OASE TROMLEFILTER.

Moving Bead.

Ozon på grund af brunt vand har jeg sat mere ozon på dammen.

 • justerbar 0-500mg / h
 • programmerbare 3 forskellige intervaller:
 • Interval 1: Drift 60min - 4 timer pause.  - For akvarier op 500Liter
 • Interval 2: Drift 90min - 4 timer pause.  - For akvarier op 800Liter
 • Interval 3: 120 minutter Operativsystem - 4 timer pause.  - For akvarier op 1000liter
 • Konstant drift velegnet til havedamme, husk at måle orb
 • Sikkerhed transformer med 100-240Volt 50/60Hz - Driftsspænding: 12V DC
 • Bruger bare 8 watt
 • Max luft mængde 5 liter i minutet
 • Mål: 7,5 x 12 x 5 cm
 • Vægt: 0,2 kg

2011: Købt hos Koiimport

NY OZON GENERATOR.

En lille kompakt Ozon generator som er sikker, og med minimal energiforbrug laver ozon til vandrensning.
Ozon-Air er special udviklet til større havedamme. Sikkerheden er i top da det kun er mindre mængde Ozon som genereres.
Ozon minimere alger i vandet, øger klarheden i vandet, samt reducerer det havedammens samlede bakterie tryk.
Ozon-Air kan bruges til alle havedamme. Effekten afhænger i høj grad hvordan den genererede ozon optages i vandet. Jo mere vandet mixes med ozon jo højere effekt har den.
Kan med fordel også monteres på spindrifter for derved at holde den ren
Ozon-Air tilsluttes en luftpumpe (kan være en eksisterende luftpumpe) til tilgangen og på afgangen sættes normale luftsten/luftplader. Ozon generes ved at luften ledes forbi et special 9 watt UVC rør som derved omdannes til Ozon.

Teknisk data:
LXBXH: 140 x 140 x 350 mm
9 watt special UVC lampe
Anbefalet luftpumpe = Alita 20 luftpumpe
Ozonmængde: 1,62 mg pr / time


Min slut konklusion er nu at den virker fint nok uden at være en mirakel maskine, der gik lang tid før jeg synes der var en positiv virkning, jeg har ikke grønt vand selv om min uv stort set ikke har været tændt i meget meget lang tid, og jeg har ikke set brunt vand på nuværende tidspunkt af året, men måske nok for tidligt at være sikke på at det skyldes ozon. Men en ting er jeg 100 % sikke på, ingen koier har sprunget efter ozon er kommet til, ser aldrig en eneste koi der gnider* sig mere, og det må skyldes ozon anlægget. Og så til det vigtigste kan ikke se nogen forskel på koiernes farver, rød er stadig rød, og hvid er stadig hvid, har tjekket op på billederne af koierne fra før og til nu, men det er jo også meget lidt ozon der komme ud i vandet. Jeg har kun anlægget kørende i dags timerne, da jeg har læst mig frem til at planterne ikke tåler ozon om natten. Så jeg er stadig positiv og glad for mit mini Ozon anlæg.
 

VAND SPILD NEJ DA:
Jeg har nu kørt med en 200 My filter poser i snart 6 dage, og vandet i min rensebrønd er nu så rent at jeg kan se bunden i den, jeg skal godt nok hænge en ny/rengjort pose på hver eneste dag, men jeg kan nu genanvende næsten alt vandet da det nu recirkulere fra den store dam til den lille dam og retur først til brønden og videre til et mindre filter dog først igennem yderlig en 100 My filterpose samt en filtermåtte, og så igennem aktivt kul, før det løber ned i den lille dam og her løber det selv retur til den store dam igen. Og vi snakker jo om ca 50 l pr dag, der i den lille dam blandes med 6000 l vand der her drøner igennem mit et tusinde l filter mange mange gange pr døgn.
Så vi snakker måske kun om 13500 l vand sparet på en sæson med den nuværende skylning fra tromlefilter, måske endnu mere vand når foder sæson er i fuld gang, men bare tilfredsheden i at vandet kan genanvendes er jo en succes historie, og når det går igennem aktiv kul skulle det jo også kunne drikkes, jeg vil nu ikke prøve dette, så nu kan den for min skyld skylle 50 gange pr døgn. Der produceres et par l meget slimet snask hver dag.

2010 Købt brugt af privat.

Optimax 20000 pumpen er fra Oase som kendes for et meget lille strømforbrug på 120 w Pumpen kan tilsluttes 110 mm kloak rør eller 50 mm slange både på ind og udgang.

Jeg har et ønske om noget mere flow på min dam skulle jeg sætte en pumpe mere på ? og få et merforbrug af strøm, det synes jeg var en dårlig løsning, så jeg valgte denne pumpe som er købt brugt og den har jeg hørt meget godt om, ja den sparker meget mere vand ud til filteret/dammen, jeg ved ikke om det er 5-8000 l mere i timen, men på et døgn giver det jo også 120.000-192.000 l mere vand. Efter sigende skulle Optimax jo kunne give ca 18000 l vand i timen, men det kræver jo nok et 110 mm rør, men er der ikke noget om at man kun kan presse 15000 l igennem sådan et rør i timen.