Der er flere ting der skal tages højde for.

Koi kan sagens blive op til 70-90/100 cm. Jo større en vandoverflade der er, så vil det give større Koier, Koierne kan svine vandet så meget til at vandet kan blive helt brunt af dem. Der for er det vigtigt med et godt filter samt en del vandskifte. Vanddybde på mindst 150 cm. Så i lavt vandet damme vil det næsten altid give problemer med vandet, derfor er det vigtigt med et større vandskifte, op til flere gange på et år, samt frisk vand hver uge. Koier er også mere følsomme på Ph modsat guldfisken, så sørg for at vandet er stabilt der kan købes striks der tjekker Ph på få minutter. En anden ting man skal være meget opmærksom på er, koier roder i dine planter samt bunden, og de er også nogle planteæder hugger i næsten alle planter, åkander, nøkkeroser mm. Så hvis du vil have Koier sammen med planter, så skal de være hårdføre, gul iris har jeg god held med. Der er også flere der mener at de kan blive små og tykke, hvis der ikke er plads nok i dammen, men her snakker vi nok om damme på under 5000 l, derfor er det bedst med en stor dam hvor der er svømme plads nok, de har jo også brug for motion, og det at kunne svømme ned i dybet for derefter at komme op igen giver dem motion. Jeg har valgt at fodre mine koier med 3-4 slags foder som jeg selv blander sammen, her fodre jeg 3-5 gange pr dag ikke så meget af gangen det belaster vandet alt for meget. Jeg kan dog som alle der har koier have svært ved ikke at bøje mig for deres tiggeri, hver gang man ser til dem står de der med hoved oppe over vandet giv os mad, så det sker lige de får en skive eller 2 sandwich brød med honning på, og de går helt amok. Har på det sidste lagt mærke til Koierne er vokset en hel del.

Jeg tror det er det år hvor min dam har kørt bedst.

2006 Der har jeg næsten ikke haft nogle problemer med min dam, fisk/vand/filter mm. I foråret var der nogle tråd alger efter vinter og dem fjernede jeg med håndkraft. Så var der en periode med grønalger, inden jeg fik sat mit uw lys på, da det var sat til gik der ca 10 dage, og hele min dam var klaret op, det gav så noget ekstra filterrengøring i den periode da de døde alger hang fast her, og en del snask i bunden af filter. Så kom der et køb af  af en lille sieve, det har gjort det meget mere nemt at rense mit vortex filter, før brugte jeg lang tid på at få børster rene, der sad jo alge snask men nu går det jo som en leg, nu er der kun fint svæve snask på dem, så nu bliver de bare lige rystet lidt så er det fjernet fra dem. Der har ikke været nogle syge Koier, alt har bare kørt helt perfekt, så jeg er en glad mand håber det vare ved på denne måde. Så alt i alt har det været et rigtigt godt år, men aldrig helt perfekt er det, der er altid noget der kunne være anderledes, her tænker på den koi på 55 cm* jeg mistede lige efter isen forsvandt, kunne det være undgået ? men er nu stadig sikker på, kulden tog livet af den.
*Vinteren 2005/2006.

White spot fiskedræber.

2007 Så slap mit hæld op, blev ramt af af fiskedræber.
Fire Dage ! og helvede bryder ud, du ser dine koier stå og hænge. Ingen tvivl det har været der hele tiden, sikkert som en hvilende cyste, måske varmen eller andet stress har fremprovokeret et andgreb. Fik dog bekæmpet denne parasit uden at det kostede liv, så det gik godt denne gang, så hvis der kan gå 4 år mere må jeg jo nok være glad. 

Der er altid gang i dem.

Her hos KoiDanmark kan du få gode tips.
http://www.koidanmark.dk/news.php
 
 
Der er masser af gode råd og de kan hentes gratis på Danmarks største koiklub. Her møder man en masse søde og rare personer, der altid er klar til at hjælpe med deres viden.
Så hvis du er nystartet så kommer du hurtigt i gang her.


Er der noget så skønt som at se sine Koier drønne rundt i dammen. Når de er så aktive er det helt sikkert at de trives godt, stille Koier er tegn på noget er galt, der kan være tale om vandkvalitet måske sygdom, ja måske et dyr der har forstyret dem, så det er vigtigt at lære deres signal.

Man bliver glad når man se dem.

Jeg bliver i godt humør når jeg ser på mine Koier, jeg er helt sikker på at de har det godt når de kommer mig i møde hver dag, for i bund og grund drejer det sig om foder, når de ser mig ved de at nu er det tid til mad, men der er jo så sjovt at se hvordan de kaster sig over det, som om de aldrig får noget, og det gør en i bedre humør.

Hvad har de lige gang i.

Man undres nogle gange hvad de har gang i, alle går amok det samme sted, der må være en der fundet en orm eller andet,
men lige med et er de alle i gang på det samme sted.