min kone har klippet ud af et blad så må vi se om det hjælper 1 spsk kartoffelmel rørt ud i et glas vand. Koierne svømmer rundt og nyder det, vandet er blevet næsten krystal klart og jeg kan se bunden ca 190 cm nede i dybet, der er ingen slam men kun lidt grus. Jeg er næsten sluppet helt af med min trådalger men igen må jeg konstatere at trådalger er et stort filter for hver gang jeg behandler mod dem og de er døende, går det kort ud over vandkvaliteten, med lidt skum på overfladen.

05-07-2013

Weekend.

Så er det weekend og den var ventet med længsel for jeg er totalt kørt ned, startede med at falde i søvn på sofaen da jeg skulle se cykling :-( Jeg har fået nusset lidt med mine koier og hånd fodret dem, det er altid så hyggeligt og hold op hvor er de bløde at røre ved. Jeg skal slappe ad i denne weekend og jeg ved jo at lørdagen går med at restituere mig, jeg er bange for at jeg er ved at være nedslidt og brændt ud.

04-07-2013

Varmt.

Det har været godt og dejligt varmt vejr i dag, der har godt nok været overskyet og til tider har det set ud at der ville komme regn. Koierne har nydt det gode vejr og de er meget aktive og tigger foder konstant, de fik første gang kl 3.30 i morges lige inden jeg kørte på jobbet. Jeg har heldigvis ikke mærket noget til den frygtelige hovedpine jeg havde i går, jeg gik dog i seng i går kl 21 for jeg var meget træt, jeg håber ikke at det sker igen.

03-07-2013

Hovedpine.

Jeg har i dag været ramt af en hovedpine, så jeg troede at jeg havde fået mig en hjerneblødning, lige da jeg var kommet hjem fra arbejde måtte jeg ud og se om der var noget at se i mine øjne en blødning eller hvad ved jeg, så jeg tog 2 piller og yderlig 2 piller efter en halv time, og det er heldigvis gået væk nu, jeg havde samtidig en voldsom kvalme så jeg troede at jeg skulle knække mig, jeg ved ikke om man sådan lige pludselig kan få migræne ? Og ja ja jeg ved godt det kræver en hjerne for at få en hjerneblødning :-) Og nej jeg har ikke drukket en hel flaske Ouzo :-)

02-07-2013

Ouzo.

Det har da været en nogenlunde fornuftig dag med sol, og i perioder har jeg kunne sidde ude i haven uden at dø af kulde, jeg har fået sådan en lyst til rød sodavand med ouzo da jeg kørte forbi Aldi i går, for de solgte ouzo til en billig penge så jeg måtte også lige forbi Netto så jeg kunne købe en rød sodavand, underligt at man lige pludselig får sådan en lyst til det. men det smager nu godt gør det.

01-07-2013

Vind ?

Tror det er første dag meget længe hvor det ikke har blæst som en halv pelikan, men samtidig er det så en dag hvor man ikke får den store glæde af det på grund af regnen. Jeg er i dag total smadret har bare ondt over det hele, det er mit lorte job der ødelægger mig, det er blevet alt for fysisk hårdt at skulle arbejde i så et urimeligt hurtigt tempo, og ganske utilfredsstillende at ikke kunne levere en fornuftig kvalitet, men jeg har ikke dårlig samvittighed for jeg har ikke valgt det skal gøres sådan. Mine koier virker ganske tilfredse med livet og vejret i dag passer dem godt de tøffer bare stille rundt i dammen og venter på foder.

30-06-2013

Efterår ?

I dag skulle man tro det er blevet efterår det blæser og det er koldt, selv koierne går ikke i overfladen her til morgen, jeg er tæt på at sætte varme på huset igen men nøjes dog med at tænde for bio pejsen. Det kan jo kun gå hen og bliver bedre og de lover jo også varmen frem fra næste weekend. En lille sjov men underlig historie, da jeg fyldte bio filtermedie i mit store filterkar for jeg ved snart nu ikke hvor længe siden, der kan jeg huske at der faldt et par stykker ned i midterrøret af filteret, jeg banede mig selv væk over jeg ikke lige havde sat en klud ned i røret, men jeg tænkte nå de bliver jo så fanget af overflade skimmer, jeg har faktisk ikke rigtigt skænket dem en tanke siden, men i dag rensede jeg så mit trykfilter totalt ved at skille det helt ad, og hvad var der så der, ja flere af disse filtermedie dimser, men hvordan er de kommet frem til trykfilteret ja det undre mig meget, for de har så skulle passere skimmer/pumpe ? Det lyder ikke logisk, men jeg har ikke sådanne filtermedie i mit trykfilter.

29-06-2013

Chilie.

Jeg har fået en chili plante af min datter med lilla frugter, og den skulle der jo smages på, og sagt med det samme den er lettere ondskabsfuld der sker ikke noget lige noget med det samme, men så lige pludselig efter nogle 10-15 sekunder så brænder den som en i helvede og jeg skulle virkelig hive efter vejret samt næsen begyndte bare at dryppe :-) I går havde vi datteren og hendes forlovede til lidt gril mad for min søn bliver 25 år i dag. Jeg har kørt en gang rensning på mit trykfilter så der blev skyllet en del snask ud. Koierne trives og æder mig snart ud af huset :-)

27-06-2013

Weekend.

Så er der ikke så længe til weekenden heldigvis for jeg er bare totalt udkørt slidt brugt og lige til rotterne :-( jeg må kæmpe mig igennem en dag mere. Der har været en del regnbyger i dag men solen titter også frem ind i mellem, men det virker nu ikke som om det er sommer. Mine koier var glade for at se mig da jeg kom hjem for så var der foder i vente og det er de jo meget bevidste om.

26-06-2013

Træt.

Jeg er godt nok godt brugt og hamrende træt i øjeblikket, så jeg har ikke lavet så meget efter jeg er kommet hjem fra arbejde orker ikke rigtigt noget, det er nu sørgeligt at man skal have så meget at lave på jobbet så man er ved at køre helt ned på det. Jeg vil i næste uge forlange at der skal komme en løsning på det for ellers går jeg på en meget lang sommer ferie.

25-06-2013

Det har nu været været en god dag hvad vejret angår, godt nok ikke så meget sol men vi er da sluppet for regn og det har også været forholdsvis lunt.

24-06-2013

Koi yngel.

Jeg har været ude og se til mit koi yngel og de vokser sig større og større og ser ud til at stor trives, nogle af dem er nu større end det koiyngel der går i min store dam, jeg fodre dem kun 2-3 gange dagligt men de går også i en dam der passer sig selv, der ligger mange blade på bunden fra sidste år, og der er også en hel del trådalger, filteret til dammen kører nu på 3 måned uden nogen indblanding fra mig, jeg tømmer kun slam væk når jeg husker det.

23-06-2013

Sankt hans.

Ja så går vi mod mørkere tider igen, det er kedeligt at at sommeren vender før den er kommet i gang synes jeg. Idag har min datter så fået sin hund retur efter vi har haft ham på besøg siden i går kl 9 men det gik fint uden de store problemer, der var lige en times tid i går hvor han skulle prøve kræfter med mig, han er jo en ung hanhund og vil gerne dominere. Det har været nogenlunde vejr i dag med både med sol og regn, mine koier nyder nu den type vejr ikke for varmt ikke for koldt.

22-06-2013

Lørdag.

I dag passer vi vores datters lille hund på 70+ kg så der kommer ingen uden adgang ind i haven, så mit primitive stakit er kommet op i gen, for at han ikke skal hoppe over hegnet ud til gaden. Jeg er som sædvanlig total kvæstet her i dag, det tager mig over 1 dag at blive restitueret efter 5 dage på jobbet, jeg kan mærke at jeg ikke holder til dette ræs alt for længe, kommer der ikke snart noget mere hjælp på så går jeg død.

21-06-2013

Brumbasse stik.

I dag kommer jeg hjem fra arbejde og ser en sprællende brumbasse liggende på ryggen på køkken gulvet jeg vil så hjælpe den og stikker bagsiden af hånden ned så den kan hængte sig fast på fingerledet og så stak den mig, for pokker hvor gjorde det bare satans ondt. Og nu over 7 time efter er fingerleddet stadig meget ømt, og smerter. Jeg har altid fanget dem med hånden og sat dem fri og det er første gang jeg er blevet stukket, det er bare fordi man vil hjælpe den op og ud i det fri. Jeg har altid kun troet at de kun kunne bide men lidt søgning på nettet gav følgende resultat brumbasser gør ingen synderlig skade ! Kun hvis man provokerer dem meget, finder de på at stikke, og det kan være meget smertefuldt. Og lige for at aflive en myte, humle bien bider ikke, men stikker. Jeg har også læst nogen sammenligner et stik fra dem gør lige så ondt er som et hugormebid. Mine koi unger jeg satte ud sidste efterår er begyndt at blande sig med de store koier de har haft gemt sig i de gule iris planter, men nu svømmer de rundt som de andre og tror sikkert at de selv er farlige koier, sjovt nok for de store ville kunne sluge dem i en mundfuld hvis de ville.

20-06-2013

Grill.

Jeg har i dag været til gril aften hos min mors plejehjem, det startede med kaffe og hjemmelavet jordbær tærter, sener fik vi noget lyserød boblevand med 7 % alkohol og så gik vi til bords med med kæmpe tag selv buffet med grillet kylling, hakkebøffer samt grill pølser og alverdens grønsager salat samt pasta og kartoffelsalat mm. det var nu rigtigt hyggeligt og selv om det er Alzheimer patienter kunne man se de hyggede sig. Og varmt var det bestemt.

19-06-2013

Regn.

Det var ikke læng det gode vejr blev ved, nu pisser det ned fra 3 bryggerheste :-) I dag har der været en kontrol opmåling af vores arbejdsplads, håber de kommer frem til at der er noget galt i planen, for hvis der ikke er det, ja så er mine dage så absolut talte, for så må jeg konstatere at jeg er for langsom og ikke er effektiv nok, nu må vi se hvor længe de kan være om at nå frem til et resultat, jeg fik tilbudt et job i dag i Hillerød på 7 timer dagligt, men jeg kan ikke komme frem til kl 6 morgen i industrikvarteret, med mindre jeg tager nat bussen kl 3 og det gør jeg ikke, samtidig vil turen så tage mig ca 2 timer, så det var bare øv.

18-06-2013

Varmt.

Det er blevet godt varmt i dag og i morgen stiger temperaturen så et hak mere, så det er helt sydlandske temperature vi har fået, og det gælder bare om at nyde det for det vare ikke evigt. Jeg sidder ude på terrassen og nyder en cola med rum mens jeg ser på mine koi venner der lige tager en tur forbi mig, i går havde jeg nærkontakt med den største koi den rev hårene op med rod på min arm det er første gang at en koi har gnavet sådan løs på mig det gav et rødt mærke på ca 1/2 cm men der er sug og kræfter i dens kæber.

17-06-2013

Mandag.

Første dag i ugen og jeg er total kvæstet efter jobbet i dag, og så er der bare 4 dage til næste weekend :-( jeg glæder mig til min ferie. Jeg har set til mit koiyngel i dag og de trives og vokser sig større, tror stadig alle 13 stk lever men svært at tælle dem. I år gider jeg ikke fange æg op for det kræver alt for meget arbejde med sådan nogle små koi babyer, varme på om vinteren og filter ilt mm. Jeg har i dag modtaget 2 spande spændende koifoder, der kommer mere om det snart, venter på flere varianter. Inden jeg bliver bombarderet med spørgsmål om priser mm så må i vente for jeg ved det ikke, vender tilbage når der er nyt.

16-06-2013

Gydning.

Der var gang i den i går morges men jeg tror nu det var mine guldfisk der havde gydet, men et stort ædegilde blev det nu for koierne så filteret kom på overarbejde da der var godt med skum på dammen, så jeg fik taget et par vandprøver hvilket jeg normalt stort set ikke gider at gøre, der blev taget ammoniak og en prøve for nitrit, testen viser at ammoniak ligger et sted mellem 0 mg/l og 0,25 mg/l så det går, samt nitrit var lidt forhøjet, men regnen lavede et større vandskifte, for regnen piskede ned så dammen løb over. Jeg fik slået mit græs inden regnen kom i går, for det var nu meget voldsomt med regnen denne gang, og igen blev vores havestue oversvømmet men heldigvis har jeg jo fået hævet gulvet, så jeg var rolig over det, og i dag står dørene åbne så det kan tørre hurtigt op.

15-06-2013

Smadret.

Jeg er så smadret efter denne uge at jeg har skulle starte med at skulle tage smerte stillende piller lørdag morgen :-( da hele kroppen gør ondt alle vegne, det er godt nok for surt. Jeg fik renset mit trykfilter i går da det ikke har været renset siden opstarten på foråret, så jeg havde lidt dårlig samvittighed over det, men der var kun noget grønt alge snask i bunden, så det var ikke så galt. Vandet sendes videre til uv og til det store hydra 6000 filter kar, mit uv er dog slukket, jeg har kun brugt den i små 2 uger i år. Alle mine koier stor trives jeg har ikke nogen problemer at slås med, kun lidt trådalger som stadig fjernes manuelt, så alt i alt kører det godt.

14-06-2013

Samsung Note 8.0

Det er første gang jeg opdatere min hjemmeside fra en tablet note, og det fungerer jo godt nok. Jeg har fået ISS til at lave en ny opmåling af Rådhuset på onsdag for jeg og min kollega kan ikke følger med overhovedet, ja vi må løbe for at nå vores områder. Det blæser helt vildt i dag og det gør det snart hele året rundt i dette land synes jeg, og alligevel må vi ikke have private vindturbiner der kan lave noget el, det er skørt.

12-06-2013

Hård dag.

Det har igen været en hård dag på jobbet, jeg kan nu se min kollega også er ved at køres helt ned, vi møder nu kl 4 morgen og stadig kan vi ikke følge med, hvilket jeg har påtalt op til flere gang før vi gik i gang, og nu hvor vi er i gang, det ikke kan lade sig gøre at skulle holde til sådan et tempo, men vi må se hvordan det ender, så måske jeg er tæt på de sidste 14 dage med mindre der kommer en anden løsning i sidste øjeblik. Jeg har i dag været på Glostrup sygehus med min mor, foran sygehuset er det et bassin med forholdsvis store koier, og det vand de svømmer i er ikke noget at skrive hjem om, men det viser bare at koier ikke er så sarte som nogen vil gøre dem til.

11-06-2013

Grænseoverskridende.

Det er godt nok grænseoverskridende at man skal have en instruktør gående i røven på sig på jobbet, for de tror at der evt kunne spares tid ved at gøre det på en anden måde, jeg fik at vide at jeg gjorde alt det der stod i lærebøgerne på en korrekt måde og benyttede mig af de rigtige metoder, ja jeg har jo snart mange års erfaring i den branche og har været på kursus op til flere gange, men selvfølgelig er det jo altid rart at blive rost, men jeg hader at nogen går og puster mig i nakken, det korte og lange er at jeg stadig ikke kan nå alt det jeg skal nå, så igen i dag har jeg bedt om en opsigelse, jeg tror der venter et andet godt job der ude et sted, men hvis de ikke vil opsige mig så ved jeg ikke rigtigt om jeg skal tage de 3 ugers karantæne jeg får, jeg nægter at ikke have tid der skal til for at aflever et ordentligt stykke arbejde, i dag har jeg sprunget op flere ting over, og det er ikke holdbart i længden. I dag har jeg grillet en hel oksemørbrad og selvfølgelig skulle det tisse ned i mens, da jeg var færdig kom solen retur.

10-06-2013

Hvepsebo.

Jeg kan ikke fjerne min min hejre skræmmer i øjeblikket Jonny er blevet til hvepsebo, jeg skulle lige slå græs i går og ville så fjerne Jonny, men det var mig der blev fjernet, jeg fik benene på nakken for der bor et stort hvepsebo inde i jakken. Det har været en frygtelig dag på jobbet alt for meget at lave for mig og min kollega ja nu kan vi ikke følge med mere, mere om det en anden dag.

09-06-2013

Søndag.

Hvor pokker er solen i dag, jeg synes ikke vejrudsigten har passet de sidste 2 dage. Jeg er totalt smadret i mine ben efter turen til Roskilde i går, det er alle de små skridt man går når der er så mange mennesker til stede, man kan gå og stop gå og stop det er jeg ikke vandt til i det daglige. I morgen skal jeg så indhente yderlig 2 timer 37 1/2 minut på jobbet, jeg ved det ikke kan lade sig gøre men jeg gør så et forsøg, og det jeg ikke når er så bare ærgerligt, jeg kan kun arbejde. Nu har mit hydra 6000 filter kørt i over 14 dage så jeg tror det er tæt på at være indkørt.

08-06-2013

Roskild dyrskue.

Jeg har i dag været til dyrskue i Roskilde, hold da op hvor var der mange mennesker til stede og sikke et trafik kaos med lang kø, men vejret var jo også rimeligt fornuftigt selv om det var letter overskyet med en stærk blæst, da var jo en hel del at se på heste køer, grise høns mm.

07-06-2013

Luft pumpe.

Så fik jeg lige en fin blå luftpumpe i morges, den stod ude ved min hoved dør i morges. Karsten fra Koishop Gilleleje havde smidt den af til mig 70 l min og kun 34 w i strøm, så min gamle kinesiske er gået på pension den har kørt i små 10 år uden afbrydelser vinter/sommer og den virker også stadig, men den larmer noget mere og bruger også mere strøm, Den ny har kun 46 dbA i støj, så det kan ikke høres med mindre man er lige ved siden af og så kan den står ude. Nu er der luft på så det store filter kører som moving bead filter.

06-06-2013

Varmt.

Det er godt nok blevet sommer nu, det er dejligt, og koierne nyder det rigtigt må man sige, de er meget aktive i denne varme og de spiser snart hele tiden, men de skal jo helst også fedes op nu når det er sommer.

05-06-2013

Kvægmyggelarver.

Så gælder det nu om at passe på for de larver sætter sig i afløb samt i samlingerne mellem kar og de kan stoppe helt for vandet så filteret løber over, jeg har nu flere gange fjernet dem og smidt dem ud til koierne og så går de amok i ædegilde. Jeg fik i dag renset mine børster i vortex filteret jeg havde helt glemt hvor meget snask der samles i dem, og hvor meget man selv bliver snasket ind når man ryster dem nede i vandet, men det de har taget af snask og slam er jo ikke kommet videre til de andre filtre. det undre mig dog stadig når man tænker på at det grove bliver jo taget i min sieve på 200 my.

04-06-2013

Grundlovsdag.

Jeg har jo desværre ikke fri selv om alle ansatte på rådhuset holder fridag, vi er jo nogen der skal fjerne skidt og møg :-( sådan er det at være ansat i et privat firma lilleput firmaet ISS Jeg har ellers sagt at jeg ikke vil forsætte under deres nye betingelser men de bliver ved med at tigge mig om jeg ikke vil give det en chance og prøve, så nu giver jeg det en chance på 1 uge under de nye forhold, der vil være 2 instruktører til sted i den uge. Jeg har lukket ned for uv igen da mit vand er krystal klart.

03-06-2013

Svævealger.

Så er mit vand igen helt klart og bunden kan ses 190 cm nede så uv virker her på 3 år og på kun 8 dage kom jeg af med de grønne alger, så filteret er bestemt tæt på at være oppe i fulde omdrejninger. Jeg har været til møde i banken for at lave min kapitalpension om til ældre pension, og stats kassen fik deres 37,5 % i skat her og nu, så er der kun 3 år til jeg kan få resten udbetalt 60 år.

02-06-2013

Ozon.

Så fik jeg skiftet pæren på mit lille Ozon anlæg og den giver ozon for det kan lugtes ud af luft sten kuglerne. Jeg kan se en forbedring på svævealgerne her på 7 dagen efter uv er startet op i gen, så jeg forventer at kunne lukke ned om ca 3 dage sidste år havde jeg lys på 3x1 uge i alt. Ligeså godt vejr det var i går, så er det det helt modsatte i dag, blæsende og det får det til at føles små koldt her i dag.

01-06-2013

Filter.

Så er det syvende dag efter opstarten af mit Hydra 6000 filter med ca 250 l biomedie, når det er kommet helt op i omdrejninger med filter bakterier, skulle det kunne omsætte op til 3,25 kg fiskefoder om dagen, hvilket jeg aldrig vil komme op på, nok æder de koier godt men ikke 3 kg om dagen, Jeg er også godt klar over at der går noget tid med at det bliver kørt ind, men med varmen gå det stærkt og jeg kan se at de hvide Planet Bio bolde tager brun farve til sig, så noget sker der allerede, halvdelen af bio medier (100l) var jo også i brug så det er indkørt. Vandet kommer jo også fra tryk filteret som også er fyldt op med bio medie ca 50-60 l, men det er jo uden luft så der sker jo forskellige processer, så det vand der kommer ud er jo pænt rent vand, så derfor giver jeg også mit hydra filter lidt fiske foder så bakterierne har noget at arbejde med, så jeg fodre ikke kun koier. Vi fik jo torden og lynild i går samt der blev også åbnede for vandet der var tale om skybrud, jeg er glad for jeg fil lagt nyt hævet gulv inde i min vinter stue sidste år for vandet trængte ind.

31-05-2013

Sol og sommer

Det er super vejr i dag, det var super vejr men så kom der torden og regn/ skybrud, og med regnen kom der birkepollen så vandet er nu helt gråt og overfladen er helt støvet hvis man kan sige sådan om noget der er vådt. I dag kom der et anbefalet brev fra ISS men det var ikke en opsigelse men bare en varsling om nye arbejdsopgaver fra d 10-6 :-( Troede jeg ville blive fyret.

30-05-2013

Mit Vand.

Mit vand i dammen er nu oppe på en kvalitet som svarer til 80 % af hvad det var før jeg begyndte at rode med filter, sigtbarheden er nu blevet 25 cm bedre og det grønne skær er snart væk igen så det går den rigtige vej. Jeg kan se at at de 30 kg salt jeg har tilsat dammen har skadet mine gule iris så selve bladene er mere gule end de har været de andre år hvor jeg kun har haft tilsat 20 kg salt, men det er ikke så alvorligt så jeg tror de har skadet planten for alvor. Men koierne klør sig ikke mere efter mit angreb af Trichodina så en kombination af salt samt en behandling har gjort det forbi. Jeg er ikke blevet sagt op i dag men de har kontaktet mig og spurgt om jeg ikke vil give det en chance, jeg sover på det til i morgen.

29-05-2013

Paringleg.

Jeg har i går meddelt min arbejdsgiver at jeg ikke magter mere arbejde, når jeg nu ikke får mere tid til at udfører det på en ansvarlig måde så kunden bliver tilfreds, så må vi se om jeg får en opsigelse med posten i morgen så må jeg tage den der fra. Den eneste overskud tid jeg har er når jeg drikke en kop kaffe med mine 2 andre kollegaer kl 8 når vi er færdig med det der skal være færdig inde 8 morgen, så kan rådhusets medarbejder passe deres job uden at vi/de går i vejen ca 350 personer er der ansat. Det har regnet noget her i dag og koierne er gået i leg og de tonser rundt efter hinanden, hanner efter hunner så gydning kommer nok i gang snart hvis temperaturen er rigtigt.

28-05-2013

Skybrud.

Vi er da heldigvis sluppet for skybrud her end til videre, der har været lidt rumlen fra torden i det fjerne og få dråber regn. Jeg har i dag renset mine 3 stk hydra kar, normalt plejer jeg aldrig at rense alle 3 kar på en gang men da jeg har lavet noget om på dem, så jeg nu i gen har børster i Vortex filteret, selv om jeg hader at rense de børster men jeg må jo erkende at de tager meget snask inden biofilteret.

27-05-2013

57 år.

Ja så blev jeg 57 år og der er nu kun 5 1/2 år til efterløn, det er en lang ventetid, når man føler sig slidt op efter over 41 år på jobmarkedet, men måske det snart er slut, for jeg er i dag blevet varslet at en af mine kollegaer skal flyttes til andet sted og så er vi 2 tilbage der får deres arbejde på 5,25 time ind i vores tid, det er uden at få mere tid til det men kun mere arbejde, vi skal så yderlig have ca 40-50 kontorer pr uge 25 wc samt fællesområder og mødelokaler jeg har svært nok ved at nå mit eget så hvordan skal jeg så nå mere ? Vi er så 2 tilbage til rengøringen af et helt meget stort Rådhus. Så dagligt skal jeg nå mindst 5 kontorer mere samt 12-13 wc + fælles områder mødelokaler gange mm på samme tid som nu. Jeg tror jeg melder ud at jeg ikke kan gøre det. Så det var lige fødselsdags gaven jeg ikke ønsket mig.

26-05-2013

UV lys.

Så har jeg for første gang fået tændt mit uv lys op da sigtbarheden nu er nede på ca 50 cm i vandet de små grønne har meldt deres ankomst, men det er nu meget godt gået her sidst i maj måned, og vandet er kun svagt grønt, så er det spændende om lyset virke for det er 3 sæson for pæren, men sidste år havde jeg ikke noget lys på af betydning måske 3-4 x 1 uge. Jeg ved jo det tager ca 10 dage at få vandet helt klaret op. Men noget af den manglende sigtbarhed skyldes også at jeg har rodet med mit filter nedlagt samt startet op på nyt, det betød sikkert en hel del da alt filtermateriale skal startes op på ny. Der går ca 14 dage med det når man tilsætter de rigtige ting. Jeg mangler jo en bedre luft pumpe til det store filter men her i opstarten må det køre med mindre luft på hvilket måske også får bio mediet til at modne hurtigere ?

25-05-2013

Gydning.

Dagen i dag bliver vist ikke til udendørs aktivitet her i Nordsjælland for det regner her på starten af dagen, og de lover vist ikke nogen opklaring senere i dag :-( Koierne har fået et solidt morgenmåltid så de er i gang med at undersøge hele bunden for foder rester, jeg kan se der har været gang i en gang gydning, for der driver plante dele rundt som vrag gods, men det er nu nok de få guldfisk jeg har i dammen, og så starter koierne jo deres store ædegilde, de er jo ligeglade om det er guldfiske æg de æder. Men koierne må nu godt vente til starten af juni for det er noget være griseri når de går i gang med det, jeg tror ikke jeg vil prøve med gydebørster i år for jeg har jo alt for mange koier, i min lille dam går jo 12-13 små som vokser godt, og bestemt en er jeg glad for, det er med 100% en Asagi koi og dem synes jeg godt om. Mit stor filter kører på fuld knald, vandet kommer fra mit overflade sug og går i gennem trykfilteret først, så det er uden snask når det kommer frem til bio mediet.

24-05-2013

Hydra filter.

Jeg har i dag taget mit hydra 6000 kar i gang, der skal lige justeres lidt på nogle ting, samt sættes noget mere kraftigt luft på da det skal virke som moving Bed, jeg har 150 l bio medie i på nuværende tidspunkt men jeg har 100 l mere på lager, jeg skal bare lige finde ud af hvor meget det er hensigtsmæssig at køre med. Så nu er det slut med et hul som filter her kan jeg også få slammet ud. Det er vel på små 750 l vand. Så skal der lige låg på igen.

23-05-2013

Weekend.

Snart weekend og det har jeg ventet på siden tirsdag morgen, i dag er der heldigvis lidt sol på og ikke som i går med regn hele dagen, det var en rædselsfuld dag. Nu skal jeg vist snart til at tænde for UV lyset der er en lille tendens til grønt vand.

22-05-2013

Regn.

Ja vand for vi nok af i dag men sådan generelt er vi jo nok i underskud, så haven har godt af det selv om det er trist vejr nu vil jeg gerne snart se noget mere stabilt sommervejr, og ikke nøjes med de to officielle dage der har været her i maj. jeg har stadig ikke helt gjort op med mig selv om hvad jeg gør med mit filter hul, skal jeg igen prøve med mit store hydra kar som voldte mig så store problemer sidste år da jeg ikke kunne få det tæt i gennemføringerne men det lykkes jo godt til sidst, men jeg ønske ikke at start hullet op igen som filter, for det gav mig jo 15 cm slam på bunden, og det er jo ikke godt.

21-05-2013

And.

Stort drama i morges kl 4.25 jeg var på ude på vores toilet der kunne jeg så hører at den and der har lavet en rede i vores blomsterbed den blev overfaldet af et dyr som så viste sig at være en stor kat, den fik jeg jo jaget væk, anden var fløjet op på taget af huset hvor den sagde rap rap rap rigtig mange gange. Jeg kommer så hjem fra arbejde og ser at nu er også alle æggene forsvundet fra reden :-( desværre kan jeg se at anden er blevet skadet og har svært ved at støtte på det ene ben, men sådan en hun and uden æg er jo så nu interessant for andre bejlere, så nu er der trængsel på taget af naboens hus. Hun anden er den der står som nr 2 fra venstre og ikke støtter rigtigt på det ene ben. Men lidt ærgerligt det skulle gå sådan med den rede på grund af en kat, men jeg ved jo godt det var et dumt sted den havde placeret sig, og tænk på alt det arbejde med at forhindre min datter hund i at gøre den skade.

20-05-2013

Realistisk.

Vejret i går var ikke noget at prale med det var stort set regn hele dagen, så det blev ikke til have aktiviteter for at sige det lige ud det var noget rigtig lortevejr. Jeg fik så ikke fjernet mit midlertidig rækværk for jeg gider ikke at stå og rode med det i regn. Jeg ved godt at man ikke altid bliver populær når man siger sin mening om hvad man synes om priserne på salg af brugt vare, samt på salg af koier mellem private til helt opskruet priser, men jeg tør nu at gøre det, for sælgerne må jo konstatere før eller siden at det ikke kan lade sig gøre. Jeg ved godt at alle drømmer om at få så meget som muligt for deres vare, men i disse finans kris tider så må man være realistisk, jeg har lavet et lille blok indlæg om det.

19-05-2013

Regn.

Det ser ud til at dagen i dag bliver total modsat af i går, for her kommer der en del vand ned fra oven, og temperaturen er vel faldet med små 10 grader i dag, jeg tror vi kom op på over 27 gr i går. Som skrevet i går passede vi vores datters hund og det gik godt uden nogen problemer, og vores hegn holdt til at den en enkelt gang hoppede op af det for der kom lige 2 hunde forbi ude på gaden, gaffa tape er nu en god opfindelse, dog bryder jeg mig ikke om det ude i lufthavnen når det holder noget sammen på det fly man skal med :-)

18-05-2013

Hund.

I dag skal vi passe vores datters hund da de selv skal have lavet et hegn i deres have af en eller anden grund ønsker de ikke jeg kommer og laver det :-) så jeg har lige måtte fikse et hurtigt hegn så den ikke forstyrre den and der ligger på rede i vores bed, hegnes skal fjernes igen i morgen, og ja det er ikke noget smukt hegn. Det skal lige siges hunden er en kæmpe på over 70 kg så den går ikke igennem. Jeg er stadig godt sur på mig selv over at jeg ikke rensede mit store filter efter vinteren, nu når det havde kørt hele vinterner, den regning betaler jeg så for nu, det ser nu ud til at der er ro på igen hos koierne efter min behandling mod Trichodina.

17-05-2013

And

Som jeg har skrevet før har jeg jo fået en and i haven, i går ser jeg lige pludselig en rede i jorden i mit bed hvor der ligger ca 8 svagt grønne æg, men anden svømmer rundt i min lille dam, men det er godt nok svært at få øje på reden , efter svømmeturen har den lagt sig på reden og der ligger den stadigvæk her i dag den falder næsten sammen med omgivelserne, men den er jo til fare hvis der kommer en ræv mår eller en kat, håber den klare frisag. Jeg blev desværre nød til at behandle min dam med Kaliumpermanganat på grund af Trichodina så det store filter er blevet renset op, og der var for meget slam på bunden så det er jo nok desværre årsagen, jeg kunne se at koierne lige pludselig begyndte at klø sig. Jeg må jo indrømme at denne gang er jeg gået for langt med ikke at rense mit filter, og stadig et stort firkantet hul med flad bund er ikke det ideelle som filter for der stod 15 cm slam på bunden :-(

16-05-2013

Video.

Godt det snart er lang weekend, for jeg er godt nok gået død, jeg synes bare jeg er så dødhamrende træt :-) Jeg har fået opdateret nogle videoer under fiske sygdomme, så man kan se hvordan de forskellige parasitter ser ud der er også en lille video om hvordan man tager et skrab på sine koier.

15-05-2013

Godt vejr.

I dag er det varmt men det blæser nu godt nok lidt meget synes jeg. Jeg har i dag fået fjernet 2 store træer med hvide blomster som jeg altid har været meget ked af, for det regner med med blomster i min dam i små 2 uger, jeg har også fået klippet min hæk ned til 180 cm jeg tror den var ca 270 cm høj, det blev gjort af fagfolk med regning så jeg kan trække løn udgiften fra i skat. Jeg har set til mit koiyngel og der er en af ungerne der med 100 % er en Asagi koi den er blå for oven og orange på undersiden, de andre unger er flertallet orange hvilet undre mig lidt.

14-05-2013

Koldt.

Det var en kold fornøjelse i morges kl 4.30 tror kun det var små 3 gr da jeg cyklede på arbejde, bliver det dog aldrig forår i dette land. Jeg har ikke oplevede så meget i dag, jeg var med min søn en tur i El Giganten da han ser efter en ny mobil men den han gik efter var ikke på hylderne :-( Føler mig stadig lettere kvæstet oven på konfirmationen i søndags sikkert på grund af mangel på søvn, da det ikke skyldes druk for jeg gik over til vand og cola kl 17 for jeg ville ikke komme på job med en lille koger på.

13-05-2013

Konfimation.

Jeg var til konfirmation i går i Fensmark ligger tæt på Næstved og jeg kom desværre først i seng kl 0.20 så jeg var godt nok ikke meget værd da uret ringede mig op kl 4.15 i morges men jeg kom dog på arbejde, så der skal nok en morfar til i dag. Jeg har igen opdateret lidt under sygdom.

12-05-2013

Sommer.

De lover jo sommer i næste uge med temperature op til 25 gr så hold øje med jeres koier for hvis der er parasitter vil de jo eksplodere i det lune vand, det har jeg jo selv prøvet at alle koierne lige pludselig stod under vandudløbet og jeg havde fået fiskedræber (White Spot) og det var ikke så sjovt, og her for 3 år siden var det så gælleorm (Gill Fluke) som godt kan være noget besværlig at komme af med, se evt mit besøg af dyrlægen. Jeg har opdateret lidt mere under info/sygdom.

11-05-2013

Salt/sygdom

Der er flere der spørger mig til råd om salt/sygdom, jeg må sige jeg er ikke ekspert på det område men en del erfaring har jeg da efter 25 år med koier, jeg har skrevet lidt om emnet tryk på det direkte link, jeg synes der er mange andre der har en del information om emnet som jo er ret så omfattende, næsten alle forhandlere har også info på deres hjemmesider, det kan dog være jeg på et tidspunkt vil skrive lidt mere ind.

10-05-2013

Biografen.

Jeg var med min søn inde og se filmen Iron Man 3 i 3D i Lyngby det var en god film med masser af action og special effects men jeg var nu ikke så imponeret af 3D oplevelsen, det var faktisk min julegave fra ham, så vel på tide den blev brugt. Alt vel i koi dammen vandet er krystal klart selv om jeg ikke har startede uv op, jeg tror mine filter fungere perfekt, også i år har jeg brugt actimel selv om der nogen der siger det ikke kan og burde gøre en forskel, men pyt jeg kan se det virker og det er vel det vigtigste. Så blev det endelig weekend jeg kørte på job kl 4.00 i morges så jeg kunne komme noget før hjem så fedt at have fri kl 10.15

09-05-2013

Fridag.

Det ville være super godt hvis vi kun skulle arbejde 4 dage om ugen, men det kan man jo ikke leve af, men det er lige til at holde ud :-) Det ser nu ud til at vejret er ved at klare op her i Nordsjælland efter en del regn hele morgenen, så måske bliver det en dag hvor man kan være bare lidt udenfor ? Jeg fik leveret 50 l Bio medie i går jeg skal afprøves i filteret, de er på størrelse med bordtennis bolde så de vil ikke smutte gennem riste/net som de små kaldness tit gør.

08-05-2013

Regn.

Så kom der noget regn og torden frem til os, det var godt nok også tørt i haven men der skal vist meget mere til hvis det skal gennemvæde jorden ordentligt, nå men lidt har jo også ret, og dagen er jo ikke slut i nu så der kan komme meget mere. Så er der heldigvis en fridag i morgen, jeg skal dog stadig på arbejde på fredag desværre, men sådan er det.

07-05-2013

Salt.

Jeg fik i går tilsat dammen 2 x 10 kg salt. Men jeg har faktisk et lille mysterium og havde faktisk glemt det, men ligesom sidste år og årene før sker der noget underligt når salt sten er opløst helt 4-5 timer, så går koierne over til at græsse hele bunden og de går så meget til den at de ikke er interesseret i deres alm foder, og de går alle sammen og gnaver bunden helt vildt, kan det skyldes at der komme små dyr frem af saltet, evt små snegle mm, det skal siges hele bunden er dækket af et grønt græstæppe af en 4-5 cm længde. Er der evt nogen der vil afprøve det samme og se hvilken underlig sjov adfærd, der er måske andre har været ude for det samme ? Nu satser jeg på at trådalgerne får så svære vilkår så de ikke komme i gang i år, jeg har stadig en blok på 10 kg den sænker jeg nok i næste uge efter regnen.

06-05-2013

Trådalger ?

Jeg har ikke set noget til dem i år, men jeg husker jo sidste år hvor de på en uge gik helt amok, så måske jeg skulle give dammen en gang salt, det kan de ikke lide sådan ca 20-25 kg salt og de trives bestemt ikke ved det, men det går ikke ud over de andre planter for der skal noget mere salt til at slå dem ned, og godt det samme. Jeg mistede sådan ca 3000 l vand i weekenden i den lille dam, men nu er der styr på det. Det er godt der kun er 4 dage i denne uge jeg har allerede tankerne fremme ved den fridag der venter lige om hjørnet, jeg er godt nok så træt i øjeblikket. Jeg har også fået startede mit lille vandløb / vandfald op, så nu er vi ved at være oppe på mærkerne med 100 % drift, det er kun uv jeg ikke har kørende nu for vandet er bare klart helt ned til bunden, så det venter jeg med til jeg ser noget grønt vand.

05-05-2013

Stort Koi filter.

Det var en dag i går hvor vi kunne sidde ude i haven det meste af dagen jeg tror vi var på over 20 gr det meste af dagen, så en dejlig dag med sol og varme. Her til morgen ser jeg mit store koifilter til den lille dam står og løber over i den ene side så jeg har mistet en hel del vand i den dam i nat, jeg har nok pakket filtermaterialet lidt for hårdt. Så det skal jeg se på i dag og det ser også ud til at det ene hjørne er sunket i vinterens løb den står godt nok på fliser men jeg synes jeg kan se det ikke er i vater mere med det blotte øje :- ( Så fik jeg styr på filteret det var skævt med ca 2,5 cm i det hjørne hvor vandet kommer ud fra vortex til første kammer med børster, det er jo sådan et firkantet 4 kammer filter med vortex i midten, vandstanden falder jo fra kammer til kammer jeg tror det indeholder ca 600-750 l vand.

04-05-2013

Uden tag.

Så kom det vinter tag af dammen, og koierne kom til syne rigtigt igen, så jeg brugte en del tid på i går at se dem godt efter og alle ser ud til at have det godt, men jeg kan godt se de har tabt sig noget i vægt, deres fedt lag er brændt af så det skal vi i gang med at opbygge på ny, men med deres appetit så går det jo hurtigt med at få noget mere på sidebenene, men jeg skal lige passe på ikke at det går for hurtigt da filteret også skal op og køre i fulde omdrejninger nu når vandet langsomt varmes op. Den and jeg har boende sidder her til morgen oppe på husets tag, i går så jeg ikke noget til den overhovedet, den er mærkelig. Jeg har i mange år haft lidt udfald på mit tvsignal som skyldes et stort grantræ der i min naboes have stod i vejen for min antenne, det var en konstatering af antenne manden, jeg fik lov til at skære trætoppen af, men har aldrig fået gjort det da det var meget stort, da jeg kom hjem i torsdags var hele træet fjernet, og jeg har nu 100 % signal på :-)

03-05-2013

Weekend.

Dejligt der er weekend og så med godt vejr, jeg har fjernet et par tag plader ind mod terrassen så jeg kan nyde mine koier, resten forsvinder nok i morgen. i dag skal der dovnes og slappes af, jeg har haft en have mand til at se på min hæk ud mod vejen, og på at få fjernet 2 store træer og hækken skal barberes godt ned i højde samt i drøjde. Det var min nabo der har anbefalet ham da han lige har gjort det samme hos hende til en fornuftig pris selv med moms :-) og så kan noget af beløbet jo trækkes fra med den ordning der er kommet tilbage. Jeg fik så alligevel fjernet mit tag over dammen, jeg ser på tv 2 nyhederne at de ikke lovede frost i nat, så var det bare med at komme i gang, dejligt at se sine venner igen.

02-05-2013

Varme.

Så kom der noget der minder lidt om sommer, men det var frost i nat, da jeg kørte på job i morges var alt hvidt af frost, men dejligt at solen har fået magt så det føles varmt. Og i morgen kl 10.45 er det weekend for mig, og som min chef siger det er det tidspunkt hvor jeg er hurtigst på, det er når jeg skal hjem :-) Jeg skal slappe af og have taget mit termo tag af dammen, men jeg er nu glad over jeg ventede lidt når det nu er så koldt om natten.

01-05-2013

Guld Fsike bassin.

I dag har jeg støvsuget Guld fiske bassin på mit arbejde og det tog mig 4 stive timer ialt, men det er jo også stort 12x4 m og der var mange blade og meget alge slam på bunden sådan ca 5-10 cm. Dejligt det er blevet noget mere lunt vejr, men hold op hvor er det koldt om morgenen, de lover ned til minus 2 gr i nat, og de næste par nætter.

30-04-2013

Vind.

Hvor er det ærgerligt at man må have en lille vind mølle i sin parcel have, eller en vind turbine, for det blæser snart hele året, jeg er så træt af den satans blæst, men kunne det nu give lidt klejner i kassen kunne det være meget godt, der kom et vindstød i dag da jeg kørte hjem fra job så jeg nær havde styrtet af cyklen. Det var godt nok koldt i morges kl 4.45 på vej på job, ja nu må den varme snart godt komme frem til os. Jeg er stadig snot forkølet men jeg har dog mindre ondt i halsen i dag, jeg er startet op på en kur med 1 tsk gurkemeje rørt op i halvt glas vand 2 gang dagligt, det skulle kunne klare en halsbetændelse på et par dage vi må se. Jeg kan se at mit vand er blevet bedre i dammen efter jeg har tilsat filterbakterie og filter starter, samt levende mikrober, vandet skummer ikke mere som det gjorde for et par dage siden, det skyldes sikker for meget protein i vandet fra fiskefoderet for jeg har jo fodret godt i en hel del uger nu.

29-04-2013

Regn.

Så kom der lidt mere regn og vi trænger til det for det er meget tørt på grund af alt den vind vi har haft. Jeg er stadig super snottet og har problemer med ondt i halsen og mit hoved føles som om det er inde i en oste klokke, og stadig har jeg en rallen når jeg ligger ned for at sove, jeg kan ikke rigtig komme over det her, men det kunne jo være man skulle søge en læge hvis det forsætter sådan, det startede jo i onsdags. Jeg har været på job her i eftermiddag da der skulle være møde i kommunalbestyrelsen men det er ikke så sjovt når man nu ikke føler sig på toppen. Jeg fik ikke taget mig sammen til at fjerne taget over dammen så det må vente til næste weekend, men jeg ser nu også der kommer frost med minus 2 gr ca 3 nætter i træk. I går fik jeg klippet min bunke med vin grene i mindre stykker så det er nemmere at få kørt væk.

28-04-2013

Vin.

Jeg har i dag skåret min vin ned, jeg ved det ikke er det rigtige tidspunkt at gøre det på men den var blevet hel vild og vokset helt op til min tv antenne og den fyldte hele tage på min vinterstue så der stort set ikke kom noget lys ind, det var vigtigt at få den fjernet inden der komme blade på den, for så fylder den godt nok meget, det tog mig ca 5 timer bare at skære den ned og rydde taget der var 8 stk 110 l sække kun med affald som visne blade indtørret druer samt blade der var blevet til muld oppe på taget. Og så er der bare grene der fylder hele græsplænen, men det er jo fordi jeg har sprunget nogle år over :-( Jeg har igen set alt mit koi yngel så de lever og har det godt men de gemmer sig til tider i de visne og døde blade der ligger på bunden af dammen.

27-04-2013

Godt vejr ?

De lover jo godt vejr i dag synes det er startet lidt gråt her med mange skyer på himlen, men det kommer måske ? jeg skal have taget mit vintersikring af, men med frost i nat tror jeg at jeg venter til i morgen. Jeg har haft utrolig mange søgninger på min hjemmeside her i april med over 18000 klik så er det jo lidt sjovt at skrive ind her, for hvis ingen gad at læse det så var jeg jo nok stoppet for længe siden.

26-04-2013

Syg.

Det er nu ikke meget regn der er kommet når det nu skal være gråt vejr, kunne det så ikke bare regne stille og roligt, jorden er stadigt tør under buske og træer. Jeg har lige set en kat jage anden væk fra min have så nu sidder den oppe på hustaget og skrapper op eller rapper op, skal jeg måske skrive. Som sagt er det jo gråt vejr men måske solen kan komme igennem i løbet af dagen vi må se. Jeg vågner op med meget ondt i halsen og jeg kan mærke det raller når jeg trækker luft ind, tror det er betændelse i bronkierne (bronkitis) men selvfølgelig skal det komme når man har fri :-( hvorfor jeg nu tror det skyldes sådan er at jeg har haft det sådan før, jeg har nok taget lidt for meget forskud på sommeren og siddet ude i haven og det har jo blæst rigeligt, men håber det går i sig selv så jeg ikke skal til lægen på mandag.

25-04-2013

Lang weekend. Mikrober

Så kom det endelig til torsdag og 3 dejlige fridage venter på os :-) Jeg har i dag modtaget en vand støvsuger til rådhuset en Pondovac 4 fra Oase, så jeg kan få rengjort bunden på deres guld fiskebassin samt filter start og slam nedbrydende bakterier. I går aftes dukkede anden op i gen ved dammen, måske den ligger på rede et eller andet sted og kun kommer for at få en svømme tur ? Mine koier næsten overfalde deres foder for tiden, de er godt nok hurtigt spisende jeg har modtaget en spand foder på prøve i dag, jeg kommer med lidt tilbagemeldinger når jeg har testet det af på mine små venner. I gen i år vil jeg bruge Mikrober har modtaget 5 l jeg var meget positiv overasket over deres virkning sidste år.

24-04-2013

Koiyngel.

I dag har jeg da set 3 af mine koiunger så måske er de der alle sammen og jeg bare ikke lige kan se dem, men i dag har jeg så ikke set noget til anden, måske den har opgivet mig nu når der ikke er en han and til stede ? Jeg glæder mig til at få taget mit vinter overdæknings tag af dammen her i den forlænget weekend. Nu lover de godt nok nattefrost igen, hvad pokker skal vi aldrig slippe af med den frost.

23-04-2013

Filter starter.

Hvor er jeg dog træt af al den blæst vi har haft i år og i dag ingen untagelse, det er nu lidt ærgerligt at man ikke må have en mindre vindmølle i haven så man kunne få et tilskud til strømregningen. I Holland må de have små vindmøller på gavlen af huset. Mine koier trives og jeg har i dag tilsat lidt Söll filter starter til mine filtre, de får et tilskud mere i næste uge dog nu med Aqua 5 Dry filter bakterier, for så tror jeg vi er godt kørende igen. Jeg fodre jo nu 2 gange dagligt og de spiser nu ca 1/2 l foder om dagen, og de kaster sig over det.

22-04-2013

Mandag.

Så blev det mandag og det er heldigvis en kort uge for jeg er bare så træt i dag, så for min skyld må denne uge gerne gå rigtig hurtig så vi kan komme frem til weekend igen. Jeg ved ikke om den and jeg har i den lille dam æder fisk men jeg synes nu ikke jeg kan se mit koiyngel mere, der går en enkel som jeg kan se :-(

21-04-2013

Frost.

Her til morgen var det rigtigt koldt med ned til ca minus 3 grader, så jeg er glad for jeg stadig har dammen overdækket, men nu er det vist også slut med frost for de næste små 14 dage kommer der regn og skyer ind. I går var jeg i den Blå planet, det var flot men ikke helt så imponerende som jeg havde forventet og håbet på, det kan slet ikke leve op til akvariet i Barcelona, for det er en væsentlig større oplevelse. Der efter spiste vi så på Mash i Charlottenlund og det skal siges noget godt kød, men et underligt koncept med ingen tilbehør, og grønt er helt forsvundet i deres termologi, så hvis du ikke køber lidt pomfritter til kr 45,- så får du kun en tallerken med en bøf på og intet andet til, men kødet er mørt som smør. Jeg har stadig en and boende i min lille dam.

20-04-2013

Dejligt vejr.

Nu er det blevet dejligt vejr og så er det bare at nyde det, for nu kommer der regn frem til os, og det forsætter til frem i maj måned siger langtids prognosen. Jeg regner med at fjerne min overdækning over dammen i næste weekend hvis der er ophold i regnen, og der er jo også en ekstra fridag. I dag er det et år siden jeg købte 11 meget store koier ind fra en privat sælger, alle 50 + cm og de trives stadig godt her hos mig, de er ikke blevet mindre i løbet af vinteren, og jeg ved hvilken koi forhandler de komme fra, det er sådan en dato der kan huskes for det er altid spændende om det går godt, i værst fald kan de jo alle gå hen og dø. Jeg regner ikke med at lave nogle indkøb i år for jeg har jo mange koier, og min egen avl giver jo også nyt blod.

19-04-2013

Stom.

Hvor er jeg træt af den vind, jeg synes nu snart det har blæst i 3 måneder i træk, og det virker ikke som om det er forår her i Nordsjælland mere som efterår. Det er dog positivt at det ikke er frost og sne men 12 grader og blæst virker nu køligt, og først her til aften har vi set noget til solen. Koierne er dog helt vilde med at tigge foder, bare jeg går der ud kommer de næsten helt op af vandet med deres hoveder. Den and der er flyttet ind er her stadig, den går rundt på græsset om morgenen og roder i græsset, samt den svømmer rundt i den lille dam hele dagen lang og ser meget veltilfreds ud, jeg gider ikke mere jage den væk, har den dog mistænkt for at spise de små koiers foder.

18-04-2013

Vinstød af orkan styrke.

Hvad pokker er det for et vejr vi har i dag det stormer som bare pokker det var mig næsten umuligt at køre på cykel uden at blive blæst af, vindstød er med orkan styrke, og i dag er de første tagplader blæst af dammen, hvilket også skyldes at jeg i går fjernede nogle af de sten der låg oven på, så det var en dag for tidligt jeg gjorde det :-( Når men nu er det snart weekend og det er ikke så tosset.

17-04-2013

Lille koidam.

Så fik jeg ryddet lidt op i haven og fjernet bobleplastikken på siderne af overdækningen, jeg venter med at fjerne taget over dammen til efter weekenden, sikker først på St. Bededag på næste fredag, for de lover ned til 4-5 minusgrader natten mellem Lørdag og Søndag hvad pokker så meningen er med det ? I min lille koidam flyder der stadig en and rundt, i dag kom den op at slås med et egern da den var fløjet op på taget af huset og der kom så et egern den blev smidt væk af en meget ophidset and, jeg har mange egern i haven i år jeg har set hele 3 stykker på en gang i dag. Mine koier er nu næsten ved at æde mig ud af huset de er nu sat op til 2 gange foder om dagen, og jeg bruger ikke vinterfoder.

16-04-2013

Filter.

Jeg fik i dag renset mit filter til min lille koidam så nu er alt oppe og kører hos mig, men jeg har stadig ikke sat uv til for vandet er nu pænt klart. Og selvfølgelig er en dum and flyttet ind og selv om jeg jager den væk vender den tilbage hele tiden, så det kan godt være jeg ikke gider bruge så meget energi på den i år. Sidste år kom den frem fra under en busk med 3 små ællinger og det er jo meget sødt.

15-04-2013

Hvor er solen ?

Det er blevet lunt men jeg synes vi mangler solen, jeg er svær at stille tilfreds :-) Jeg har i dag været på job til kl 15 fra kl 4.30 morgen så det er en lang dag. Jeg fik ikke ordnet mit filter i går da jeg brugte dagen på at gøre min garage ren og pæn, nu når jeg er kommet af med alt det møg jeg havde fået samlet sammen der inde. I dag fik jeg renset mit hydra filter hvorfor gør man det nu ikke i efteråret ? Jeg lukkede jo først ned da temperaturen kom under minus 5 grader og så gider man jo ikke i den kulde. Men jeg fik det renset godt i bund med Virkon S Men som sædvanligt dryppede det fra samlingerne men lige som sidste år står der to spande og samler vandet op, og derfra pumpes det op i filteret igen :-( med en meget lille pumpe. Nu har jeg i tre år skulle have taget filteret op, og så limet om på ny men jeg gider ikke rode med det, så en alternativ løsning.

14-04-2013

Varmt vejr ?

I dag skulle det så blive den varmeste dag i de sidste 6 måneder, så må vi se om det holder vand, solen er fremme så det kan vel kun blive bedre end i går, hvor solen var fremme i 3 minutter. Jeg håber jeg får tid til at få starte mit hydra filter op efter vinteren, det lukkede jeg jo ned inden kulden for alvor satte ind, for jeg gider ikke sprængte vandrør og samlinger der drypper.

13-04-2013

Oprydning.

I dag skal vi have ryddet lidt op og kørt noget på genbrugspladsen, ikke fordi jeg gider men vi må af med affald fra garagen, og fjernet noget af ungernes indbo som de ikke har taget med sig da de flyttede, nu skal vi videre i vores liv. Jeg fik tømt en hel del ud fra min garage sådan 3 fyldte trailer med godt læs på blev kørt væk, jeg smed væk med hård hånd selv ting der sikkert kunne bruges, utroligt hvad man gemmer på igennem små 30 år. Det ender med at der er plads til bilen :-) Selv 3 videoer 2 stk tv, stereo anlæg mm.

12-04-2013

Weekend.

Endelig er det blevet weekend gid tiden kunne gå i står et par døgn :-) Jeg synes nu ikke det virker sådan specielt varmt i dag, jeg har været ude og fodre mine koier og de spiser, men der er nu ikke så meget gang i dem i dag, vi mangler noget sol så der kommer lidt mere speed på dem. I dag har jeg jaget 2 ænder væk fra min lille dam, skal jeg nu igen trækkes med deres u-enlige mange besøg lige som sidste år, der var de jo ved at drive mig til vandvid.

11-04-2013

Fiter opstart.

Forår det føles nu ikke sådan i dag, og at de lover op til 18 gr på mandag det vil jeg se før jeg tror på det, det blæser en halv pelikan med regn, men der er ikke kommet så meget så jorden er gennemvædet, der er stadig meget tørt. Jeg håber at kunne få startet mit Hydra filter op her i weekenden, det store hjemmelavet 1500 l filter kører dog som det har gjort hele vinteren, og mit
Clear kontrol 75 Trykfilter fra Velda til 30.000 l vand kører også uden nogen problemer her i denne vinter.

10-04-2013

Hundekoldt.

Hvis man ikke viste bedre så ville man tro det var vinter og ikke forår, det er bare så hundekoldt i dag, det er den satans vind der gør livet surt hvis man er ude i det fri, jeg bliver snart vandvittig af den blæst, den dræner en for energi når man cykler. Mine koier hygger sig under taget og spiser godt med fodre, selv om jeg stadig kun giver dem en gang dagligt, ingen tvivl om det virker lidt som et drivhus , når solen nu også er fremme.

09-04-2013

Flot vejr.

Solen er fremme men det er hundekoldt på grund af vinden, nu må det snart gå mod varmere vejr ? Jeg har brugt en hel del timer i dag på Glostrup hospital det meste af tiden var nu ventetid, samt transport frem og tilbage men det gik der også 4 1/2 time med.

08-04-2013

Koi yngel.

Inden vinteren havde jeg jo 15 stk koiyngel af egen avl, jeg kom de 2 største i min store dam, og de øvrige 13 i min lille dam, men denne vinter har jo nok taget livet af dem troede jeg, men i dag har jeg set en del af dem i live og de ser ud til at have vokset sig større her i vinteren løb, men om der stadig er 13 ved jeg ikke. Men jeg blev faktisk overasket over de har klaret vinteren for der har godt nok være meget sne og is oven på bobleplastikken der lå på vandoverfladen. Dammen er på ca 6200 l og 85 cm dyb, det er nogle seje små koier. Solen fra i går morges ja den blev aflyst af sne slud regn sikke en gang lorte vejr.

07-04-2013

Sol.

Her fra kl 7 morgen da jeg stod op var solen fremme, og det ser ud til at der ikke har været nogen natte frost, det er godt nok længe siden jeg vågner op til at alt ikke er hvidt. Så hvis solen holder i dag uden for mange skyer så bliver dammen et par grader varmere. Og noget tyder også på at vi går fra kold forår og direkte til sommer vejr om nogle dage :-)

06-04-2013

Vinteren 2013.

Jeg har gennem søgt dammen i går og fundet en død 45 cm Showa. Så vinteren 2012/2013 har kostet mig 2 døde koier, måske billigt sluppet når man nu ved vintern har været lang og kold med små 120 dages kulde, det skal lige siges at for begge koier havde jeg observeret at de viste svaghedstegn i løbet af sommeren, den ene blev tyndere og tyndere, mens den and svulmede ligesom op, så begge koier var svage af en eller anden grund. Det ser dog ud til at vi om få dage kan vinke farvel til resten af vinteren, for der slipper vi af med nattefrosten, hvilket vil gøre en væsentlig forskel på temperaturen i vandet.

05-04-2013

Weekend.

Så er det endelig weekend, selv om det har været en kort uge er jeg godt træt og brugt, nu skal der dovnes for det er stadig for koldt til de store have ting, samt jorden er stadig frossen på grund af nattefrosten, men den ser dog ud til at være på retur nu. jeg fodre stadig mine koier småt, i går fandt jeg inde i min iris plante ude i vandet en død koi på 52-54 cm Shusui.

04-04-2013

Koldt vand.

Jeg har i dag renset guld fiske dammen op på rådhuset, og jeg gik ude i vandet i ca 1 time men da jeg kom ind kunne jeg stort set ikke mærke mine føder mere, og stadig her en time efter snurre mine føder, så vandet er bare for koldt til opstart, der er kun 35 cm dybt med guldfiskene har overlevet vinteren de er nogle seje fisk. Man skulle bygge det gen ind i koierne så behøver vi ikke være så bekymret hver vinter.

03-04-2013

Weekend.

Jeg glæder mig allerede til weekenden, for pokker hvor er jeg træt, jeg vågnede kl 3 nat og stod op og kørte på job kl 4 morgen lidt surt og pisse koldt var det også, gid den frost snart slutter. Jeg kunne ikke lade være med at give koierne lidt foder i går da de blev meget aktive igen efter kulde perioden er slut, og de spiste med stor appetit så nu er sæsongen startet op.

02-04-2013

Godt vejr.

I dag er der knald på varmen der er måske fordi vinden ikke er så kraftig i dag, men super skønt med sol og varme, det må gerne forsætte nogle dage. Koierne er også begyndt at røre på sig under taget men det virker nok også som lidt af et drivhus nu når soler er på. Så jeg forventer at kunne fodre dem om et par dage, selvfølgeligt sparsomt her i starten, og som alle andre år giver jeg ikke mine vinter foder jeg har kun det jeg fodre med det meste af året, tror ikke på det med vinterfoder, men det står på min egen regning. Det var hårdt at komme på job i dag efter 5 dages fri, min krop har svært ved at komme i gang i gen efter flere dage hvor jeg har dovnet den.

01-04-2013

Forår ?

Det er jo dejligt der er fuld sol på om dagen og temperaturen er kommet op, men det er jo stadigvæk hunde koldt om natten, så temperaturen i vandet stiger ikke voldsomt så det er ligesom om det bliver status quo, men det går da den rigtige vej. I går sænkede jeg jo min mobil ned i dybet for at se til mine koier og det ser heldigvis ud til at alle har det godt, men det er jo foråret der er farligst nå vandet varmes op, så varmes også alle parasitter op til action og koierne er jo svækket efter 120 dages kulde, så det er bare med at holde øjne åbne så man kan skride ind, hvis de slår sig og klør sig (gnider sig mod bund og siderne)

31-03-2013

Påske/vinter 120 dage.

31-3-13 Så er det 120 dage siden at vinteren startede med sne og ekstremt kulde, og med helt ned til minus 6-15 gr, så nu er det ved at være kritisk for koierne, vinteren har allerede været en måned for lang for vores våde venner, det er min erfaring med 25 år med koier. Nu begynder det at koste koier over hele landet, hvilket jeg også har hørt om, det ser desværre også ud til at frosten om natten først forsvinder om ca 10 dage.

30-03-2013

Påske 2013.

30-3-13 Det var en rigtig hyggelig dag i går med en hel del pils til frokosten, samt også med lidt mere snaps en godt er, men hvad pokker det er jo kun påske en gang om året. Vejret viste sig jo fra sin dårligste side med sne, så godt man var indendørs, jeg kom først i seng kl 3 nat, men jeg har det nu godt i dag, og ingen abstinenser med små rystelser på hænderne men jeg gik også over til cola på det rigtige tidspunkt af dagen.

28-03-2013

Kom nu varme.

Nu må varmen så godt snart komme, men det ser ikke ud til at bliver før næste weekend, og selv der slipper vi ikke for frost om natten.

lavet til koidam og der er en dejlig fast jern ring i toppen der er i øvrigt 35 cm lange og Ø180 mm.