Husk nu at besøge mig på Facebook på KoiDanmark.

Karl Munzert

VIDEO/BILLED NEDERST PÅ SIDEN :

Derfor er jeg startet op med en ny side.
Bemærk: Din side er blevet meget lang, og er langsom for dig og dine besøgende.
12-April-2015

Siden sidste nyt er flyttet til ny side.

11-April-2015

Jeg har fået fjernet trådalger i går, og modsat sidste år var de nemme at fjerne og ikke som sidste år slimede og besværlige at hive op, så det var dejligt at få dem fjernet, det vil sige ca 85 % af dem vil jeg tro. Jeg fik også i dag monteret mit forfilter/grovfilter på min pumpe, den fik jeg i julegave af min datter.

09-April-2015

Overfækning.

Så fik jeg fjernet det grimme tag på dammen så nu kan mine små juveler ses igen, alle ser ud til at have det godt, dog har jeg en koi jeg ikke kan finde men måske jeg bare ser mig blind på dem. det tog ca 2 timer så var det fjernet og nu går der forhåbentlig 7-8 måneder før det kommer op i gen, det skal så siges at denne vinter har det ikke været nødvendig, men jeg glemmer jo stadig ikke vinteren 2009/2010.

06-April-2015

Hygge.

Som helhed har påskevejret været en hel del bedre end de metrologer lovede os inden påsken, det har måske ikke været så varmt, men vi har da fået smukt vejr med sol her på Sjælland kan selvfølgelig ikke se om det har været sådan i hele landet. Men nu er påsken så snart overstået og som sædvanligt har jeg fået spist alt for meget mad, samt det flydende har der været en del snapse til frokosten, men for pokker vi har jo kun påske en gang om året.

05-April-2015

Varme.

Så ser det endelig ud til varmen er på vej for alvor, og det glæder jeg mig til, så kan jeg få den tagoverdækning væk fra dammen men de sidste par dage har der været is og frost derfor har jeg udsat det til næste uge.

03-April-2015

Påskefrokost.

I går var vi til en hyggelig påskefrokost hos min onkel på 91 år sammen med min kusine vi havde en rigtig god dag og var hjemme ca kl 22 så det var vist meget godt gået og ja helt appelsin fri var jeg så ikke. her til morgen som var hundekold var der is på græsset så vinteren har ikke helt sluppet os, men det må jo gå den rigtige vej.

31-Marts-2015

Påske

Ja så er vi snart i april og varmen er desværre ikke med os i år, påsken bliver med sol men koldt bliver det desværre.

29-Marts-2015

Regn

Vejret er så elendigt i dag så man har dårligt lyst til at gå ud til dammen, men de små pus skal jo have foder så det gør jeg naturligvis.

28-Marts-2015

Overdækning.

Jeg vil gerne have min overdækning fjernet her i påsken, men jeg gør det ikke hvis det bliver regn og blæst for de tagplader er jo 360 cm så vinden tager godt fat i dem, og de lover vist ikke super vejr, de sidste mange år synes jeg det altid har været fint vejr i påsken, men bare ikke i år tilsyneladende.

27-Marts-2015

weekenden

Håber weekenden vil føles lang, for min skyld må tiden gerne gå i stå, jeg synes tiden simpelthen går alt for stærk. I morges var der is på bilen så igen er jeg nede på 6 gr i dammen, øv nu må det godt snart blive varmere.

25-Marts-2015

Påske.

Ja jeg er begyndt at tælle ned til weekenden, hold op hvor er jeg træt og slidt i denne uge også bliver jeg jo nok nød til at sige, næste uge bliver heldigvis kort på grund af påsken. Vi mangler noget varme synes jeg, dammen er kun på 7 gr nu og det er ikke meget, men vi kan jo kun vente på bedre tider.

23-Marts-2015

Mandag.

Så blev det mandag i gen den weekend gik desværre alt for hurtigt som sædvanlig, jeg har lige fundet ud af at jeg ikke kan få påskeferie mandag tirsdag onsdag før påske, så jeg har desværre kun de 5 dage som de fleste har, og ikke 10 dage som jeg havde håbet på, men det går jo nok. heldigvis er det blevet lidt lunere igen de sidste par dage har nu været en kold fornøjelse, jeg skal på job 1 gang mere i dag da der er kommunal bestyrelse møde, hvilket jeg hjælper med.

22-Marts-2015

Koldt.

I går var vi til barnedåb i Hørsholm kirke det var min nevø søstersøn, og med efterfølgende til kaffe kage øl vand mm, altid hyggeligt at være sammen med familien det sker jo ikke så tit at vi samles. Det har været en kold nat ned til 6,4 gr minus godt jeg ikke har fjernet overdækningen.

19-Marts-2015

Filter.

Det er kun 2 dage siden tromle filteret kom op at kører i gen efter nedbrud på 1 uge, og allerede nu kan det ses på vandet, det er fint klart vand så sådan et tromlefilter gør nu en forskel der hurtigt kan ses. Så er vi tæt på weekend og det er ikke så tosset selv om vejret vist ikke bliver det bedste. Men i dag er det godt nok super dejligt og varmt modsat i går hvor vinden ødelagde det behagelige.

17-Marts-2015

Tromlefilter.

Det tog små 10 minutter og tromlefilteret er i drift igen, det var motoren der af en eller grund ikke ville dreje tandhjulet, så efter den var afmonteret kunne den drejes modsatte vej og så virkede den igen.

15-Marts-2015

Påskeferie.

Så er der kun ca 2 uger til vi kan gå på på påskeferie i 10 dage, hold da op hvor jeg ser frem til det. Vejret gør jeg ikke gider haven i øjeblikket, det er små råt og koldt synes jeg men det ser nu bedre ud i løbet af ugen. Mine koier spiser stadig godt så de er godt tilfredse med situationen, men vandet begynder nu at se mere uklart ud efter at tromlen er ude af drift.

14-Marts-2015

Køligt.

Kølig dag og ikke speciel varm, men solen har da været lidt fremm, men det bliver bedre om nogle dage.

13-Marts-2015

Weekend.

Så er det endelig weekend bestemt det bedste tidspunkt på ugen. Jeg har stadig ikke fundet nogen til reparation af mit tromlefilter, og det er ikke så godt lidt ærgerligt at jeg ikke har fået mine hænder skruet lidt bedre på, men håndværker bliver jeg aldrig. Så er det fredag den 13 håber ikke dagen bliver en uhyggelig oplevelse.

11-Marts-2015

Træt.

Jeg er godt nok træt i øjeblokket tror snart jeg lider af kronisk træt hed sad faktisk og faldt i søvn her ved pc tastaturet, det er ikke godt. I søndag var jeg i haven og alt var i orden med dammen, men mandag efter arbejde opdager jeg mit tromlefilter er gået i stå, tromlen sidder fast jeg kan ikke en gang dreje den manuelt, så der skal jeg have service på, øv sikke noget hø.

08-Marts-2015

Super vejr.

Super dejligt vejr i dag man kan kun blive i godt humør af det.

07-Marts-2015

Varme.

Dejligt så kom der lidt varme frem til os, og det har vi ventet på længe synes jeg, så måske er det tid til at se lidt på haven i dag. Koierne er meget aktive for tiden jeg må nok sige min sæson er startet op på ny.

03-Marts-2015

Lys.

Dejligt det er blevet forår, jeg er rigtig begyndt at kunne se det på jobbet om morgene at det begynder at blive lyst kl 6 :-) Mine koier er meget aktive nu, måske lidt for meget når jeg nu ved den står på mere nattefrost et par nætter mere.

01-Marts-2015

Forår.

Det er nu langt om længe blevet forår og det er nok den bedste årstid på året for nu ved vi der er mindst 10 måneder til næste vinter starter. Jeg vælger ikke at fjerner overdækningen på dammen for de lover ned til minus 5 gr om natten de næste par dage.

28-Februar-2015

Sultne koier.

Dagen er startet med at være meget flot, vejret i dag byder da på en del sol, jeg har fået fodret koierne og de virker som om de er meget sultne nu, men vejret i dag er vist det stik modsatte af hvad morgen dagen kommer til at byde på med regn slud mm men det er så først i morgen. I morgen er det så 43 år siden jeg startede på job markedet på fuld tid og den gang var vi vist oppe på 39-40 timers uge. I morgen har jeg også 10 års ansættelse på mit nuværende job på rådhuset.

27-Februar-2015

Fredag.

Så er det snart kalender forår desværre ser det ikke ud til at temperaturen helt følger med. Jeg har nu fået ordnet det meste af de ting der følger med når en pårørende dør, jeg synes ikke det er nemt at finde rundt i alle den ting der skal ordnes. Så blev det fredag og den var ventet med længsel for så er det weekend :-)

24-Februar-2015

Regn og slud.

Et par dage med mindre spændende vejr må man nok sige, men her til formiddag efter slud og regn i morgenstunden så er der sol på og alt ligner en stille forårs dag vi mangler bare at temperaturen kommer op over 10 gr men men det er jo stadig februar måned.

22-Februar-2015

Sol.

Det er så første gang på på 1 uge jeg har brugt min pc da jeg skulle grave mig ind til den på grund af et reol system der står på gulvet :-) Men der er jo ikke sket så meget på det sidste dammen er jo stadig på vinterkørsel men koierne er aktive og spiser stadigvæk I dag har vi set solen men nu er det desværre blevet overskyet i gen, jeg håber jeg kan få noget af overdækningen af dammen her i næste weekend, for så er vi gået ind i foråret og jeg tror ikke der kommer mere vinter.

18-Februar-2015

10 dage.

Så kan det ikke vare så længe til vores koi sæson starter op nu hvor der kun er10 dage til foråret, og temperatur er så småt på vej op. De sidste par dage har dog været noget kølige men mine koier går dog i overfladen under overdækningen.

14-Februar-2015

Så har jeg fået ryddet min mors værelse på plejehjemmet det tog ca 2 timer at få det sidste gjort, der mangler nu bare en loft lampe så det må jeg så få gjort her i weekenden. Jeg er jo begyndt at fodre mine koierne i gen da de er vågnet op fra vinter sløvhed de får selvfølgelig sparsomt mængder foder i starten. Så er der kun 14 dage til forår :-)

09-Februar-2015

Travlt.

Jeg har haft lidt travlt med at være til bedemand samt operette dokument på borger.dk og så pakke ting ned, jeg har være på genbrugsstationen med en del gl tøj og diverse ting der ikke kan bruges mere fra min mor som har været på plejehjem. Så en af dagene skal jeg have transporteret møblerne hjem for jeg har jo kun 7 dage til at flytte ud af værelset Så jeg har ikke været så flittig til at få skrevet nyt ind her på siden så i må være lidt tålmodige med opdateringer.

07-Februar-2015

Forår.

Dejligt at være hjemme i gen efter turen til byen der aldrig sover, det var en god men meget kold tur. Koierne ser ud til at bevæge sig mere rundt i vandet de er utolmodig og venter på foråret. I dag har været en dag hvor min mor har sagt farvel til live snart 86 år.

03-Februar-2015

New York

En lille hilsen fra NewYork her er koldt minus 6 men vinden gør det til 25 minu gr.

28-Januar-2015

Vinter.

Så tager vi snart fat på den sidste vinter måned men den lægger sig også streng ud med frost og sne ser det ud til, men statiske er februar jo også året koldeste. Så er det ved at være lige op over hvor vi tager en tur til New York, og det ser ud som om at sneen ikke blev så slem som lovet men det noget koldt vejr der ovre, men det må vi trodse for vi skal ud og se byen. Koierne er stadig meget aktive men jeg har dog stoppet fodringen her op til ny kulde periode, så er det ikke nødvendigt at min datter fodre når vi nu er væk, vores søn truer med at lave vild fest i huset i denne uge nu må vi se om det ikke kun er gas.

26-Januar-2015

Mandag.

Hvorfor er jeg dog mere træt på en mandag morgen end jeg var før weekenden ? Det er ikke godt når man nu ved der stadig er 4 dage tilbage før næste weekend. Den værste sne storm der har ramt New York i 100 år er selvfølgelig et par dage før vi nu skal afsted der bliver ca minus 14 gr den dag vi lander, håber bare vi kan komme rundt i byen.

25-Januar-2015

Sol.

Det blev heldigvis kun til få cm sne her i området så nu venter vi bare på det smelter i løbet af dagen solen er fremme så mon ikke det er væk til i morgen, om ikke andet er det vist med regn i morgen så slut på den sne. Koierne er stadig aktive og svømmer rundt 15 cm under overfladen.

24-Januar-2015

Vinter.

Mens vi nu venter på sneen der desværre spreder den sig fra Jylland mod Sjælland, håber det går i stå inden det rammer os her i hovedstadsområdet. Men alt ser ud til vi ikke for vinter i denne omgang for varmen vender tilbage med 5 - 6 gr varme. Så er der nedtælling til en New York hold op hvor jeg glæder mig.

21-Januar-2015

Sne.

Her er der ikke faldet noget sne men andre steder her på Sjælland er der faldet op til 5-10 cm jeg håber vi slipper for det for jeg hader sne.

20-Januar-2015

Vinter.

Ja det er ikke verdens bedste vejr i dag der kommer en hel del tø sne ned og det er kun 1 gr varm men de bliver så ikke liggende. Jeg fik i går svar fra min udbyder af hjemmesiden de har en fejl i deres system der gør jeg kun kan opdatre siden her ved først at gå ind på min tablet for at aktivere siden før jeg kan skrive på pc de arbejder på at fjerne fejlen.

19-Januar-2015

køligt.

Man kan godt mærke det er blevet køligt nu, i morges kl 3.30 da jeg mødte ind på job på rådhuset var der en vvs mand der havde fået afbrudt for varmen i fredags, så jeg gik med termo jakke der var ca 10-12 gr så jeg var godt nok blevet kold.

17-Januar-2015

Sol

Sol over Hørsholm i dag. Jeg har fået et lille problem med min hjemmeside kan ikke redigere siden her på PC så jeg skal aktivere siden fra min Tablet før jeg kan skrive ind her på denne side, har selvfølgelig skrevet til udbyderen om hjælp, set har været sådan et par dage hvad årsagen er ved jeg så ikke. Det ser ud til at der er ændret lidt på om kulden kommer eller ej, sikkert er det det bliver koldere men slet ikke som TV2 meldte ud for et par dage siden, hvor de sagde at ekstrem kulde fra Sibirien var på vej.

16-Januar-2015

Kulde.

Så ser det ud til der kommer sibirisk kulde fra næste uge øv men vi kan jo ikke gøre så meget ved det, jeg overvejer at slukke for strømmen til tromlefilteret så det ikke renser mere, for spildevandet der fra kan jeg nok ikke holde flydende. Men jeg fortsætter nok med at lade vandet løbe igennem det da den er pumpefødt så er jeg fri for at tømme vandet af.

13-Januar-2015

10 gr.

I dag er temperaturen oppe på 10 gr og mine koier er meget aktive nu så de får lidt mere foder, det er vildt i midten af januar.

11-Januar-2015

Storm.

Hold op det var da noget af et blæsevejr/storm mit tag på dammen overlevede denne gang også så det er vel 4-5 storm det har være vidne til efter jeg er begyndt at overdække dammen. Mine koier spiser stadig da de går i overfladen af dammen og ikke forstår hvorfor de kun får sparsomt med foder.

08-Januar-2015

Weekend.

Så er det tæt på weekend og det er ikke så tosset sådan en uge efter juleferien er godt nok hård at komme igennem. Jeg fodre stadig mine koier de er ved at være meget aktive igen, de får dog kun ca 1/2 dl.

06-Januar-2015

Ferie.

Det er godt nok hårdt at komme i gang efter 16 dages ferie, og det er ikke så sjovt at starte med at spørge om 1 uges ferie med det samme, neeej skrev min chef selvfølgelig må du det men det bliver en lang uge sluttede hun af med. Så lover de en ny storm frem fredag blæsevejr og lørdag storm, nu må vi se om det er en storm i et glas vand.

03-Januar-2015

Storm.

Det har da godt nok været en ordentlig omgang blæsevejr i nat med hagl og vindstød der fik huset til at knirke, i dag ligger mine ting ude i haven kastet rundt.

02-Januar-2015

Hverdag.

Så starter hverdagen op for mange igen, jeg har dog stadig juleferie et par dage mere :-) Der er godt gang i vinden må man sige det er lige før det blæser mere end da de lovede storm sidst.

31-December-2014

Året sidste dag.

Jeg ønsker jer alle et godt nytår jeg håber 2015 bliver et rigtigt godt år for jer alle der læser med her på min hjemmeside. Hvad har jeg selv at se frem til først og fremmest bliver d 5-1 en dag hvor jeg så har været tilbage på job i et helt år efter de 6 måneder hvor jeg var sygemeldt. Så glæder jeg mig til vores tur til New York, så nu må jeg lige huske at bede om ferie i februar måned, jeg har været der en gang før, det midt i 80 erne, med der er nok sket meget siden som jeg glæder mig til at se, især det nye tårn der er bygget op og er færdigt.

29-December-2014

Koldt.

Det er godt nok koldt her til morgen og der ligger også det jeg hader mest i verden sne, jo det er fint at se på men det hører til i Norge og Sverige efter min mening og så ser jeg på det i tv :-) men børnene er sikkert glade. Jeg håber kulden er ved at være slut i denne omgang for i dag er den slem, der er dog ikke is på dammen så alt er godt der.

28-December-2014

New York.

Jeg kunne ikke rigtigt finde ud af hvad min kone skulle have i julegave i år da hun siger hun ikke ønskede sig noget, så fik jeg den ide at hun skulle have en rejse til New York. Turen er bestilt til Manhattan ved central park tæt på alt der er værd at se. De lover helt ned til minus 11 gr i nat her samt sne.

27-December-2014

Problem.

Så er den jul overstået selv om det altid er hyggeligt så er der jo en del arbejde der følger med når man står for julemaden, juleaften og 2 juledag med frokost til 7 og som sædvanligt er der jo altid for meget mad og lidt for meget jule guf. Jeg fik da også en del sne samt snapse, men jeg fik ikke for meget så ingen problemer med hovedet. 2 juledag startede jo lidt dramatisk da min lille dam var løbet næsten tør for vand, denne gang var det afløbsrøret der var frosset til, så vandet løb over kanten på filteret og der var vel små 1000 l vand tilbage så var det bare med at få noget vand på da den største koi skulle stå skråt for at være under vand, selvfølgelig var vandhanen frosset til og have slangen ligeså, så hanen blev tøet op med kogende vand og slangen lagt i blød i badekaret, det var der bare ikke rigtigt tid til når man også skal lave julefrokost, men et par 1000 l vand kom der på igen 2 dødsfald øv.

22-December-2014

Jul.

Jeg synes lige pludselig julen er for tæt på, det kunne være jeg skulle se at få købt lidt gaver :-) Vi skal kun være 4 juleaften så det lyder til at være en stille dag men 2 juledag er vi 7 så det bliver til lidt mere madproduktion den dag. Nu lover de desværre et par kolde nætter med frost, men vi er jo også sidst i december så helt uden vinter går nok ikke.

20-December-2014

Juleferie.

Jeg har ferie nu og skal først starte ind i det nye år hold da op hvor jeg glæder mig til at holde fri. Vejret i dag er godt nok af en ringe beskaffenhed det blæser det regner og solen er vist gået i en slags koma lignede tilstand det er r--sygt så er det sagt. Koierne er vågnet helt op efter en periode hvor de har været små sløve, så nu er de aktive igen og tigger faktisk mad når jeg går ud til den temperaturen er 8 gr i vandet i dag.

17-December-2014

2 Dage.

Så er der kun 2 dage til Juleferien, hold op hvor jeg har ventet på den længe men nu er den så tæt på som den næsten kan komme, jeg er sikker på de næste 2 dage flyver afsted. Jeg har været ude og se til filter i dag alt ser ud til at kører uden problemer.

16-December-2014

Foder.

Koierne stod med hovedet oppe i overfladen og tigger efter foder i dag, så selvfølgelig får de foder, det er utroligt af vi er midten af december og de spiser med rimelig aktivitet, de sidste par dage har de været aktive.

15-December-2014

Juleferie.

Så er der kun 4 dage til juleferie :-) og jeg er på overlevelses batteriet nu, jeg synes jeg er totalt slidt op, så 16 dage ferie vil gøre mig godt håber jeg på. jeg fodre stadig koier hver dag de får dog ikke så meget, men de spiser stadig fint, så i værste fald er det måske så kun 2 måneder uden foder med mindre vinteren bliver helt væk, men det tør jeg ikke tro på. jeg skal på job igen her til eftermiddag da kommunal bestyrelsen holde sit sidste møde for i år.

13-December-2014

Stormen der blev væk.

Det blev nu ikke så slemt med det blæsevejr der kom dog nogle kraftige hug her der fik huset til at knirke lidt, og som sædvane skal mit mini drivhus samles på ny. Jeg har for over en uge siden på en eller anden måde lomme til skade en morgen kl 2 fik jeg hælen til at smutte på dørtrinet ud til wc så det blødte godt og så kl 2 om natten når man er på vej på job, den fik så lidt plaster og alt er så gået fint ind til i går morges, så kunne jeg kun gå med smerte for hver skridt så da jeg kom hjem fra job var det foden i en spand sæbevand, for selvfølgelig var der gået betændelse i det, men det går bedre nu i dag.

11-December-2014

Storm.

Ja den første storm var lidt af en fuser, men det tyder det ikke på den der kommer i morgen bliver, nu når de nu lover stød af orkan styrke her i Nordsjælland, jeg frygter lidt om mine tagplader bliver liggende, jeg har jo hele tiden sagt storm overlever det, men en orkan vindstød ? Jeg må nok lige gå det hele igennem en gang mere i morgen. Så er det snart weekend og så er der kun 5 dage til juleferie for mig, 16 fridage ialt.

09-December-2014

Storm.

Jeg må nok hellere sikre min dam noget mere nu når de lover hele 2 storme på vej, og her tænker jeg så på taget der ligger oven på, første stor kommer i nat og næste kommer jo på fredag, vi har haft frost nu to nætter i træk det vil sige let nattefrost der giver is på bilerne og hustagene. Jeg havde så store smerter efter en arbejdsdag i går, så jeg blev nød til at tage smertestillende piller, jeg havde ondt stort set over alt ryg, nakke, hofter, lårben, arme samt fingere mm, det må være det job man har jeg er ved at være for gammel til det.

07-December-2014

IS.

Så blev datteren lige 30 år og er kommet ind i de voksnes rækker, så vi var ude at spise lidt god mad 30 år vildt men det viser jo bare man er ved at være en ældre herre nu når børnene kommer op i alderen. Det blev lige pludselig meget koldt i går aftes, der var et pænt lag is oven på mine tagplader på dammen, kommunernes salt bilerne var på gaden i det meste af Nordsjælland/København for meget glat var det.

06-December-2014

Brugt.

Weekend: Jeg har været godt brugt de sidste dage, godt der kun er 10 dage til ferie, jeg kører på overlevelses batteriet, hver dag er nu en kamp for at ikke at gå i en slags koma, det er ikke sjovt at være så slidt op, men hvad stiller man op ? Jeg føler mig så godt brugt at jeg er bange for at være total nedslidt fysisk.

03-12-2014

Vind.

Det kan godt være det stadig er koldt men til gengæld har der ikke været nogen vind i dag og det er bestemt positivt når man er på cykel hver morgen/nat, og i morgen er så sidste dag hvor vinden kommer fra øst, så vi går lunere tider i møde de næste par dage ja måske helt frem til jul. det må være koldt i de baltiske lande for der er store flokke af sjakker her i øjeblikket, de plejer at komme hvis det er koldt øst på og dem kan solsorten ikke rigtig komme overens med, sikkert for de det er det samme foder de går efter, men det er solsorten der kommer til at vige.

02-12-2014

Koldt.

Det er godt nok koldt stadig, selv om der ikke har været frost her i Nordsjælland men jeg bliver vanvittig af den vind når man kører på cykel, men det er slut på fredag der kommer vinden fra helt anden retning.

01-12-2014

Jul.

Så er vi endelig gået ind i vinteren officielt, og om ikke andet så er der nu kun 3 måneder til forår, så vi kom da igennem de 3 efterårs måneder uden væsentlig kulde for nær de sidste par dage, hvor den satans østenvind går igennem marv og ben. Så tæller jeg ned kun 14 arbejdsdage dage mere inden juleferie. Jeg har en en dag i hovedet som er vigtig for mig 5 januar 2015 så har jeg været på job 1 år efter min stress periode og det er så uden en eneste dag syg fra arbejde det betyder et eller andet for mig at bevise at jeg er tilbage, men guderne skal vide at jeg er tæt på at være kørt tom for strøm og energi, mine genopladelige batterier skal lades op.

29-11-2014

Koldt

Ja man kan godt mærke det er blevet mere koldt især på grund af den blæst for den går igennem marv og ben, men det må vi leve med frem til onsdag så vender "varmen" retur. Så er der kun 15 arbejdsdage til juleferien og den bliver lang denne gang, 16 dage har jeg fri.

27-11-2014

Overdækning.

Så kom jeg lidt længere med overdækningen af dammen, filteret er delvis tildækket nu, også rør isoleres med bobleplastik, de lover jo snart natte frost så slipper jeg jo for is på overfladen.

25-11-2014

Sol.

Solen har været fremme :-) stadig 7 gr i dammen koierne spiser stadig og ser ud til at være i fin form, alt køre perfekt så jeg kan ikke klage over noget.

24-11-2014

Jul.

Ja så er der kun 1 måned til jul og i år med en lang lang juleferie :-) og det må gerne gå stærkt med at nå hen til den, jeg er kørt træt og føler mig så brugt så jeg er bange for at være total udbrændt.

23-11-2014

Vejr.

Solen kom faktisk lidt frem i går og regnen holdt sig væk så ikke så dårligt som jeg havde frygtet fra morgenstunden. Jeg har været inde på langtidsprognosen frem til 6 -12 og der er ingen væsentlige ændringer i temperaturen. Så mine koier spiser stadig foder dagligt men jeg fodre dog kun 1 gang nu.

22-11-2014

Regn.

Ja den sol var så kun lige forbi på lånt tid nu er det total overskyet igen og der venter regn ude i horisonten, jeg er blevet kontaktet af en der mener at han har en løsning til mine filter problemer, udgangen er på 150 mm og det er som sagt ikke standard mål.

21-11-2014

Sol.

Langt om længe er solen dukket op troede at den var total forsvundet fra vores side af jorden, men dejligt at se den. Jeg har opgivet at finde en løsning lige her og nu på hvordan jeg lukker de to afgangs huller i det filter af, kan simpelthen ikke finde løsningen på den nød. så tror det må blive næste år jeg kikker mere på det. Koierne spiser stadig væk men vi har jo også modsat Jylland haft + 4-5 gr her.

19-11-2014

Driller.

Jeg er gået sur i det filter, nu har jeg monteret mufferne på den modsatte side og de passer fint der og de andre muffer passe fint på den modsatte side når jeg vender dem om men så er den anden del 200 mm så det løser ikke noget lige nu, jeg er gået i tænkeboks om hvad jeg så gør. Hold da op hvor det driller.

18-11-2014

Klov.

Så har jeg fået leveret de to gummimuffer jeg manglede og startede først med at montere den ene side, for så at skulle til montering af den anden side, og hvad opdager man så der er forskel på de 2 sæt huller så de nye gummimuffer passe på den side jeg havde monteret, så nu kan jeg pille det fra hinanden igen og for det ikke er løgn skal de gummi muffer der fulgte med filteret så vendes om. En hver anden end mig havde nok set det ikke ville fungere på den måde på forhånd, bare ikke lige mig, nå men på den i morgen hvis vejret tillader det :-( jeg er en klovn til teknik og manglende logisk tankegang.

17-11-2014

Filter.

Så er der 2 strenge, så kommer kulden lukkes tromlefilter ned, skal dog lige have det koblet det sammen når gummi muffer er i hus, jeg har fået en til at sende mig 2 stk. Så skal der også termo tagplader hen over filteret, jeg har vintermåtter i garagen så håber jeg vi kan holde varmen så længe som muligt, jeg har også sådan et blå pool termodug på 5 x2 m.

16-11-2014

Storm

Så kom efteråret første storm/kuling det har godt nok blæst godt i nat og her til morgen, men det ser pænt ud til mit tag over dammen ligge pænt uden problemer selv om jeg ikke lagt så mange sten på i nu. Vandet er faldet i temperaturen 1 gr så nu kun 9 gr i dammen øv øv, og det ser ud til at nat temperaturen får yderlig et dyk ned af i løbet af ugen så vi kan snart ikke løbe fra det mere, vinteren puster os i nakken, december januar februar de tre værste måneder er foran os.

15-11-2014

Træt

Jeg faldt i søvn i går på sofaen et stykke tid inde i vild med dans sov til kl 5 morgen, gik i seng og sov så til kl 12 det er ikke godt at være så udkørt efter kun 5 dage på job, men hvad pokker gør man ? Mit for filter virker helt perfekt og der er hver 3 dage lidt filterposer der skal rengøres men de bliver bare spulet med en slange så det tage ikke mere end højst 5 minutter.

14-11-2014

Søvn.

Weekend hold da op hvor jeg har ventet på dig, jeg har i dag talt med store bogstaver og klaget over at jeg skal afløse en kollega der har fået fri i en måned, jeg er en gammel mand og kan ikke holde til det lige nu står jeg op 2.15 hver morgen så det er der lavet om på fra Mandag morgen så nu kan jeg sove frem til 3.45 :-)

11-11-2014

Overflade sug.

Så kører overflade suget igen, selv ved 35 w virker den. Pumpen er nu forbundet direkte til suget, det var ikke det nemmeste at lave når der er lagt tag på dammen, og sådan en flexslange af kvalitet bliver meget stiv ude i kulden, men skønt at få det op at kører især nu til vinteren. Når jeg samler noget er der garanti for at det normalt drypper, så selvfølgelig er der sat en spand under, og for pokker det holder tæt. Nu er det ikke en varig løsning med det 50 mm rør i fronten men filteret skal forbindes med det sidste Bed filter, men det bliver nok først til foråret så derfor denne løsning ind til videre. Jeg mangler jo stadig de 160 mm gummi muffer men skal helt til Næstved for at få dem til en fornuftig pris.

09-11-2014

Filter.

Det ser ud til filteret kører perfekt og virker nu efter hensigten nu mangler jeg bare at det tilsluttes overflade suget her inden vinteren, slange på vej og at pumpen tør monteres så jeg ikke skal have armen ned i iskold vand for at fjerne trådalger mm. Filtret skal dog stadig tilsluttes det sidste Moving bed kammer, men det må nok vente til foråret da jeg leder efter billigt fittings til det.

07-11-2014

Filter.

Så fik jeg koblet et filter kar mere på i stedet for mit trykfilter, det er blevet ombygget en smule så det nu fungere som et forfilter inden det store Moving Bed filter. Meningen er dog der skal kobles yderligt et Moving Bed på, Men jeg mangler dog stadig nogle små ting til det. Jeg mangler også en 5 m flex slange så jeg kan få mit overflade sug op at køre igen efter pumpe nedbruddet.

05-11-2014

Træt.

Jeg er begyndt at være på job kl 3 hver morgen da mine kollegaer har ferie hele november måned så noget af deres område starter jeg på kl 3 men det er godt nok hårdt at stå op hver nat kl 2.15 I dag er vist en dag man kan hive ud af kalenderen, det er totalt gråt i gråt med ingen dags lys overhovedet, samt så kun regn og regn, eneste positive er temperaturen ikke er så lave. Men det skulle vist blive bedre vejr i weekenden, og nu er det onsdag så kan jeg lugte den i det fjerne.

03-11-2014

Skimmer.

Jeg er så småt begyndt at prøve at finde ud af hvordan jeg får min skimme sat i gang i gen, den skulle jo helst gå til et forfilter inden den går til Moving bed. Men hvis de næste dage bliver meget våde er det jo svært at komme videre, samt jeg mangler jo noget fittings i 160 mm.

02-11-2014

Termo Tag.

Så fik jeg lagt tag plader på dammen temperaturen er nu steget til 11 gr så det går den rigtige vej igen, og det ses på koi basserne de spiser godt for sig stadig. jeg er ikke rigtigt kommet videre med mit filter men hvad rom blev jo ikke bygget på en dag.

31-10-2014

Weekend.

Dejligt det er weekend den har jeg sukket efter. Vejret er bare skidt, det er gråt små koldt og hamrende uinteressant i dag, vandet er desværre kommet ned på 8 gr i dammen, men koierne spiser dog stadig fornuftigt synes jeg. Jeg er ikke kommet videre med mit filter for det gider jeg bare ikke i den kulde, det er vasket af, så langt så godt og jeg behøver ikke starte det op før næste år.

29-10-2014

Filter.

Så er de ekstra filter kasser i hus nu skal de lige renses med Virkon S jeg er heldigt at finde en der ikke brugte dem mere, de har godt nok stået et år uden brug, så er det bare hvordan jeg bruger dem på den rigtige måde, tror jeg dropper mit trykfilter og prøver en opsætning med dem, Jeg har jo så de 2 brugte filtre men det er et moving bed og et slut filter og vandet skal komme fra overflade sug og der er der en del snask jeg ikke vil have ind i moving bed filteret, derfor overvejer dette før moving bed. Så jeg overvejer om det jeg har nu kan ombygges så vandet går ned i metal kurven med Japan måtter til det grove eller noget 300 my net ? Jeg blev inspirer lidt af en der skrev at hans filter vente den forkerte vej så jeg overvejer at sætte et 50 mm rør på indersiden med Y forbindelse til de to jernriste så vandet fra overflade suget går ned i dem, 50 mm indgangen sidder jo højre oppe så lukker jeg de to 110 mm indgange af. Men skal der skal kuglehaner på eller deler vand sig i et Y stykke ? Mit vand indeholder jo ikke alger for det snupper tromlefilteret jo. Så det er kun det grove fra suget så hvis denne løsning kan bruges, så sparre jeg jo en del penge.

27-10-2014

Defekt pumpe/ledning.

Øv i går aftes lige før sengetid kikker jeg til dammen og alt udstyr på nær ilt er gået dødt, samt relæet var slået fra, så ud i mørket med lommelygte og afprøve samtlige stik for at se hvor problemet ligger, det var til min ældste pumpe fra overflade skimmer, og videre til trykfilteret, og videre til det store Moving Bed. Tror fejlen ligger i selve pumpen eller ledningen nede i dammen, pumpen er nu små 9 år gammel, så nød pumpe skulle i brug så filteret bakterier ikke dør. Godt jeg har 2 stk nye 8000 l pumper på lager. Så bakterierne i trykfilteret er færdige da jeg ikke kunne se noget i mørket så lige nu virker overflade skimmer ikke samt trykfilter.

25-10-2014

Regn.

Ja det bliver vist ikke til nogen udendørsaktivitet i dag med det vejr, men de lover vist lidt sol i morgen med stigende temperatur og på mandag måske op til 17 gr det er vidt her i slutningen af oktober måned.

24-10-2014

Græs.

Det er små koldt i dag dog er solen lige kommet frem, skal man gå ud og slå græs for sidste gang i år, selv om det er fugtigt, jeg burde også gøre klar til at kunne overdække dammen, klippe planter ned mm. Jeg fik slået græset håber der er sidste gang i år, fjernet 10 kg trådalger renset pumpen og skimmer, fisket lidt blade op af vandet, i morgen skal der klippes planter ned ved dammen hvis vejret tillader det, og hvad jeg jeg kan se sker det vist ikke i morgen men søndag kommer der sol.

23-10-2014

11 gr

Temperaturen er desværre på vej ned igen nu kun 11 gr i dammen. Jeg har været på job i 10 timer i dag så nu er jeg træt, jeg er ved at være for gammel til så mange timer, jeg føler mig smasket totalt, så når det endelig er weekend har jeg ikke meget energi tilbage og hele lørdagen går med at restituer mig så man er klar til en uge mere :-(

21-10-2014

Fejl 55.

De lover regn sener i dag så er det 10 dag i træk med regn, og det fortsætter vist et par dage mere :-( Temperaturen i dammen er i dag 12 gr i går fik jeg fejlmeddelelse på mit tromlefilter der stod fejl 55 hvilket skulle betyde meget snavset vand og det ved jeg bestemt ikke kan passe den skulle have spulet nettet i tromlen mange hundrede gange inden for et døgn, men det kan også betyde tilstoppet dysser, men de fejlede nu ikke noget, fandt ud af fejlen var skidt bakken var tilstoppet med mindst 3 kg sammen pressede alge snask, jeg skal have fundet en løsning på om man ikke kan lave en spuling af skidt bakken også så sådan et problem ikke opstår igen.

19-10-2014

12 gr.

Vi er vist kommet ind i regntiden her i Danmark så vand mangler vi ikke. Alle koier trives, vandet er faktisk steget med 1 gr så nu er det på 12 gr hos mig, og banditterne spiser stadig godt ca 2-3 gange dagligt.

16-10-2014

Regn.

Dejligt så er det snart weekend og den har jeg ventet på siden mandag morgen/nat kl 3.30 Det har bare for at sige det lige ud pisset ned ned i dag fra jeg kørte på job og til jeg kom hjem her i eftermiddag, og vi snakker om meget vand, sjældent har jeg været så våd. Koierne mangler ikke vand i dammen selv om der ligger en kantsten langs kanten så var vandet tæt på at gå over den.

14-10-2014

Vejret.

Efterårsferie og vejret er gråt samt med regn så godt jeg er på job, men dejligt vi fik et superophold i København med godt vejr fredag lørdag søndag. Koierne er stadig super aktive og går i overfladen og de spiser stadig godt selv om jeg nu kun fodre 2 gange dagligt.

12-10-2014

30 år.

I dag har vi så været gift i 30 år og hjemme igen efter et dejligt ophold i København med en hyggelig frokost på restaurant Gilleleje som også ligger i Nyhavn hvilket så godt kan anfaldendes hvis man nu er til dansk smørrebrød. Vi tjekket ind på Nyhavn 71 efter frokosten og det er et ganske godt hotel, Vi fik travet København tyndt, og besøgt en del små listige steder til en fadbamse, vi fik st filmen fasandræberne som godt kan anbefales selv om den er noget mere rå en pigen i buret. Tivoli var klædt i Halloween på godt og ondt når det nu ikke er en speciel dansk tradition, men den er kommet for at blive for alle de unge er nu flasket op med den.

10-10-2014

Trækker stikket.

13 timer på job i går for at kunne holde fri i dag fredag, det er fordi i dag tjekker jeg ind på Nyhavn 71 med overnatninger og morgenmad, og så går turen rundt til små listige steder i København med lækker frokost aftensmad samt kolde fadbamser da vi har 30 år bryllupsdag på søndag, så det skal da fejres. Så min datter passer koier og have mm. Der er jo kulturnat i i byen så der er sikker en del at se på samt der er åben tivoli med halloween uhygge så der bliver nok at få tiden til at gå med, vi overvejer også at se fasandræberen i biografen.

07-10-2014

Surt.

Ja hvad kan man skrive regn blæst efterår rigtigt surt vejr. Så jeg fik set kvinden i buret på Dvd da jeg jo skulle tidligt i seng søndag, så var det vel også på tide at få den set da jeg købte den på Dvd da den havde premiere :-) Koierne spiser godt og går stadig oppe i overfladen.

06-10-2014

Blæst.

Hold da op en blæst det er i dag, ned af bakke til Rungsted skulle jeg knokle på cykel i dag, men ret så fedt på vej op, jeg havde en fornemmelse af hvordan det er at kører på en el cykel. Jeg har været på ekstra job denne eftermiddag, da kommunalbestyrelsen holdt deres 3 møde indenfor 30 dage. Jeg har fjernet en hel del blade fra dammen i dette blæsevejr, men synes det er for tidligt at dække til når der stadig er 12-13 gr i vandet og koierne spiser stadig godt.

05-10-2014

Efterår.

Jeg er faktisk lettet over min beslutning om ikke at sælge min store Chagoi selv om prisen måske var fin nok når vi nu snakker privat salg af koier. Jeg fik slået græs i går det var ikke så nemt da det var langt og stadig vådt da solen ikke har så meget magt, selv om det undre mig med alt det blæst, men der falder jo meget fugt om natten. Jeg skal snart i gang med at forberede dammen til vinteren, planterne skal klippes helt ned og der skal lægget lægter på dammen, så der er forberedt til tag pladerne hurtigt kan komme på efterårs ferin har i mange år budt på frostvejr om det går sådan i år ved jeg jo så ikke.

03-10-2014

Koi.

Jeg er virkelig i et dilemma, jeg har jo slet ikke lyst til at sælgen min ven selv om jeg har for mange koier så er det svært at skulle sige farvel til den, jeg er virkelig ved at fortryde det. Jeg var jo ude og lave en lille undervands film i dag, og hvem kommer og er ved at sluge mobilen jeg prøvede at se på størrelsen på den ved at se på kantstenene som måler 15 cm tror faktisk vi er oppe på ca 80 cm.

02-10-2014

Job.

Ja så er den dag overstået og en meget træt sekretær må indrømmer at det har været en hård dag på jobbet, så jeg tror ikke hun vil bytte job med mig, for slet ikke at tale om løn, min chef kom og spurgte hende om det havde været hårdt og hun sagde ja vi har godt nok løbet stærkt, og så er torsdage den dag hvor jeg ikke har så meget at lave i forhold til de tre første dage i ugen.

01-10-2014

Pjat.

Torsdag og snart weekend i morgen tidligt kommer der en af chefernes sekretær og skal se hvordan livet er ude på arbejdspladserne, Jeg sætter hende i gang med at rengøre samtlige wc på rådhuset der er kun 72 stk :-) så kommer hun nok aldrig mere igen, hvis hun i det hele taget er i stand til at kravle og gå fredag på kontoret. Sikke noget pjat og det vil sinke mig i mit arbejde, tænk at det er medarbejder trivsel hos ISS Det skulle være chefen selv der kom ud og lærte at knokle til kr 135 i timen.

30-09-2014

Koi.

Jeg har jo haft den ene min ene store Chagoi koi til salg længe, men der har ikke været nogen seriøse henvendelser, men lige nu er der så hele 2 der er interesseret, så selv om det så er med vemod kan det være jeg skal sige farvel til den, jeg har jo 2 stk og den anden er jo snart lige så stor, jeg havde faktisk i dag svært ved at se hvem der er størst, den ene er mere mode hvid mens den den anden er mere grå. Jeg sælger den jo kun for at frigive lidt plads, den fylder vel nu som 5 andre koier, og ja den er hånd tam.

29-09-2014

Lunt.

Så kom varmen langt om længe så godt lunt har det været, og så har jeg været på job det meste af dagen :-( jeg har haft små 3 job i dag, så er noget brugt, og så er det kun mandag.

28-09-2014

Koldt

Nu har jeg hele ugen hørt om den varme der vil strømme op over landet her i weekenden, og alligevel er det hunde hamrende koldt i dag, jeg er træt af de metrologer og deres forudsigelser der ikke holder, men varmen er vel på vej ?

27-09-2014

Hejren.

Jeg har ikke set mere til hejren efter ræven er kommet til, ræven gør sit arbejde godt tror jeg, samt den koster ikke det vilde i foder jeg er spændt på om den også kan holde ænderne væk til foråret.

26-09-2014

Weekend

Så blev det endeligt weekend, jeg har været små syg på det sidste ikke noget alvorligt men med hovedpine ondt i halsen samt små feber, og jeg er stadig ikke på toppen, jeg har dog været på job hver dag og når jeg så kom hjem har det været med at gå i seng og få sovet det ud. Mit store filter kører stadig så det ser ud til at min fornemmelse om hvor problemet var er korrekt og fejlen er rettet op :-)

23-09-2014

Filter.

Så fik jeg set på mit filter til den lille dam og som sædvanligt hoppede jeg over hvor gæret er lavest, og udskiftede kun den den slange med en 32 mm kuglehane, for selv om jeg havde tømt filteret helt er det så tungt at jeg ikke kan baske med det alene, nu er jeg spændt på om det var her problemet opstod, så inden jeg går i seng måler jeg lige vandstandet igen. Så nu er jeg på fuld kapacitet i den lille dam. Det var hundekoldt her til morgen der var is på min kones bil, så det var med ekstra jakke hue og handsker på, så jeg har nu slukket for vandfaldet selv om de lover knap så kold en nat.

22-09-2014

Koldt.

Ja vejret gider jeg så ikke at tale så meget om, her på Sjælland er det rent gyseligt. Så er dammen faldet yderlig med 1 gr så nu kun 14 gr øv øv. Men de lover vist noget bedre vejr i morgen.

21-09-2014

Filter.

Jeg har stadig ikke fået lavet noget på mit kløve filter, jeg går lidt rundt om problemet som katten gør om den varme grød, kan ikke lige overskue det jeg ved det er lidt latterligt, men må nok se at få det løst.

20-09-2014

Små koldt.

Hvor pokker er solen i dag det er rå koldt, håber den kommer frem da jeg skal have lavet lidt om på mit filter hvis jeg skal have gang den lille dam op at kører på en seriøs måde. jeg mangler også at få den fyldt op med vand da jeg synes vand hanevandet på 5 gr er noget koldt har snuppet fra den store dam men det har så fået temperature til at falde med 1 gr samt det at der ingen sol er fremme i dag.

19-09-2014

Filter.

Jeg kommer hjem fra arbejde og min lille dam er næsten tømt for vand og koierne går på de sidste små 1000 l vand, vandet var tæt ved pumpen så godt jeg ikke kom senere, så nu er jeg langsomt ved at påfylde dammen på ny tror det er slam rør der er utæt og skal så limes på ny, men det kræver jo at filteret tømmes og limes om, jeg tror jeg sætter mit store trykfilter på i stedet men så mangler jeg godt nok et filter på den store dam. Men alle Chagoi koier ser ud til at have det godt, og der fyldes vand på fra den store dam så temperaturen ikke falder drastisk. Jeg var ude for det samme sidste efterår og troede det var folien der var defekt men så blev dammen fyldt med vand i vinterhalvåret og jeg startede filter op uden problemer men nu så det samme igen. Lige nu er der lavet et Storm P løsning hvor vandet er sat direkte til sidste kammer i kløvefilter. Så 1/4 filter nu det er bare mystisk at den taber vand i efteråret ikke alt er logik.

17-09-2014

Ildebefindende.

Jeg har ikke set noget til hejren heldigvis. Der er ikke sket noget særligt i dag andet jeg igen havde glemt at drikke væske, så efter en tur til Rungsted på cykel fik jeg et mindre ildebefindende og begyndte at ryste på hænderne samt armene det var ikke så rart, jeg fik så hældt en del vand indenbords så gik det heldigvis hurtigt over.

16-09-2014

Ræv.

Så kom min nye 3 D ræv så håber jeg det kan stoppe den hejre der kommer forbi ret så tit nu, jeg mener ikke jeg kan gøre mere der er snøre spændt op på kryds og tværs der er Jonny der har fået ny regnfrakke på, der er hejre pyramider der er en stor spinder med det onde øje, og endelig er der er 2 flydekugler med øjne.

14-09-2014

Hejre.

Så har jeg igen haft besøg af den møg fugl til hejren, da jeg kom ud i haven i går lettede den fra fra toppen af mit nøde træ, så den opgiver bestemt ikke lige med det samme, koierne havde dog set den da de var dykkede ned i dybet. Jeg har set man kan købe sådan en 3 D gummi ræv med pels på halen som der bevæger sig i vinden, overvejer om jeg skal have sådan en.

13-09-2014

Manglende ernergi

Der er ikke sket så meget her inden for det sidste, lidt kedeligt men sådan er det når man nu bare passer sit job kommer hjem og er træt, spiser ser tv og så i seng, men nu er det så heldigvis blevet weekend og gid den vil gå meget meget langsom, jeg har brug for at komme mig til ny energi. Men heldigvis stiger humøret sammen med mine venner ude i det våde miljø.

11-09-2014

Weekend.

Jeg har heldigvis ikke haft mere besøg af hejren, så måske den har set der er fiskesnøre over dammen i 2 m højde på kryds og tværs. Mine koier trives og nu er temperaturen jo komme op igen så det er perfekt med lidt ekstra sommer vejr. Jeg glæder mig til i morgen så er det ved at være weekend, jeg er som altid totalt færdig, og ved at segne af træthed, hver uge på job er en overlevelses kamp og jeg hader at det er blevet sådan, men jeg må bare erkende at jeg er slidt op.

09-09-2014

Fiskehejre på besøg.

Kommer hjem fra arbejde og der sidder desværre en meget stor hejre på taget af huset, så nu har den set der er mad, og det er lagt ind i hukommelsen så den vender tilbage på et tidspunkt, så nu skal jeg lige finde ud af om jeg skal trække noget snører fra taget af huset øv. Jeg har nu spændt en svag grøn fiske snører fra huset udhæng og på krys og tværs i haven, så skulle den nu sidde fast må jeg jo hjælpe den med et bedre liv andet sted. De største kan den ikke fange men en koi på 40 cm klare den nemt dens næb går direkte igennem de store koier når den hugger hvis byttet er meget stort bringes det ind på land, hvor det dræbes med flere hug. Byttet hakkes i flere stykker og spises med velbehag. Som sagt en flot fugl men den lugter fælt ud af munden :-)

08-09-2014

Mandag.

Igen i år vælter der nødder ned fra vores nøddebusk som dog er stort som et træ, vi er vel oppe på små 6-8 kg nødder de sidste par dage det er da helt vildt med nøddeår 2 år i træk, nu har jeg boet her siden 1984 og tror kun det er sket 4 gange at det giver så mange nødder. Som sædvanlig er jeg smadret efter den første dag på job efter weekenden, afskaf mandage og lav 4 dage på job og tre dage fri det parti stemmer jeg på med fuld løn selvfølgelig.

07-09-2014

Nyt ur købt hos www.time-out

Jeg var en tur i Charlottenlund i går og købe et ur hos en privat der sælger ure fra Clitzen privat han har sin egen hjemmeside mm så der er ikke tale om fub og svindel, det er med garanti bevis samt faktura men der er op til 47-50 % rabat i forhold til butikkerne selv i forhold til den billigst net handel sparede jeg 500 kr. Det ur jeg købte noget dyrt ved en fejl på QXL for nogle år siden er desværre blevet defekt, her kan man tale om at være blevet snydt da det blev væsentligt dyre på grund af det kom fra Sweitz ikke medlem af EU.

05-09-2014

Weekend

Dejligt det blev weekend som sædvanlig har jeg ventet på den siden mandag morgen :-) det er ærgerligt at man behøver at tjene penge for at overleve, jeg gik gerne på efterløn i morgen. Koierne har fåret en pakke kutter rejer i dag og det kan de jo godt lide. Den store koi jeg hentede for små 1 1/2 uge siden spiser stadig ikke jeg tror den er adfærds forstyrret af at gå alene jeg har behandlet for gælle og skind orm så det kan ikke være derfor. Mit vand er flot klart i øjeblikket så det kan jeg bestemt ikke klage over.

03-09-2014

Bassin.

Nu har jeg brugt 2 1/2 time i går og 2 1/2 time i dag på at støvsuge det guld fiske bassin på mit arbejde, og der skal bruges er mindst 5 timer mere hvis jeg skal have alt det snask op, der er tale om døde alger på 36 m2 overflade men der ligger mindst 5 cm og når man fjerner det, hvirvles der også noget op som så lægger sig på ny.

02-09-2014

Træt.

Jeg vil gå tidligt i seng i dag da jeg er så træt at jeg er ved at falde i søvn foran min pc, og så er det kun tirsdag øv. Jeg har i dag prøvet at fodre min nyeste koi med regnorme da jeg ikke kan få den til at spise koi foder, den er sikkert adfærd forstyrret af at gå alene og nu går den så med 14 andre koier jeg mener den tog nogen af dem, så må vi se om det får den i gang.

01-09-2014

Græskarpe.

Øv min nye græskarpe har valgt at gøre selvmord da den i nat er hoppet ud af dammen, det kan selvfølgelig være på grund af surt vand på grund af regnen, men jeg har målt ph og den viser normale værdier, men jeg ved de er slemme til at gøre det de er ikke glade for nyt vand. Så er den sommer slut rent kalender mæssig selv om de nu lover sommer vejr tilbage igen, men det gør jo ikke noget vel.

31-08-2014

Vand.

Jeg mangler ikke vand i dammen tæt på kanten af stenkanten som ligger 12 cm over jordhøjde men lige nu er der et stop for regnen så nu løber vandet ud i jorden hele vejen rundt. Så meget vand har jeg ikke set siden det sidste store skybrud som efterhånden er en del år siden nu. Men alle koier ser ud til at trives i deres våde miljø. Så godt jeg fik hævet dammen med en fast sten under folien på 6 cm og så yderlig kanten som er 6 cm. Nu har jeg hørt på skybrud jeg ved ikke hvor mange gange de sidste mange uger hver gang der kommer regn, og det var så uden skybrud ja nogen gange uden regn overhovedet, denne gang snakkede de ikke om skybrud, og hvad kom så DMI i er nogle hundehoveder.

30-08-2014

Regn.

Regn regn og mere regn i går i dag i morgen. Jeg har i dag taget den ene filter strømpe op og der var da en del snask på indersiden af den i den store dam på trods af jeg kører med tromlefilter. I næste uge lover de solen og varmen vender tilbage selv om sommeren rent kalender mæssig er slut, men de næste 3 måneder efterår kan jo også byde på godt vejr.

29-08-2014

Klart vand.

I dag har jeg modtaget 10 stk filter strømper fra Holland nu vil jeg se om de kan klare mit vandet op i min lille dam for her er vandet ikke særligt klart. Så blev det endelig weekend og tak for det den kom med længsel.

28-08-2014

Stresset.

Så lugter det af weekend og hold da op hvor jeg savner den for jeg er total brugt i denne uge, så det kan ikke blive fredag kl 9.30 hurtigt nok, alle de fisk jeg hentede i går har det godt, ingen er døde af den hårde medfart de var udsat for, den stor koier er er ikke helt kommet sig den spiser ikke men det er jo også kun 1 døgn siden den blev fanget op, så den er sikkert stadig stresset svømmer dog godt nok fint rundt med de andre koier.

27-08-2014

1 koi

Det viste sig det var karusser/guldfisk røde, guld og kobber samt sølv farvet samt enkle med tofarvede kroppe, jeg har hentet ca 100 til vores bassin på rådhuset der var en enkelt koi på ca 55 cm i meget god foder tilstand ( fed ) så den var noget tung at danse med samt en enkelt græskarpe nok på 45-50 cm de 2 er så hjemme hos mig selv :-) Det viste sig det var et fladbundet bassin og jeg forstår godt hvorfor man nedlægger sådan et, der var vel ca 15 cm slam på bunden men alle fisk ser nu flotte ud så det er jo godt nok.

26-08-2014

Guldfisk.

Igen i dag har jeg været på 2 job det er godt nok hårdt 11 timer før jeg var hjemme, jeg kan godt mærke jeg er ved at være for gammel til alle de timer i træk. dejligt at se solen tilbage for den sidste tid har godt nok været trist. I morgen skal jeg ud og fange guldfisk jeg har fået lov til at hente over 100 stk i en en dam hvor der måske også går koier vides ikke med sikkerhed men jeg kan bare tage alt der skulle være 300 400 fisk.

25-08-2014

Mandag.

Jeg har i dag været på 3 job så jeg er godt brugt og så på en mandag der er stadig 4 dage tilbage inden weekenden :-(

24-08-2014

Sommer tilbage ?

Så ser det ud til vi får sommer varmen tilbage om et par dage, det her var også fra den ene yderlighed til den anden 14 gr varmt vand minder mere om tidligt forår. Koierne trives synes jeg, nogen er begyndt at få lidt mere farver tilbage tror den meget sol og det ekstreme varme vejr vi har haft var årsagen til de blev noget anderledes i farverne måske også at der er brugt meget postevand med stor indhold af kalk.

23-08-2014

Små koildt.

I dag er der 14 gr i dammen, det er en forskel på over 10 gr på kun 3 uger, jeg var faktisk oppe på over 26 gr på et kort tidspunkt, så stor en temperatur forskel kan give andre problemer, her tænker jeg på svamp og parasitter er svære at behandle da deres livs cyklus så ændret sig.

21-08-2014

Snart weekend.

Det har faktisk været forholdsvis godt vejr i dag, først her til aften er der kommet lidt vand ned fra himmelen 15-20 dråber jeg har da kunne sidde lidt ude i haven, det er dejligt at være sammen med koierne. Jeg har været på job og føler mig bare helt brændt ud, jeg glæder mig til i morgen kl 9.30 så er jeg færdig og kan gå på weekend, hvilket jeg trænger til.

20-08-2014

Koldt

Nu må der gerne snart komme lidt mere varme det er fra den ene yderlighed til den anden at gå fra 24-26 gr i vandet til 15-16 gr. Jeg har en del at lave på job i øjeblikket så jeg er godt nok træt når jeg kommer hjem :-( Koierne nyder det dog stadig selv om det ikke er specielt varmt for dem, deres spiseløst er stadig høj det ender med vi skal vinter fodre hvis det fortsætter sådan her.

19-08-2014

Møg vejr.

Det er jo ikke for at det regner her i Nordsjælland i dag, men det blæser så meget så man bliver irritabelt af det synes jeg, når men vi kan ikke gøre noget ved det, men det virker lidt efterårs artigt, koierne trives vandet er fint klart, men har lidt problem hos mine Chagoi koier 2 stk har et mindre sår, en på ryggen og en på siden, men det er blevet noget bedre de sidste dage, jeg har behandlet med Virkon S som er specielt lavet til behandling i vand, det er købt på Koi Show, det er ikke sidste hold koier med de forrige af dem.

18-08-2014

Træt.

Jeg er godt nok træt efter turen til Holland det har været hårdt i dag synes jeg.

17-08-2014

Koi Show.

Hjemme igen fra Koi Show Holland sikke en super oplevelse det har været, jeg har set flotte koier filter pumper og andet andet udstyr til dammen som kan kan ønske sig. Jeg er dog nu hamrende træt, det har været en lang køretid frem og tilbage, det har jo stort set taget 12 timer hver vej så det er en lang køre tid. Den største koi på stedet var 108 cm.

13-08-2014

Koi Show.

Jeg har været 2 gange på job i dag første gang i morges, og så sener efter kl 16 har jeg taget det jeg skulle i morgen tidlig så nu tager jeg af sted til Koishow i Holland i morgen, og min kollega tager mit job fredag morgen.

12-08-2014

Tromlefilter.

Det blev en væsentlig bedre dag i går end de havde lovet de kære metrologer, der var en hel del sol regnen kom meget tidligt på morgenen og et skvat mere ud på eftermiddagen, resten af tiden kunne nydes i haven hvis man fandt lidt læ for vinden. I går har jeg så 100 % resultat af hvor meget vand mit tromle filter renser med, 200 l vand på 19 timer 10,5 l pr time noget mere end jeg havde regnet med så jeg skal se på om der er biofilm på nettet så det er defor der renses så tit.

10-08-2014

Chagoi.

Chagoi.
I går fik jeg leveret 5 stk Chagoi koier mere det var resten af min ordre fra foråret så nu har jeg 12 stk af dem og så 4 stykker hvor den ene af forældre fiskene er en Chagoi. I den store dam har jeg 4 stykker af dem så det er mine ynglings koier.

09-08-2014

Nyheder fra den gamle side.

Så lykkes det mig at finde nogle gummi muffer til dette filter nu skal jeg så bare have nogle slutmuffer så der er lukket af.

Sjakke.

Er kommet lidt videre.

Det fungere bare.

jeg har efterfølgende givet dem en gang vinyl spray så nu ser de nye ud.

Det er denne kasse jeg vil prøve at ombygge. de står ny et døgn med Vikon S det dræber virus. Så det skal ikke være et slut filter mere men et forfilter så de 2 110 mm indgange skal lukkes af.

Kløvefilter.

ligner meget godt og fra luften der står jo en ræv.

3 D Ræv

Mit nye ur skal aldrig trækkes op eller have skiftet batteri fuldt opladet af solen virker det et år.

Den største koi på Koishow Holland 108 cm

Et par koier fra Holland dem gad jeg godt eje.