UD OVER DET IKKE SER SÅ SMUKT UD.

Grønt vand behøver jo ikke at være dårligt vand !
Men de smukke koier skal da kunne ses, derfor kunne jeg godt tænke mig at finde en balance med en smule grønt vand.

Sidste nyt:
Selv om jeg nu kun har uv på om natten er vandet stadig klart som postevand, så min ide med lidt grønt vand fungere ikke, men det betyder så der må kunne spares en masse strøm, Når det nu viser sig at kunne fungere optimalt med uv lys tændt 10 timer i døgnet. Men om uv pæren har godt af at være tændt/slukket ved jeg ikke, måske slitagen er større ? Det skal dog med at solen samt varmen har været mindre på det sidste. Men hvis det så skal lykkes med lidt grønt vand, kræver det at jeg har slukket uv til det begynder at blive lidt grønt, og så tænder den.

 


For et stykke tid siden så jeg i TV2s vejrhaven, de fortalte at koierne ikke rigtigt kunne lide grønt vand, det undre mig, hvad skulle koierne have mod det ?  Grønt vand er vel det mest naturlige hvis en sø ligger i sol, Men når vi nu har så smukke fisk skal de vel kunne ses, og ja her er det væsentlige jo, vi skal kunne se vores juveler, Men der er jo flere fordele ved grønt vand, fiskeyngel lever af grønalger i starten af deres liv, samt algerne sørger jo også for at overskydende næring i vandet bruges til energi for de små grønne, så alt i alt gør alger jo ingen skade, men de skal stadig ikke have overtaget, det grønne vand jeg taler om skal ikke være en tyk grøn algesuppe, jeg har her lagt mærke til at mit vand er grønt med måde, jeg kan stadig se ned i vandet ca 15 cm. Og mine koier stortrives kan jeg se, faktisk synes jeg de ser mere sunde og friske ud, men når det nu er sagt vender jeg jo nok også tilbage til mit klare vand, for mine smukke koier skal da kunne ses, men jeg venter dog lige for at se om jeg kan få noget koi yngel i år. Så selv med sol på nu i snart 4 uger, er mit vand grønt med måde, så eneste store ulempe jeg har kunne finde er at filter rengøringen giver lidt mere arbejde i det daglige, for her er der algesuppe der skal skylles ud, tro mig det er grønt det der kommer ud ved at åbne for hanen, men det beviser jo samtidig at filteret virker, faktisk kan jeg se forskel på vandet fra det der kommer ind til sieven, og så til det vand der komme ud fra sidste filter kammer. Mon ikke også de trådalger jeg har i filtret fanger en del grønalger, og så til det måske vigtigste i sådan en Japanmåtte på 50x50 cm og jeg har jo 6 m2. Der har jeg flere hundrede regnorme hvis de nu heder sådan, tror de guffer sig rigtige fede der, det er vel en af de mange fordelene der er ved de Japan måtter, at ormene trives perfekt i dem, så de holder jo porerne åbne for vand ved at gnaske skidtet i sig, så næsten selv rensende er de Japan måtter. Så jeg kan godt finde på at overveje om man skal accepter at vandet ikke skal være så super klart frem over, her tænker jeg på at sætte et tænd/sluk ur på, så der er lys på min uv om natten, og så slukket om dagen ? Der er en anden lille ulempe det er jo også at det er sværere at se om koierne har sår eller andre skader på sig, så jeg tror jeg vælger en sigtbarhed som frem over skal være ca 50 cm ned, hvad skal jeg også kunne se bunden for, det vigtigste er vel koierne ? Har faktisk et udendørs tænd/sluk ur ligende. Man skal jo gøre sig klar over at hvis vandet ser klart ud ikke er nogen sikkerhed for at vandet er godt, så klart vand kan være en falsk sikkerhed.
Tror nu også det grønne vand beskytter mine koier mod solen, solens uv stråler kan jo godt skade dem samt blege koiernes farver. Min erfaring fra mange års brug af uv, siger mig det tager ca 10 dage så er vandet klaret op. Så derfor har jeg ikke haft så travlt med at få uv på, det løber ingen steder, det er jo ikke en gang blevet sommer i nu.

31-5-08 Så fik jeg startet mit uv
behandling af vandet. Jeg vil dog stadig vælge at mit vand skal være en smule grønt, så uv vil kun komme til at køre om natten.
 
10-6-08 Så fik jeg klart vand, kampen over de grønne er vundet på kun 10 dage, så nu slukker jeg for min uv om dagen, så må vi se hvordan det går. Det skal også lige med at jeg har kørt videre på det rør fra sidste år, så det kan godt køre mere end en sæson.