2014 11 stk nye små.

2014 11 stk Cagoi.

Så kom der liv igen 11 stk nye koier på ca 30 cm det er jo mine ynglings koier. 

2012

Karantæne/koidam. Mere eller mindre lavet af genbrugs materialer.
2012 der går nu 11 store koier 50+

Der er nu købt 11 stk Japan koi på 50 +

20-4-12 Jeg har i dag fået 11 store koier hjem i karantæne dammen, og jeg glæder mig til at se på dem for i næste uge holder jeg ferie 🤩 de er meget smukke synes jeg.
De11 koier er ca 50 cm og enkelte er en del større, der er 2 butterfly koier og 9 almindelige. Men helt snyde jer vil jeg nu ikke, vi prøver i morgen tidligt og se om det er klaret lidt op. Jeg ved nu hvor koierne oprindeligt er købt og det er fra en af de større forhandler her på Sjælland.
Man skal jo aldrig glemme at sådan en flytning kan jo medfører en vis risiko med sygdom nyt vand og pludselig død, og hele din investering er faldet til jorden, så der skal da is i maven.
1 af de 11 koier jeg købte, den troede jeg at den var sort, den har set sort ud de først par dagen men nu er den blevet meget flot brun koi.

I øvrigt er de meget rolige og stort set meget tæt på at spise af hånden.
Den sølvgrå med orange farve den beholder jeg

2010 27 stk.

27 stk og der var mange meget store koier.
 

Pinsen 2009.

Alle disse sten er limet sammen vil det holde ?
Og det holdt både til sne is og hård frost selv guldfiskene overlevede vinteren 2009/2010-2010/2011-2011/2012 og her manglede vi ikke hård frost.

2009 Underlags filt er lagt i.


Jeg har lavet en dam mere her i pinsen 2009, den er dog ikke så stor 3,20 x 3,00m ca 80cm dyb så det bliver ca 6240 l vand, den skal forbindes til min nuværende koidam der pumpes vand til den og så løber det selv retur. Den befinder sig på et mere skygge fuldt sted i haven, så jeg tror ikke der kommer de store problemer med alger, og der skal være en stor nøkkerose samt andre planter, samt et par koier. Jeg har ikke købt nogen folien så det bliver nok først i næste uge, med mindre jeg går på jagt her i pinsen, Dammen er ca 60 cm høj over jordhøjde ud mod haven. Den er bygget op i en slags SF sten der er limet sammen, nu har jeg haft alle de sten stående siden forrige år, så nu skal de bruges til noget og fjernes fra græsset, kom til at købe flere tusinde sten til ingen penge fra den blå avis, skulle bruge dem til til at hæve min store dam med, og så til filtergraven. jeg ved godt at jeg selv anbefaler at en dam skal være dybere, men jeg skal kunne tømme denne her helt og rense den op en gang om året, de 2 første år springer jeg over, samt min tanke er at den nok ender med at blive helt overdækket med et fast tag*. Alt jorden er lagt om bag muren hele vejen rundt fornær i forenden, der er et niveauforskel så der er 60 cm sten i forenden og 36 cm i bagenden. Og den er slet ikke færdigt. Der skal bruges en kraftig underlags filt for der er mange skarpe kanter fra de SF sten, håber det holder. Der er her i år 2010 kommet både filter og pumpe på da jeg har haft brugt den som karantæne dam. Pumpen er på 4500 l 35 w, samt et overdimensioneret stort filter.

*stadig ikke gjort. 

Så er der begyndt at blive fyldt op.


Så kom der folie i det blev en af gummifolie 6x5,5 m. Den blev så 80 cm dyb. Muren ud mod haven er på 60 cm over jordhøjde. I morgen skal jeg prøve at flytte en kæmpe nøkkerose med over 60 blade på nuværende tidspunkt, den er fra min store dam, den har revet sig løs fra sin plantekurv et sted i dybet så den driver bare rundt i overfladen men da jeg har yderlig 2 stk store så er det vist i orden at flytte den. Den store nøkkerose det viste sig at den ikke var gået løs fra sin kurv, men den er så stor så opdræften fra alle bladene fik kurven til at drive med rundt, men der var ikke så mange sten i mere, for dem har koierne gravet op. Der er fyldt ca 1/3 op med vand, så jeg skal ud og bade for at rette folien til, samt kanter/hejre snor, denne gang skal der ikke net på.

Nøkkerosen er flyttet.

Nu er dammen jo lavet delvis i skyggen så den bliver vist ikke så varm, men jeg vil pumpe vand fra den store dam op til den lille så det selv kan løbe retur til filter og så ud i den større dam, så den helt store temperatur forskel bliver der vist ikke så måske en fordel for den store er i solen fra
kl 6 - 22. Ja det så er spændende om haven får meget vand hvis konstuktionen ikke holder og bryder sammen, Tror nu det holder for det er kun 1 m der er uden en jordvold bag, og der har jeg bygget en skråtstillet mur op mod den fastmonteret. Jeg håber på at kunne fange et koipar op til gydning iden nye dam  Jeg kan jo godt bruge de ekstra ca 6000 l vand til det antal koier jeg har gående.

Kanten tager form.


Nu sker der lidt mere jeg er begyndt at lægge en kant på af lærketræ, jeg ved godt den ikke bliver ved med at se så flot ud, for jeg har valgt at den skal stå rå, vil ikke bruge alt muligt giftigt bras ved dammen.

Der skal stadig støbes lidt.


Jeg har fået lavet et overløb så vandet kan gå tilbage til min store dam, så kan vi flyttet et par koier. Den grimme grå stenmur skal skjules af noget grønt..
Mangler stadig at støbe lidt ved det grå overløbs rør. Jeg har naturligvis sat en stop hane på, så hvis det skal bruges til ny indkøb samt ved sygdom, så kan der lukkes af for vandet.

Lidt beplantning.

Lidt grønt pynter lidt på det hele, små græsplanter skulle kunne blive 60 cm høje. Jeg er begyndt på at lave et mini bakki shower men mangler stadig lidt rør og andre små dimser men det er bestilt.

Bakki shower.

Så køre mit lille Bakki shower filter.