Smukke guldfisk.

Se de smukke guldfisk hvor de står flot til koierne.

Opdrættet i over 1000 år

Hvorfor har så mange noget imod guldfisk, jo den tager en plads fra en koi, og gør den så det, sikke noget sludder, ikke mig bekendt. Har da en del koier sammen med guldfisk, og de trives sammen, der skal da mindst 5 guldfisk til for at fylde som en stor koi, så hvis du vælger 3 koier fra er der plads til 15 smukke guldfisk. De er farveprægtige og nysgerrige altid på farten, går og fjerner alger mm. De har været her i over 1000 år godt nok ikke i Danmark, så giv dem nu en chance. Du går glip af en fisk som passer til det danske klima, bedre end koier, virker ikke så sarte ved sygdom. Har aldrig mistede nogle efter en vinter, men det drejer sig om at få nogle fra en dansk dam, de er vant til vinteren. Jeg har haft guldfisk fra min start i 1987 og dem har jeg altid været glad for, de giver mange spændende timer ved havedammen. De kan blive ligeså håndtamme som koier. Og deres parringsadfærd er bestemt værd at se på, der sker ting og sager. Jeg ved ikke om jeg har fået en bestemt race, men mine er aldrig blevet specielt store ca 12-15 cm, men tykke bliver de, men de ser dog normale ud igen efter en vinter. Jeg får unger hver sommer de er sorte, og bliver først røde efter ca 2 år. Har de to sidste år, haft nogle guldfisk som jeg har mistænkt for at være halve koi / guldfisk. Men efter min mening passer guldfisk, perfekt sammen med koier.
snyd ikke dig selv for disse livlige guldfisk.


 
Guldfiskene hører til karpefamilien.
 

Denne lille fyr tror den er en koi.
Men er det en guldfisk ? eller halv koi /guldfisk?

Blåfisk kaldes også bitterling

Disse smukke fisk er faktisk en fisk der lever vildt i Danmark.
Jeg har haft dem i min dam fra 1987 købte 5 stk 3-5 cm hos min dyrehandel, selv om de er små så ser man dem fremme i det tidlige forår, der er de meget aktive når koier og guldfisk står stille på bunden, og venter på mere varme. Hannerne er lidt længere end hunner, og meget smukke broget. Ud fra hunnens gat vokser der en ormeagtig rødt rør ud, det er dens læggerør, og her kommer så dammuslingen ind. Den skal nu være rugemor. Den stikker nu sit læggerør ind i muslingens åndehul, og så er det sket, flere æg bliver nu pumpet ind i muslingen, her vil æg så blive til små blåfisk, og en dag vil de blive udstødt, og så har vi små blåfisk i dammen. Jeg ved ikke hvor mange jeg har, men kan se ret store flokke af dem måske 50. Det er især sjovt at se hvordan de passer på dam muslingen de kæmper deres små kampe om dem. Her en fisk som i ikke må snyde jer selv for, jeg har brugt mange
timer på at se på dem. Der er vist også kommet en fremavlet gul version.

Dam muslinger til Blåfisk.

Dam muslinger er gode at have, er jo med til at rense vandet, hvis du skal have muslinger, så få fat i bitterling også kaldet blå fisk, de lægger deres æg ind i muslingen. Muslingen starter sit eget liv som små larver der borre sig ind i fiskens hud, gør dog ingen større skade, dog vil du se dine fisk kan gå og gnubbe sig, for det kan irritere dem, så vær opmærksom på at det måske ikke er parasitter der er på spil, hvis du har muslinger. Men pas på når du selv roder i vandplanter bundslam mm, de larver kan bore sig ind i huden på dig, og det klør som bare h... ligner fnat. De dør dog  hurtigt og er ikke farlige, så der kommer ikke muslinger ud af huden på dig, larverne er få mm store. Det vil dog være næsten umuligt at holde dam muslinger hvis du vælger at have klart vand, de lever jo af alger.