Koifoder fra Tyskland

VODKA KUREN: VSV.

Fjernelse af Nitrat og Fosfat.
2 dl. Vodka.
1/2 dl. Klar eddike.
1,5 spk. Hvid sukker.
Mikses og rystes godt.
Midlet skal doseres med 1 dl til 20.000 liter vand.

Det skal gøres hver dag for at virke og ikke noget med en overdosering.

Test: Denne kur er på forsøgs basis:

Pas på vandet ikke blive for rent ved denne vodka kur, overdosere man kan bakterierne gå til i filteret. Kuren giver bakterierne en voldsom booster, så det bedste er at måle sin Orp det er en måling man tager når man eksempelvis kører med ozon. Vandet må nemlig ikke blive alt for sterilt 300 er det optimalt og 400 er for meget, dette er der andre kloge hoveder der har regnet ud. Så en advarsel mod kuren hvis man ikke måler sin Orp, og hvordan man så lige gør det, ved jeg så ikke. Så måske jeg skulle holde en pause med kuren.
Når man tilsætter vodka eller sukker sker det en eksplosiv stigning i bakteriebestanden. Disse bakterier vil så bruge løs af næringsstofferne i vandet, her under nitrat og fosfat. Bakterierne vil også blive spist af diverse levende organismer i dammen. Men du løber en risiko og der er ingen andre end dig selv til at betale regningen hvis du får smasket filteret og bakterierne.

Citere Martin Olsen: Orp måles med en Orp/redox måler og er en indikation af vandet ydeevne og om hvor meget ilt der er til rådighed i vandet til omsætning af organisk materiale i vandet . En høj orp betyder at der ikke er den store omsætning i gang i vandet , som følge af brug af ozon, bio uv. Sidst nævnte påvirker ikke orp i samme grad som ozon. Orp og tds kører modsat af hinanden og har man en lav Tds så har man en høj orp og omvendt. Orp skal helst ligge mellem 2-300 så er alt i orden.

 

KATTEGRUS I DAMMEN:

Hvidt Gråt-Brunt-Kattegrus :
Billigt vandbehandlings middel Men det er ikke et vidundermiddel, men det kan sagens fjerne fnuller og urenheder fra vandet. Giv det ved aftens tid, for det gør vandet noget uklart at se på, men næste morgen er vandet klart igen, hvis du ikke har givet vandet for meget, men prøv dig frem.  

BENTONIT ER EN LERART.

Test af Bentonit: Advarsel det er på eget ansvar hvis du gør som mig.Bentonit er et naturligt forekommende ikke metallisk mineral, hvis hovedbestanddel er den plastiske lertype montmorillonit. 
Blandt de forskellige produkt montmorillonit bentonit mel bruges som et mineral tilsætningsstof til dambrug.

Jeg har i dag pulveriseret noget hvidt 100% bentonit ler (kattegrus) med køkken morteren 1/2 kop, husk lige det skal sigtes, opblandingen i vand gik godt, og det lader sig nemt røre ud i vand og virker som lervand, jeg har nu tilsat det til dammen og koierne er totalt ligeglade, man kan sikkert også bare drysset ud over vandoverfladen men så skal det være malet som mel og sigtes først, og nu kommer så det bedste det virker, nu efter kun få timer kan jeg se en forskel på vandet det klare op, venter spændt på at se i morgen. Så et billigt alternativ som vandopklaring. Men det findes også i en grå udgave om det er bedre ved jeg ikke, men husk det skal være rent ikke noget med tilsætning af parfume mm. Hvid kattegrus 8 kg uden nogen tilsætning 100% rent bentonit ler men prisen er kun ca kr 30,- 
Jeg kan se det har virket lige som det ler jeg købte tidligere, og dejligt for i morges kl 7 skrev jeg jo på min hjemme side at mit vand var lettere grumset, hvilket jeg tror skyldes de mange skybrud på det sidste, så perfekt test men lad nu være med at overdrive brugen for kommer der for meget i, så vil vandet få et tåget udseende som dog vil forsvinde i løbet af nogle dage. En god ide er at tilsætte det før mørket falder på så skal du ikke se på vandet før næste dag, og der skulle opklaringen gerne være synlig. 
 


Perlite lyder som et spændende filter materiale og jeg har lige bestilt 50 l så skal jeg lige finde ud af hvordan jeg bruger det i filteret ?
Perlite er en vulkansk bjergart, der ved opvarmning (1.200° C) udvider sig til 20 gange det oprindelige rumfang. Perlite består af ca. 70 % kvarts (siliciumoxid).
Perliten brydes med bulldozer i åbne miner i Grækenland og Tyrkiet, hvorefter den soltørrees, knuses og sigtes.
Bjergarten perlite forekommer i rigelige mængder. Materialet anses for at være biologisk harmløst, men kan have en generende støveudvikling. Perlite er fantastisk for både biologisk og mekanisk filtrering. Det renser vandet helt suverænt. Før du kommer Perlite i filteret, så skal du skylde det, ellers vil vandet få en kedelig mælkeagtig effekt. Det ser dog ikke ud til at genere koierne og filteret vil hurtigt fjerne det. Men det er jo meget nemt at undgå, så kan du lige så godt skylle perlite med vand fra dammen. Der er en anden stor fordel når perlite virkningen er opbrugt, så kan det genanvendes som jord forbedrings materiale til dine planter
. Prisen er dog lidt dyr jeg gav kr 32 for 5 l
Jeg har aldrig fået afprøvet det det står stadig på lager 🙂

BRINTOVILTE :

 

(Hydrogenperoxid, Perhydrol) En kraftig brintoverilte dosering i biofilter medfører en forbedret vandgennemstrømning med forbi gående nedsat ammonium fjernelse efter 1 uge nedsat med ca 35% og en svag nedsat nitrit fjernelse på ca. 10% dette er i forhold til et ikke behandlede biofilter med filtermedie.