En af mine egne orkideer en meget smuk Cattleya

Her er nogle ganske enkle regler:

1. Orkideen vil som hovedregel trives udmærket i vores stue selv om det ikke er de ideale forhold, for de gror jo i naturen i op til 80% luftfugtighed, men hvem ønsker det i huset (skimmelsvampen) Groft sagt skal du ikke behandle dem alt for godt her tænker jeg på vanding max hver 14 dag og helst kun med regnvand som har stuetemperatur, du dypper hele urtepotten ned under vand i ca 1-2 min og ikke hele planten, jorden kan dog godt finde på at løfte sig op. Den skal dog dryppes godt af før den placeres i potten, nu er den så klar til 14 dage mere. Vand ikke hvis jorden er fugtig så vent yderlig 1-2 uger. Kvaliteten af regnvandet skal være frisk, hvis det står for længe, for varmt/sol så danner det bakterier/alger og kommer til at lugte grimt, om vinteren brug smeltet rent sne.

2. Ca 23-25 grader er ideal temperaturen for de fleste orkideer og ca 18 gr om natten, da de fleste har nat sænkning på varmen er det jo en meget almindelig nat temperatur, undgå at de står oven på direkte varme radiator mm. Douche dem jævnligt med en blomster forstøver helst tidligt på dagen så de når at tørre op til natten, og kun bladene/luftrødder aldrig selve blomsten, brug helst kun blødt vand/regnvand. Gødning kun forår/sommer ca hver 3-4 gang, brug kun orkide gødning og gød aldrig når jorden er tør. Undgå stærk sol om sommeren. Ved omplantning ca hver 2 år fjernes de gamle rødder og den brugte jord kasseres, brug kun orkide jord det er vigtigt.

3. De fleste orkideer blomstrer længe, nogle helt op til 4-6 måneder. Visne blade og blomster fjernes, når blomsterstilken er visen så skæres blomsterstilken helt væk. Dog ikke for Phalaenopsis da de bliver ved med at sætte nye små blomster for enden af stilken. Først når stilken er begyndt at visne væk klipper man dem til tredje/fjerde led oppe på stilken. Stilken vil da sætte nye sideskud, en ny blomstringstid vil finde sted, og være til glæde for dig og familien.

4. Brug kun potter der er brune/sorte de klare plastik potter samt dem der er lavet af glas er kun til pynt, de er ikke velegnet til orkideer, det har dog ikke den store betydning hvis de står i urtepotte skjulere, hvis de ikke gør det kommer der nemt algebelægninger på indersiden af dem, og algerne vil optage en del af næringen fra planten, men ønsker man at kunne se rødderne, ja så bestemmer man jo selv. Zink spande/baljer er skadelig for vandmiljø samt planter, zink er en slags plantegift, så hvis man bruger zink så mal dem med vandglas først, det kan købes hos farvehandleren.

5. Orkideer går ikke sammen med frugt, for det kan give orkideen en ætylenskade, ætylen der dannes i frugt, og fremmer modningsprocessen i frugten men det  får også orkide planterne til at rådne i blomster og blade.
 

6. Disse råd er kun en vejledning og ingen 100 % garanti men prøv dig frem.

Velkommen til min hjemmeside.

Phalaenopsis: 
Orkideen blomstre længe, men en dag er det bare slut blomsterne falder af, og så er der ikke meget ved planten. Men lad nu være med at smide orkideen ud, for den kan sagens komme til at blomstre igen. Når blomsterne drysser af, så vent lidt med at klippe blomster stænglen af. Lad dem selv visne, for tit viser det sig at den endnu ikke er helt færdig, En lille knude viser på stænglen der hvor de nederste blomster sad, og der kommer så en ny sidegren ud med flere nye blomster knopper. 
Hvis stænglen derimod visner og forsvinder, kan der ikke gøres meget mere og så skal den skæres af. Der kan dukke helt nye stængler op mellem bladene. 
Ved første syn kan de godt ligne luftrødder, men det er i virkeligheden ret nemt at se, stængler er grønne, mens luft rødderne er grå
.

Vanda: 
Der findes mange forskellige arter af Vanda de kan stå eller hænge indendørs de skal dog have en del sol/lys for at trives og kunne blomstre. De kan blomstre op til flere gange om året, stængelen vokser frem fra under et blad, og stængelen fjernes helt inde fra planten når blomsterne er visnet, der kan sagens komme nye stængler frem fra under et nyt blad. Planten vokser bedst i en kurv eller i et Vanda glas, dog helt uden nogen form for orkide jord, husk de vokser jo som snylteplanter øverst i trækronerne, snylter dog kun fugt samt lys, bladene kan bliver gule hvis de får for meget direkte lys/sol. Om sommeren kan planten sagens være udendørs, men om natten tåler de ikke under 5 graders varme. Ved vanding skal rødderne nedsænkes under vand mindst 15 minutter og så skal de dryppe godt af inden de hænges op, det bedste er hvis det gøres inden kl 15 så når planten at tørre op inden nat fugten kommer. Om sommeren gives der gødning ca 2-3 gange pr måned, om vinteren har de ikke noget behov for det.

Cattleya:

Temperarturen om vinteren 10-14 gradder. Cattleya kræver meget lys og stor luftfugtighed og cirkulation. Som pottejord anven­des en meget grov tørv. Man bør undgå vand på blomstrende planter. Vand mellem potterne, hvor det giver en god fordampning samt en større luftfugtigheden som de har et stort behov for. Vigtigt fjern altid de døde rødder.

Der gives gødning hver gang der vandes. Det ideale er at vande 2-3 gange om ugen om sommeren. Cattleya er meget følsom over for svampe og bakterie angreb, som kyldes den høje luftfugtighed.FRA MIN NEDLAGTE WEEBSHOP 30-6-2011

Jeg kan måske finde på at starte op på et senere tidspunkt. Jeg lukkede ned på grund af manglende tid, med en mor med Alzheimer sygdom.  

Handelsbetingelser:

Reklamation: 
Pakker kan skades under transport.

Skulle varen være defekt ved modtagelsen, så kontakt mig og jeg sender dig en ny vare frem. Varen skal naturligvis returneres straks.
Din tilfredsheds er vigtigst.
Giv mig din anmeldelse til højre under -
Nyeste kommentere.

Fortrydelsesret:
Varen skal returneres i samme stand
med det samme 1-2 dage. Beløbet tilbagebetales når varen er kommet retur.
Retur forsendelse betales af køber
.

Leveringsoplysninger:
Pakker sendes kun Tirsdag så er vi sikker på de er fremme inden weekenden. Normalt vil de være fremme dagen efter 1-4 dage.
Jeg sender kun friske planter der har en høj kvalitet, og som er kvalitets godkendt.

Derfor skal ordre / betalingen være senest Lørdag kl 16 hvis du vil have dem tilsendt fra Tirsdag  Så er de helt friske fra leverandøren.

Porto oplysning: Pakke priser er desværre steget voldsomt.
Porto 0-5 kg Postdammark værdi pakke kr 80,-

Generelle oplysninger om virksomheden:
Orkide Land
.
Er startet d 7-12-10. Der er ikke nogen fysisk butik, men drives udelukkende som web-shop
med salg af orkideer fra Hørsholm.

Moms / Emballage er inkluderet i beløbet.

Der tages forbehold for fejl
.

Betalingsmidler der kan anvendes:
Betaling kun ved bakoverførsel:
Danske Bank konto

CVR-nummer

Har du andre ønsker så prøver vi at opfylde dem.