KROASIEN ER ET DEJLIGT STED:

I år gik vores tur så til Kroatien, og sagt med det samme det har vi ikke fortrudt, et dejligt smukt land med bjerge palmer og med det skønneste blå hav. Turen var med Apollo rejser rejsetiden kun 2 timer og 15 minutter det er jo til at holde ud, flyet var med det Svenske Malmø Aviation fra Kastrup, og det var en positiv oplevelse, ikke så stort et fly men her var der god plads til benene og fødderne og servicen var helt god. Vi ankom til Split lufthavn planmæssig, og da vi kom frem til båndet med vores kufferter var de allerede på båndet, det er sjældent at det går så hurtigt, så var det med bus frem til hotellet på Makarska Rivieraen, og her er køretiden noget lang ca 2 timer 80 km men det var en smuk tur langs kysten og med meget traffik. På hotellet Meteor**** der blev vi modtaget med Champagne efter vi havde fået vores nøgler udleveret, vores kufferter blev bragt op på værelset, som så viste sig at være en fint og godt værelse med gratis værdiboks hårtørrer klimaanlæg tv mm og der var delvis udsigt til vandet/pool og bjergene fra en god altan. Det var blevet hen mod spisetid så vi gik ud på Rivieraen hvor der ligger det ene spisested efter det andet de er placeret som på en perlerække og med mange små barer og kaffesteder, men her er utroligt mange menesker, og så det sædvanlige turistgejl et lille tog der plukker folk op, dog er det hele ikke lige så poppet som mange steder i Spanien. Her spiser du midt i turist strømmen så der er noget at se på, men du kunne sagens spise for kr 45-100,- og en øl koster ca 12-15 kr maden er lidt af det samme alle steder spisekortet ligner hinanden med wienerschnitzel pizza og alt kan snart kun laves med pommes frites, men der er mange fiskeretter, men et stykke kød her er på 250 gr og det er mørt og lækkert, en flaske god kroatisk vin koster ca kr 60-80 og de laver faktisk kvalitet vine i dette land, de kommer dog meget sjældent til Danmark. Det er bestemt et af de bedste steder jeg nogensinde har besøgt, folk er meget imødekommende og venlige her i Kroatien. Jeg har faktisk været her en gang før men det var jo helt tilbage i 1974 og der var det jo den gang tilhørende Tittos Jugoslavien, han var i øvrigt selv fra dalmatiner området som området kaldes, det er her den berømte og meget velsmagende dalmatiner skinke kommer fra, så stedet er ikke opkald efter hunden dalmatiner. Dubrovnik var vist det eneste sted der mærkede noget til Balkan krigen i Kroatien, byen blev vist beskudt heftigt af Serberne. Kroatien er i øvrigt i gang med optagelses forhandlinger med EU og bliver jo nok det næste europæiske land i samarbejdet. Mange bliver jo nok lidt bange for de balkan lande, men Kroatien adskiller sig nu ikke så meget fra os og landet er ikke så fremmedartet som Bulgarien og Rumænien er. Dag 1 Søndag. Sol i vandet 29 gr slentre rundt og skoldet i 32 gr varme, spise drikke is mm. Bare afslapning.


Dag 2 Mandag. Næsten en gentagelse af første dag dog med mindre soldyrkning og nu med solcreme på, rigtige mænd bruger da ikke solcreme ? jo nu med faktor 1000 😀


Dag 3 Tirsdag. Op kl 6 til morgenmad, det var med i prisen og et kæmpe morgenbord, og så på 3 timers bustur til Dubrovnik en by fra år 600 en smuk by, turen gik gennem Bosnien Hercegovina med en halv times stop der, underligt at køre fra et sted i kroatien til et andet og så skulle igennem Bosnien så der skulle bruges pas. Men med 34 gr var det en meget lang køretid, og så skulle man jo hjem igen 3 timer her var der så trafik kaos så der gik yderlige 45 min med det.


Dag 4-5 Onsdag Torsdag. Ren afslapning med med masser af sol vand mad strand kun sten strand så husk bade sko, og så lidt gane guf og så en del kolde pils lidt Whisky med cola (Chivas regal) undskyld Whisky, men det smager nu godt og man sover så godt på det. 


Dag 6 Fredag. På tur til øen Hvar kun 15 minutter med bus, og så med en flyvebåd 1 time og 15 minutter, en gammel russisk båd fra 1995 men den kunne nu godt sparke lidt der ud af, selv om indmaden var noget gammelt bras, vi gjorde lige et ophold på øen Bolt med sandstrand det var for at smide nogle strand gæster af. Hvar er en oplevelse og meget smukt er der godt nok. Øen er ca 65 km lang men kun 3 km bred, med høje bjerge så for at komme igennem til den anden side har de lavet en tunel, så slipper man for at køre på den gamle vej op over bjerget, den er kåret som en af jordens 10 smukkeste steder.Dag 7 Lørdag. Afrejse til Danmark  kl 14 så vi nåede lige en lille frokost, da vi ankom til lufthavnene var der 2 timers forsinkelse på grund af det dårlige vejr i vores lille land med torden og regn. Var gerne blevet der 14 dage mere.