2007 ferien gik til en storby
Barcelona: en fed by !

Og sagt med det samme hold op hvor er der meget at se på, der er larm biler motorcykler samt cykler over alt, og lige meget hvor man går er der menesker, på alle gadehjørner sidder der folk og nyder en kold øl/kaffe mad mm, der er bare små spisesteder spredt over hele byen, og de bliver flittigt brugt af lokalbefolkningen samt af os turister.
Vi valgt vore ferie i sidste øjeblik så vi måtte selv finde flyafgang hotel mm det blev så til 8 overnatninger i Barcelona.
Det skal siges at i denne by kan man få alt hvad hjertet begære, her er så mange butikker, ja selv de mindste side gader ligger der der smarte tøjbutikker/kunst mm, og bliver man sulten tørstig, er det største problem at finde et leddig bord, men står man og venter lidt lykkes det altid, der er også mange berømte spisesteder hvor folk venter op til flere timer i kø på at komme til at spise.


Hvad fik vi så dagene til at gå med ? bare det at gå rundt i byen er en oplevelse, her sker så meget bare det at gå ind på deres kød/grønt/fiske marked var en oplevelse her er så mange fine vare at det får de fleste danske buttikker til at blegne, selv deres slagterbutikker overgå alt hvad jeg ser her i landet, kunne godt tænke mig at jeg kunne få det udvalg her hos os. Jeg kan kun sige der er ikke så meget turist gejl over denne by, som det der er i Bulgarien samt på Mallorca, men de er ikke så gode til Engelsk, hvad der også godt kan forvire er at de skriver nogle vej navne på  Catalansk, og det er ikke det samme som på spansk. Vi tog en turistbus rundt for at se på byen de kører hver 5 min der er tre ruter vi var ude i Gaudi parken, eller oppe for der skulle man også trave en del op af et mindre bjerg, skal lige sige her var varmen stegende hed, selv de unge dervar med, var ved at kollapse, og der er nogle underlige bygninger beklædt med mosaik over alt.


De først par dage dage låg temp på 26-30 gr de sidste dage steg den til over 30 gr selv kl 22 aften var der 33 gr så et par kolde pils skuller der til for at slukke tørsten samt en del vand. 
Hvad for mig til at gå op til Barcelonas højeste punkt kun 173 m over byen, i 33 gr varme ?( min kones ide ) skal lige sige der er mange trapper op, og det kostede nogle kolde pils for pokker det var hårdt. Hvad skulle jeg så der oppe der ligger en park som blev anlagt under de olympiske lege, samt et gl fængsel / borg som blev brugt flittigt under Franco styre til politiske modstander, en del blev skudt og kastet ud over klipperne ned i havet. Et spændende sted med fed udsigt til byen, men mine fødder samt ben blev godt
mærket af det.


En ting jeg må beundre Barcelona for, man gør rent i gaderne hele tiden, der bruges meget krudt på at holde byen ren 2.5 mill indbyggere, samt noget jeg savner her i landet synlig politi over alt, har set mere politi her på en dag, ind flere år i Danmark. Ingen Ubehagelige oplevelser var vi ude for, på trods af at vi kom ind i kvarteret med ludder og lommetyve 😀.


Fandt det jeg også ledte efter, munke parakitter, det kræver dog at man ser godt efter, de er svære at få øje på, men der kan godt komme drønende 5-6 fugle forbi på en gang, de er dog lidt larmende. Mener også jeg har hørt om et sted her i landet med en lille vild bestand ? er der nogen der ved hvor, vil jeg gerne vide det.
Længde ca 30 cm kønsmoden på 1 år, rugetid 25 dage op til 7 æg flere kuld på et år, unger forlader reden på ca 50 dage. De lever normalt i sydamerika Bolivia/Argentina. Flyver og lever i flokke, høje skrig, spiser hirse korn frugt nødder majs samt alt grønt. Kan godt blive op til 15 år yngler i fællesbo, hvor hvert par har sin egen rede, reden bygges af grene og kan veje over 1000 kg. Der er tale om fugle der er sluppet ud fra fangeskab, det er dog underligt at de så hurtigt har vænnet sig til lavere temp, tror den også kan komme her til landet hvis det med global opvarmning passer.Jeg blev ikke spor skuffet over at gense denne by efter 40 år, og den vokser og vokser, der bliver bygget over det hele, fedt at se alt det nye der kan blandes med alt det gamle. Og kun 2-4 km ude er der badestrande med godt vand påstår man. Fik set det olympiske stadion, fik set fodboldklubben FC Barcelonas kæmpe stadion med plads til ca 100.000 tilskuer 104 indgangs porte. Fik set en masse bygninger af Gaudi, selv om han døde i 1926 bygger de stadig videre på hans største bygning den bliver nok færdig en dag siger man i Barcelona. Fik set katedralen, kirker mm og ikke mindst fik set en masse små øl steder, tror det blev til 10-15 steder pr dag.Var også ude og se deres akvarium med hajerskulle være et af de største i Europa? En fin by ferie som jeg ikke ville have noget imod at besøge en gang mere, der mangler stadig meget at se på. Priserne er stadig billiger end her, du kan sagens spise godt, og drikke en flaske vin for 250,- på restaurant for 2 personer, 1/2 l øl koster op til  4 euro på en bar. Den sidste dag spiste vi på en Kinesisk restaurant, der fik jeg min koi video i kassen, her fik vi en flaske rødvin (Spansk) 4 Vietnam forårsruller, samt kødstrimler med grøn peber med ris, og Peking-and for kun 31 euro =232 kr Dette måltid var så godt, anden blev rullet ind i en slags pandekage ved bordet, med løg ananas agurk der var 1/2 and. Kan kun andbefales smagte som en drøm, nok noget af det bedste måltid jeg har smagt. Tæt på havnen ved ramblaen.
Restaurante Chino Gracia
av. parael-lel, 32-34