Mikrober fra koishop.dk

2012: Jeg har modtaget 5 l Mikrober som så skal afprøves om de kan holde vandet frit for alger og andet snask, der skal behandles ca 3-4 gange på en sommer, jeg har valgt at hælde 3/4 l i mine 2 damme og så efterbehandler jeg om ca 3-4 uger. Men status lige nu er klart vand og jeg har ikke haft uv startet op. Der har ikke været skyggen af trådalger på nuværende tidspunkt i år, og der er ingen slam på bunden af dammen.

2013: Testen er jo fra sidste år men jeg har igen i år modtaget 5 l til min dam, og hvis jeg ikke var tilfreds var der jo ingen grund til at starte op igen, men jeg var meget tilfreds da jeg stort set ikke behøvede at køre med uv jeg fik næsten ikke grønt vand.


TEST: Mikrober. Start 26-4-12 tilsat 3/4 l til 30.000 l vand


1 uge. Jeg ved ikke om jeg kan se nogen forandringer så tidligt ? for vandet er klart 190 cm sigtbarhed, og der er så ingen alger, hverken svæve eller tråd alger. Uv lys samt Ozon er slukket.


2 uge. Vandet er klart og stadig har jeg ikke grøn algeproblemer, og stadig har jeg ikke uv samt ozon på, og jeg fodre godt. Dog ser jeg en mindre tildens til græstæppe på bunden måske start på trådalger ?


3 uge. Vandet er stadig helt uden grønalger, men trådalgerne er bare eksploderet og jeg har så behandlet mod dem og det har givet mig 3 dage med synlig dårlig vandkvalitet, men det er nu ovre nu og vandet er igen klart, dog med svæv fra døende trådalger. Og stadig ingen uv eller ozon på.


4 uge. Jeg har tilsat yderlig 3/4 l til mit vand som der stadigt er algefrit, vandet er klart uden nogen svæv og næsten alle trådalger er afgået ved døden.


5 uge. Stadig totalt klart vand og jeg kan se bunden 190 cm nede, og det er efter 2 x gydninger som har sat alt på en hård prøve, og stadig ingen spor af grønne svævealger har jeg set i år, det er mig helt uforståeligt og hvis det ikke skyldes mikroberne så ved jeg ikke hvad årsagen kan være.


6 uge. Jeg har stadig ikke set skyggen af svævealger vandet er 100% klart og bunden 190 cm nede ses klart og det bedste 55 w uv er sparet.


7 uge. Første år uden grøn alger helt frem til midten af juni måned og så uden brug af uv, det har jeg aldrig oplevet før, så jeg må tro det skyldes de mikrober.


8 uge. Stadig ingen alger i år så snart sælger jeg også mit 55 w uv. Jeg fik godt nok 5 l mikrober som skulle holde hele sommeren, men jeg har brugt det hele i min iver for at holde vandet fint klart så jeg har lige bestilt 5 l mere for det virker jo.


9 uge. Jeg har tændt mit uv ikke fordi vandet er grønt men med et par dage med sol gør måske en forskel ? lukker ned for uv igen om 4 dage. Har klart vand og med yderlige 8 koier som er store, ja så kræver det en vis forsigtighed. Men er løbet tør for mikrober.


10 uge. Så fik jeg 5 l Mikrober mere og jeg har tilsat 3/4 l mere til damme, jeg har jo manglet i 14 dage så måske det også er med til at vandet indeholder lidt mere fnuller, med det ser vi så på i næste uge.


11 uge. jeg tilsætter stadig hver 14 dag mener at de små mikrober virker og gør et arbejde. Så testen slutter her.

Du kan se test længere nede på siden.

Jeg har så lige fået Velda filteret ind af døren i dag, og hold da op det er godt nok stort og meget tungt skal jeg lige sige, jeg glæder mig til at pakke det ud. 107x45 cm.107x45cm 75 l Der skal mange øl dåser for at fylde det samme.

Så fik jeg skilt filteret ad og indholdet består af uv delen på 36 w der kan monteres yderlig en 36 w eller om vinteren en 600 w varmestav, noget Aqua lava sten 5 kg i alt, samt 2 poser aktivt kul som skal anbringes i filter poser men det er dog smidt ud + 1 stk Japan måtte til øverst i filteret så er der nogle metal koplinger med. Se lige spændebåndet rundt om filteret er i metal, og beholderen er i et meget kraftigt materiale, helt igennem virker det som kvalitet. Så jeg er tilfreds med mit køb men nu skal det så på prøve, testes fra i morgen.Der er meget lige at hold styr på.